dinsdag 8 juni 2010

De aanleiding

Na onze geweldige zomervakantie van vorig jaar van Seattle, Vancouver, Jasper, Banff, Yellowstone en Rocky Mountains NP (en dan sla ik nog wat over), wilden we graag weer een mooi nieuw stuk van de USA zien. Wat we heel graag wilden zien, was het Great Smokey Mountains National Park; met name vanwege de grote dichtheid van beren. Een logische keuze lijkt dan om in New York of Washington te beginnen, en aangezien dit beide twee van onze favoriete steden zijn, wilden we die dan combineren.

In eerste instantie wilden we richting New Orleans rijden om daar te eindigen, omdat dat ook een stuk USA is dat we nog niet gezien hebben. Maar toen we ineens een aanbieding zagen voor tickets met Martinair naar Orlando midden in de zomervakantie voor EUR 540, leek ons het ook wel erg leuk om dat voor onze dochter, schoonzoon en kleinkinderen te boeken en onze eigen reis ook te eindigen in Orlando. Omdat we bang waren dat de aanbieding (of beter gezegd ‘foutje’) op de Martinair website snel zou verdwijnen, hebben we snel overlegd en gelijk geboekt. Achteraf verstandig, want na 2 dagen was het ‘foutje’ aangepast en lagen de prijzen weer rond de EUR 850.

Op 29 september 2009 hadden we dus de tickets al geboekt, terwijl onze kleinzoon nog niet eens geboren was. Op 19 juli vliegen Denise, Joey, Chloƫ en (later bijgeboekt) Levi met Martinair rechtstreeks naar Orlando en op 5 augustus vliegen ze weer terug.

Onze tickets hebben we zelfs pas op 1 december 2009 geboekt. Wel gekeken of er nog aanbiedingen zouden komen, maar dat bleek helaas een illusie; de vliegticketprijzen liggen weer ouderwets hoog. Dus maar besloten om nog wat KLM airmiles in te wisselen en zo de hoogste waarde te generen voor deze punten. Uiteindelijk vliegen we dus op 3 juli met KLM in de Economy Comfort klasse rechtstreeks van Amsterdam naar New York JFK. En op 2 augustus vliegen we rechtstreeks van Atlanta met KLM in de Business Class rechtstreeks weer terug naar Amsterdam !

22 reacties:

Jesse zei

Mooie primeur ;-)
Het weblog ziet er supergoed uit, leuke foto ook van jullie! En volgens mij gaat het een geweldige reis worden, voor iedereen weer heel leuk om mee te lezen. En het is er al zo snel, jullie kunnen echt gaan aftellen!! Heerlijk!

CescoAiel zei

Leuke blog opmaak! Ik zal het zeker blijven volgen... Have fun!

Carin zei

Natuurlijk ga ik jullie volgen, zeker in het begin, maar 25/7 gaan we zelf weer die kant uit, dan zal het wel wat moeilijker worden. (moet ik al mijn tijd aan m'n blog besteden, anders krijg ik het weer niet af ;))
Ben benieuwd hoe jullie het zullen vinden in Gatlinburg, hoop natuurlijk gewoon leuk. Wie weet passeren we elkaar wel ergens, jullie op weg van Orlando naar Tallahassee en wij in omgekeerde volgorde.
Groetjes
Carin
ps knap trouwens dat je zo snel je route en blog af hebt. ik heb nog niets gedaan.

kimmie zei

ziet er weer goed uit...blog en reis
ga jullie natuurlijk weer volgen.

famscheepensgoesorlando zei

sjonje jonge wat een reis weer...en wat ontzettend leuk om hem samen met jullie dochter en aanhang te eindigen....wordt een ries weer om nooit vergeten...en ik volg jullie met veel plezier..
groetjes marij

Teleton zei

Wij kunnen wel weer een flinke dosis vakantieplezier aan. Kom maar op met die avonturen, de fruitfoto's, de doubledipped chocolate cones en wat er verder weer opjullie pad komt.

Verder zitten er weer enkele zeer herkenbare onderdelen in jullie reis, zoals natuurijk Orlando. kijk er naar uit om jullie avonturen in de wereld van het Luxe te lezen. Maar ook de Blue Ridge Parkway, inclusief Gatlinburg stonden ooit op ons programma.

WIj kijken er weer naar uit!

arianne zei

Planning ziet er goed uit. Wij gaan zeker volgen. Zijn jullie hele vakantie nog in Nederland dus we hebben alle tijd om te volgen.
Heel veel plezier met de planning en voorpret. En natuurlijk uiteindelijk de reis.

Arianne

Rick, Sunshine State zei

Helemaal leuk, we gaan jullie lekker volgen. Overigens een erg mooi blog !!!!! Wat gaat het snel voor jullie zeg....nog maar 24 dagen... Lekkerr !!

Aggie zei

Mooie planning hebben jullie, dat wordt weer smullen van jullie verhalen, heerlijk. Ga maar weer lekker aan de aardbeitjes en schrijf maar raak...we wachten op je verslag. Geniet ze!!!!

Karen aka Cloggie68 zei

Helemaal leuk weer en we zijn natuurlijk nu al benieuwd naar de 'big surprise'.... Laat maar komen die vakantie van jullie!

Ronald V / Jarjarbinks zei

Hallo Mattrob,

Mooi blog, zoals gezegd op het forum we volgen jullie ook weer.

Als ik zo vrij mag zijn voor je blog, de tekst rechts in blauw is boven in het scherm waar je achtergrond drukker wordt bijna niet leesbaar (op mijn scherm tenminste niet). Misschien en andere kleur :-)

De Steijntjes zei

Het werd inderdaad wel eens tijd dat de blog "online" kwam :). Want voor jet het weet zit je alweer in het vliegtuig.
Jullie hebben weer een mooie route uitgezocht om overal goed van te kunnen genieten. Wij genieten weer lekker mee dus kom maar op met de verslagen en de tweets, aardbeien en allerlei beren die je tegen zult komen.

famscheepensgoesorlando zei

we wachten met spanning op de eerste hint ;-)

Twinmom1995 zei

Wij zijn er uiteraard ook weer bij.
De planning ziet er goed uit.
Ik ben benieuwd naar jullie verhalen. Hopelijk komen we eraan toe als we zelf in Orlando zitten.

ton staalstra zei

Prima begin van je blog. Gaan jullie zeker weer volgen.

Alvast een fijne en goede voorbereiding.

Fam. Staalstra

Ronald zei

Robert-Jan,

Worden jullie opnieuw opa en oma, zijn jullie zoveel jaar getrouwd. ????

Het is wachten op de volgende hint.

Gr. Ronald

alberdina zei

leuk dat we jullie weer kunnen volgen
groetjes uit barendrecht van alberdina, frits, danique en quillian

Nancy. zei

Jullie route ziet er veel belovend uit, ik kijk er dan ook erg naar uit om het weer te kunnen volgen....ben heel erg benieuwd naar jullie nieuwe reisavontuur ;-)

. zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
. zei

Mijn derde poging om een reactie achter te laten (iedere keer doe ik iets fout:()

Het blog ziet er weer prima uit en uiteraard ga ik jullie weer volgen.
Hopelijk zien jullie veel beren in the Great Smoky Mountains!

Heel veel plezier.
Groetjes,
Reny
(AA-forum)

de Welsumpies zei

Hoi RJ

Wij gaan jullie zeker volgen.
Heel veel plezier met zn allen en geniet er weer goed van.

Agnes zei

Nou.... wat een hint van jou en wat een leuke reacties daarop. Ik denk dat er velen zullen denken als ze het horen. ZIE JE WEL.DACHT IK AL.
Maar ik ben blij dat ik het al weet....
En wat die auto betreft, ach joh je hebt zo vaak....geluk. Komt dit keer ook vast goed. Het gaat opschieten he.Liefs (o)ma agnes