vrijdag 16 juli 2010

Dag 13 Cades Cove en onderweg naar Atlanta

Weer lekker geslapen, alleen om 4:30 de airco even uitgezet, want door die actie van de mannen gisteren, was het nu inmiddels weer een vrieskist geworden, en dat is ook weer niet nodig. Om 6uur staat de wekker en gaan we allemaal douchen en aankleden. Om 6:45 pakken we alles in de auto en gaan we nog even naar het ontbijt om wat lekkers te scoren. Om precies 7uur rijden we het parkeerterrein af, richting Cades Cove. Het is heerlijk rustig onderweg en Yvonne rijdt, zodat ik aan de weblog kan werken ;-) ! Na 50min zijn we er, terwijl de mannen de halve weg achterin liggen te slapen ….

IMG_4309

Net voor 8uur rijden we nog redelijk in het begin en zien we mensen stoppen; niet veel, want het is helemaal nog niet druk. En het is bij een breed stuk, dus ook wij zetten de auto langs de weg. En daar staat weer een beer; lekker in het hoge gras. Helemaal niets om zijn omgeving gevend, lekker te vroeten en schooieren. Dit is heerlijk; geen gekken die er dichtbij willen, haast geen mensen omdat het nog erg rustig is. We schieten meer dan 200 foto’s, maar met dat gras overal, worden het niet echt allemaal hele mooie foto’s, maar wij zijn weer tevreden !

IMG_8632

IMG_8668

IMG_8671

IMG_8676

Na een minuut of 10 gaat hij richting de bossen en loopt daar nog lekker te vroeten achter een boomstronk. Daarna loopt hij wat verder het bos in, en wij besluiten terug naar onze auto te lopen. Als we net zitten, zien we hem in de verte de weg oversteken (die helemaal vrij was) en in een klein struikje verdwijnen. Toch weer even snel eruit, en we zien hem aan de andere kant van de struik in het grote veld terechtkomen. Daar staat een groepje hertjes, en ze schrikken allemaal van elkaar, waardoor iedereen wegrent ! De beer verder rechtdoor een stuk bos in, de hertjes de andere kant de weg over, waar we ze later in de auto weer zien staan. Een geweldige ervaring weer.

 IMG_8683

IMG_8688

IMG_8691

IMG_8693

IMG_8696

IMG_8697

IMG_8702

We rijden de Loop verder, tot Hyatt Lane, waar we weer even heen en weer rijden, maar verder alleen een paar hertjes zien. Daarna maken we Loop verder af tot we op de helft zijn, waar we de Parson Branch Rd nemen totdat we op een punt komen waar we twijfelen. Moeten we deze weg echt verder nemen ? Tot nu was het 2-richting, maar dat is hier niet meer …

IMG_8715

Maar goed, anders moeten we wel heel ver terug- en omrijden … De auto zit vol met al onze bagage, dus we kunnen wel een paar dagen kamperen, mocht dat nodig zijn ;-) ! Yvonne rijdt, en die vindt het helemaal geweldig. Jammer genoeg zijn een paar foto’s van haar schaterlach niet gelukt, maar ze had het geweldig naar haar zin. Het was een prachtige weg, wat uitzichten betreft; de hele tijd het beekje volgend, ook steeds daarover heen rijdend, veel dichtbebost gebied, echt prachtig ! De mannen hebben het al snel gehad en zitten achterin met de DS. Totdat we ineens een omgevallen boom zien over het pad … Gaat dat lukken ???

 IMG_8720

IMG_8721

IMG_8722

IMG_8725

IMG_8727

IMG_8728

Maar het past allemaal precies, ik loods Yvonne er keurig onderdoor. We komen onderweg ook zo goed als niemand tegen, en Yvonne scheurt lekker door, wel weer overal remmend voor vlinders en voor gaten in de weg. Want we worden soms volledig door elkaar geslingerd …  Maar het is wel een leuke ervaring en na 45min, rond 10uur, bevinden we ons weer op een gewone weg en moeten nog wel vrij slingerend verder richting Atlanta. Ik klap op dat moment de laptop weer open, we moeten nog ongeveer 4uur rijden, dus kan wel wat foto’s uitzoeken en tekst voorbereiden ;-) !

We rijden nog steeds midden door GSM NP, maar de weg wordt steeds toegankelijker en we zien steeds meer ‘bewoonde’ wereld. Na een uurtje rijden houden we even pauze bij een McDonald, voor wat ijs en shakes. Rond 11:30 komen we onderweg een Walmart tegen, waar we weer bereik hebben en lekker vers brood en aardbeien kopen, voor straks als lunch. Nog lekker wat kipstukjes voor Yvonne en nog 2 flessen Cola Zero, want die gaan hard. Tenslotte nog wat sinaasappelsap. Komt helemaal goed straks ! Om ongeveer 13uur zetten we de auto neer op een parkeerplaats en eten lekker rustig onze lunch op, smaakt weer geweldig !

IMG_4310

Daarna is het nog ongeveer een dik uur rijden naar ons hotel in Atlanta Perimeter (North), dus dat is prima. Yvonne rijdt weer verder, zodat ik weer lekker achter de laptop kan kruipen en een heel stuk kom ! Alle foto’s zijn in ieder geval uitgezocht en dat kost wel wat tijd, als je er ZOVEEL maakt van beren ;-) ! De mannen lekker achter de DS, muziekje op en de tijd vliegt voorbij. Ook heel de dag al prachtig weer; vanmorgen rond de 25 graden, als we vlakbij Atlanta komen alweer tegen de 38 graden ! En welke afslag moeten we nemen, die naar Augusta, als ik daar nog een keer mag spelen … we dromen maar rustig verder ;-) !

IMG_4312

Als we net iets na 14:30 bij het hotel zijn en willen inchecken, blijkt er op dit moment geen kamer met 2 queens bedden beschikbaar te zijn, pas na 16uur. Nou, we zagen alleen maar vrij nieuwe winkels en een grote mall om de hoek, dus dat komt wel goed ;-) ! We rijden eerst naar de Macy’s, lopen op ons gemak de mall door en in de foodcourt zit een Dairy Queen ! Toch maar weer een foto ? Yvonne vindt het ook weer erg grappig, en springt er ineens voor ;-) !

IMG_4314

Daarna gaan we nog even naar de Super Target, die daar weer om de hoek zit en rond 16:30 zijn we weer terug bij het hotel, waar we nu wel een kamer met 2 Queen bedden kunnen krijgen, alhoewel niet op de Concierge Floor, omdat die bezet is. Maar we krijgen wel toegang tot de Concierge Lounge, vooruit dan maar ;-) ! Alhoewel, ook hier weer, in het weekend is deze gesloten, dus morgenochtend een ontbijt komt goed, maar zaterdagmorgen moeten we zelf iets regelen. Komt vast wel goed met een Publix en Whole Foods hier om de hoek. Zelfs een Panera Bread, dus misschien gaan we daar wel zitten ! De kamer is in ieder geval prima, lekker ruim en dichtbij het zwembad.

IMG_4319

IMG_4320

We besluiten even de Concierge Lounge te bekijken, en dat ziet er prima uit. We nemen allemaal wat te drinken en storten ons in de heerlijke bank, voor beelden van het The Open golf op St Andrews (wat allemaal herhalingen zijn van vanmorgen). We komen weer even lekker bij en bedenken waar we gaan eten. De Outback zit om de hoek, net als alle andere bekende ketens … Toch maar de Outback ;-) ! Ik bel even om een call-ahead seating om 18uur, en dat is geregeld.

IMG_4321

IMG_4328  IMG_4326

IMG_4322

Yvonne valt al bijna in slaap, dus we gaan rustig terug naar de hotelkamer, en gaan op ons gemak richting de Outback. We wilden nog even naar Jake’s House, wat een winkel van de keten ‘Life is Good’ is. We kunnen voor de deur parkeren en struinen even rond in deze winkel, maar slagen er niet voor iets. Alhoewel de dollar inmiddels weer flink aan het dalen is, wat goed is voor de uitgaven in euro’s ! Denise en Joey hebben het redelijk goed gepland, die komen maandag al, de tijd vliegt voorbij.

IMG_4333

Inmiddels is het bijna 18uur, maar ineens voelt Robin zich niet lekker, en denkt dat hij te laag zit. Voordat we bij de auto zijn, stort hij al bijna in, dus snel dextro. Hij voelt zich echt niet goed, dus hij zit veel te laag, dat kan niet missen. We rijden naar de Outback om de hoek, en ik zet ze daar af, zodat ik de auto in de garage kan zetten. Als ik terug kom lopen, zit Robin in de bloedhitte op de grond, hij kon niet verder lopen … Weer extra dextro erin, en toch maar snel naar binnen, ondersteund door Yvonne en mij (ze moeten wel gedacht hebben …), zodat hij lekker rustig kon zitten.

IMG_4334

Het voordeel van die dextro’s is, dat het na een kwartiertje al volledig werkt, en het net lijkt alsof er niets gebeurd is. Dat is dus nu ook zo, en we bestellen weer lekker steaks. Ik besluit om, naast de Bloomin’ Onion, nu eindelijk eens de tonijn vooraf te nemen, het ziet er altijd zo lekker uit, en ik heb het nog nooit genomen. Ik kies daarnaast voor de Porterhouse, de mannen en Yvonne gaan voor verschillende groottes van de Sirlion Steak.

IMG_4335

IMG_4339

IMG_4337

En wat heb ik hier duidelijk GEEN spijt van. De tonijn is echt voortreffelijk, superlekker met een peper-randje eraan. De Bloomin’ Onion is zoals altijd goed en de steaks waren ook weer geweldig, dus we hebben weer top gegeten vanavond. Wat genieten we hier allemaal van ! Ik overleg nog met de mannen of ze naar Stone Mountain Park willen, met een laser-show als afsluiting van de avond, maar ze willen liever naar het hotel om te zwemmen. Nou, prima dan, lijkt ons ook een prima idee. Yvonne zou zowiezo naar het hotel gaan, want die moet nog wat wasjes draaien.

Rond 20uur gaan de zwemspullen aan, nadat de weblog Dag12 is ingeladen en ik eerst even met Yvonne ben meegelopen voor de was. We redden het echt niet tot de villa, dus er moeten nog 2 wasjes gedraaid worden. Gelukkig zit die recht boven ons in het hotel, al hoor ik Yvonne wat ‘brommen’ dat ze in zo’n groot hotel maar 1 wasmachine en 1 droger hebben ;-) ! Ik duik met de mannen het zwembad in, en lekker groot zwembad wat overgaat van een binnenbad naar een buitenbad. We hebben het weer prima naar ons zin, want er is haast niemand in het zwembad. We hebben weer de grootste lol als we proberen van ons samen een foto te maken !

 P7150005

P7150003

P7150024

P7150018

Dan staat net iets na 20:30 Yvonne langs het zwembad, met stoom uit haar oren … Wat blijkt, de wasmachine werkt prima, maar de droger doet het niet … Als ze bij de balie vraagt, wisten ze ervan, maar dan moest ze maar naar een coin laundry … Yvonne kwaad, want als ze geweten had dat de droger het niet deed, had ze ook de wasmachine niet gedaan en nu zit ze met al die natte was (de tweede ronde had ze namelijk al in de wasmachine gedaan) … En dat ze dat dus niet even konden melden. Maar goed, ze had dus een adres van een ‘coin laundry’ gehad, zo’n zaak met heel veel van die wasmachines en drogers. Iemand die de verhalen van mij al langer volgt, weet dat we dit een keer in Orlando hebben gedaan, ergens achter de Florida Mall, en je had het gevoel dat er zo een drive-by-shooting kon plaatsvinden ;-) ! We hebben het er nog vaak over, als we weer zo’n zaakje zien.

Maar goed, ik er dus maar uit en de mannen geïnstrueerd; uiterlijk 21:30 het zwembad uit en goed op je bloedsuikers letten. Op internet gezocht of er iets dichterbij wat was, en op 3miles zat iets. Ik gebeld, ja tot 22uur open. Nou, wij natte spullen mee in tasjes en op weg. We rijden door een goede buurt, zien we aan de huizen en restaurants, dat geeft wat moed. Maar … op een gegeven moment een afslag tot onder de rijksweg en we rijden het pleintje op waar ze zitten. Oeps … dat ziet er een stuk minder uit, alleen alles Spaanstalig; we zien alleen Mexicanen/Indianen, wij zijn de enige blanken, in die grote zwart bak die komt aanrijden.

Het is precies 21uur en we gaan snel naar binnen (alle waarschuwingen en bordjes alleen maar in het Spaans) en rijen wasmachines en drogers. Een paar ‘hoodies’ staan te poolen voorin de zaak, wij gaan helemaal naar achteren waar veel rijen apparaten staan. In twee grote drogers verdeelt Yvonne de was en we gaan in een hoekje wat zitten googlen op wat we morgen in Atlanta gaan doen (de Atlanta Zoo, Coca Cola Museum en CNN Studio Tour, in ieder geval) en hoe we daar kunnen parkeren en zo. Ik kon nog even snel een foto maken, maar de hele zaak erop zetten vond ik toch wat tricky …

IMG_4342

Net iets na 21:30 lijkt alles droog, Yvonne vouwt alles snel op, propt het in de tasjes en we lopen snel naar onze auto. Buiten op straat is het druk; we stappen dus snel in en rijden vrij hard weg. Yvonne zit nog achterom te kijken, want ‘ze zouden ons gezien kunnen hebben en ons volgen’. Nou, dat vind ik wat ver gaan hoor. Prettig was het wellicht niet, maar echt angstaanjagend of bedreigend was het absoluut niet. Maar goed, binnen 10min staan we weer bij ons hotel en vinden we de mannen op de kamer; jawel, onder de dekens, met DS en tv aan ;-) ! Zo voorspelbaar !

Een enerverende avond, weer eens wat anders dan een lasershow op Stone Mountain ! Ik rond nog wat dingen op de laptop af, en rond 22:15 liggen we allemaal weer in bed. Morgen willen we in ieder geval om 9:30 bij de ingang van de Atlanta Zoo staan. Het wordt, net als vandaag, weer een warme zonnige dag, dus dat wordt weer veel drinken !

12 reacties:

Tinnetam zei

En bedankt. Ik zie al die beren voorbij komen en meteen zing ik: Wat je van beren leren kan......

Maar eigenlijk gaat het inderdaad over The Bare Necessities in het leven en verder gewoon genieten van elkaar en van al het moois dat op jullie pad komt. En dat bewijzen jullie weer maar eens !

Heel veel (dieren)plezier vandaag in de Zoo. Maar dat gaat vast lukken.

Zo, 3 keer is scheepsrecht. Als ik "zeur" over typo's dan moet ik ze zelf ook niet maken ;-)Vandaar de vorige 3 reacties verwijderd.

Agnes zei

Tjonge jonge wat een verhaal weer, die beren....... geweldige foto's hoor en ook weer van jullie. Tja de was is weer klaar, ook weer ervaring erbij. Je kan ook niet ALTIJD ALLES hebben zoals je het wilt he.mar goed het is opgelost en de mannen superlief!!!! en heerlijk eten mmmmmmmm zou zo trek krijgen!!!!Liefs

Evelyne zei

Ik zag 2 beren broodjes smeren... Wat gaaf dat jullie dit meemaken; wat een prachtige reis. Zeker iets voor ons over na te denken als mogelijke reis. Echt super!
Enne..die was-ervaring hebben wij ook eens ervaren in Miami; liever niet. Maar ja, het is goed afgelopen. Geniet ze!

Petra zei

Geweldig dat jullie zoveel beren gezien hebben!
Iets minder van de laundry..., maar jullie hebben het er levend vanaf gebracht. Hier zitten die dingen ook niet in de meest beste buurten inderdaad ;-)

Saskia zei

Onder het lezen heb ik het gevoel dat ik naar een film zit te kijken, beren langs de weg (mooie foto's trouwens) prachtige natuur en dan in de stad naar de laundry. Petje af, ik was denk ik niet eens naar binnen gegaan, ben (zoals mijn kids zeggen) een watje hahahaha. Verheug me alweer op het vogende verslag, groeten Sas

"Rick, Sunshine State" zei

Prachtige foto's met de herten en beren, wat een avontuur met de droger grr, en dan ook nog naar een afgelegen laundry toegegaan, STOER!!!

Tot morgen

Twinmom1995 zei

Zo te zien hebben jullie het nog steeds naar jullie zien.
Ziet er allemaal erg leuk uit op de hypo na dan maar dextro doet wonderen en gewone cola :-)
WIj zijn hier weer helemaal op orde, ik ben met een inhaal slag bezig om alle blog weer bij te lezen en we denken voorzichtig al weer aan de vakantie van volgend jaar.
Veel plezier maar weer!

De Steijntjes zei

Zo.... ik ben weer bij gelezen van met al deze bereleuke verhalen. Door onze cruise liep ik een paar dagen achter. Maar vanavond in onze hotelkamer helemaal weer bij!!

Hopelijk geen beren meer op de weg zodat jullie snel door kunnen rijden richting Orlando. Het is hier nog steeds lekker warm en hoge humanity. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Ik lees uit jullie verhalen en zie van de foto's dat het goed gaat met de family. Heel veel plezier nog. Onze pret is weer voorbij, wij gaan weer richting Nederland morgen. Maar we blijven jullie natuurlijk volgen.

Een fijne vakantie nog en kom maar op met al die beregoeie verhalen, aardbeien, blooming onions, we lusten ze rauw!!!

Petra zei

Leuk, zeg, die beren! Ik ben jaloers. Rick grapt altijd, dat ik nog blij zou zijn zo'n dier op een "hike" tegen te komen. Dat ook weer niet echt. Die tonijn bestel ik bij Outback altijd als hoofdgerecht ;). Balen van die droger, maar dat bleek toch ook weer een avontuur te zijn.

Alex zei

en als er dan wat minder actie is, zorgen jullie daar zelf wel voor ;-) In een grote zwarte bak aankomen om de was te doen, alleen als blanke tussen de "spaanstaligen en indianen". Stonden er geen paarden voor de deur dan ??

Marja zei

Had even een paar dagen geen tijd gehad om te lezen, maar ben meteen een halve dag zoet ermee!!!, wel erg leuk natuurlijk, en wat een mooie natuur is dat zeg!!
Ik kan me zo goed voorstellen dat jullie je niet erg op je gemak hebben gevoeld bij die Laundry, dan duurt wachten op droge kleren erg lang ;-)

Jesse zei

Je hebt tonijn genomen, lekker he, krijg gelijk trek......Valt het trouwens van je bord af of lijkt dat maar zo? Dat zou ook wel iets zeggen over de porties! ;-)