zaterdag 24 juli 2010

Dag 20 Saampjes op stap in Walt Disney World

Het verslag van de ochtend begint pas rond 9:45, toen heb ik even snel iets aangetrokken en ben ik even snel een ontbijtje gaan halen in de lounge, die net om de hoek van onze kamer zit (makkelijk dus, altijd even snel wat drinken oppikken onderweg van de lift naar de kamer, of wat te snacken). Een paar croissantjes, wat fruit en sinasappelsap. Dat vult prima en Yvonne valt nog lekker in slaap, terwijl ik dan achter de laptop duik. Net iets na 11:15 wordt ze pas weer wakker, waarna we ons aankleden en besluiten op ons gemakje naar het Magic Kingdom te gaan, met de boot, wel zo leuk !

Het is prachtig weer en we verbazen ons weer over het aantal mensen dat hier in de slag is, aanwezig is, je vraagt of ze je kunnen helpen, etc. We zien ze buiten de paden schoonspuiten, lifeguards bij het zwembad, etc. Wat een grote hoeveelheid personeel en service-gerichtheid hier. Het is wel duidelijk dat je niet alleen voor de kamer hier betaalt, maar alles eromheen. We lopen weer over het prachtige terrein, langs de prachtige gebouwen en lopen naar de steiger, waar de boot ons naar het Magic Kingdom kan brengen.

IMG_4723

 IMG_4725

IMG_4726

Het is al lekker warm. De boot gaat eerst naar het Polynesian Hotel, zodat we een prachtige reis hebben langs het Grand Floridian zelf, de Wedding Pavillion (nu dus vanaf het water) en tenslotte ook op Magic Kingdom ! We genieten lekker saampjes, en hoeven vandaag niets. We kijken dus ook niet wat handig is om vandaag heen te gaan qua drukte, we willen toch niet echt attracties doen, maar juist van alles eromheen genieten.

IMG_4727 

IMG_4728

IMG_4729

IMG_4731

IMG_4733

IMG_4737

En net iets voor 12uur lopen we het Magic Kingdom binnen, allebei met een supergrote smile. Wat is dit genieten; je ruikt alle lekkere geurtjes die ze express hier rond spuiten, je hoort alle vrolijke muziek en we lopen lekker mee te zingen en te neuriën, en zelfs een beetje te dansen. Lekker hoor, gewoon met z’n tweetjes, en niets hoeft ! Als eerste gaan we naar City Hall, waar we de speciale ‘Just Married’ buttons halen ! Daar worden keurig onze namen opgezet, en onze trouwdatum. We laten snel een foto in Mainstreet maken.

IMG_4742

Overal worden we gelukgewenst door Castmembers, en eerlijk is eerlijk, het blijft totaal niet vervelen, juist erg leuk ! We lopen lekker door Mainstreet, kijken naar alle leuke kleine dingetjes in de ramen boven de winkels, lopen door de winkels en zo rustig naar de grote rotonde, het einde van Mainstreet, waar toevallig een korte parade langskomt ! Daar had ik een beetje trek, en een heerlijk Mickey ijsje gaat er altijd in dan ;-) ! En tenslotte door het Kerst-winkeltje, waar we mooie Minnie-oren zagen voor Yvonne.

IMG_4744

IMG_4749

IMG_4750

We zagen onderweg ook nog de wachttijden bij de meeste attracties, die vielen helemaal niet tegen, maximaal 20min zagen we bij de meeste attracties, dus best goed te doen. Maar wij zijn hier niet voor de attracties, we willen alleen graag in de Hall of Presidents, die hebben we gezien met Bill Clinton, George W. Bush en nu willen we die natuurlijk zien met Barack Obama. Overigens vinden we dit zowiezo een hele leuk attractie, die we altijd doen !

IMG_4751

Daarna lopen we op ons gemakje richting Fantasyland, waar we zo bij Mickey’s PhilharMagic naar binnen lopen. Ook weer zo’n geweldige attractie, waarbij we heerlijk meezingen met de verschillende bekende liedjes. Heerlijk gewoon. Daarna lopen we rustig, via de Wishing Well achter het kasteel langs (waar we allebei een quarter ingooien en in ons zelf een wens doen), en zo via Mainstreet rustig weer richting de uitgang. Even een heerlijke paar uurtjes en nu weer met de Monorail terug naar ons hotel, waar we rond 15uur weer zijn. We nemen even wat lekkers in de lounge, terwijl Yvonne daarna lekker op de bank wat tv kijkt, en ik even achter de laptop duik.

IMG_4752

IMG_4753

We bedenken wat te doen met eten, en eigenlijk wil ik wel wat bij de Japanner eten in het Japan Pavillion in Epcot; zeker nu een keer zonder de kinderen. Ik bel met Disney Dining, maar helaas, die zit vol voor vanavond. En dan Le Cellier, het Steakhouse in het Canada Pavillion in Epcot ? Helaas, ook vol, en ook beide voor morgenavond. We twijfelen even, wat te doen … We besluiten maar gewoon richting Epcot te gaan, Patrice had wel eens gezegd dat het een goede optie was om gewoon langs te gaan en vragen of er plek was. En anders kunnen we altijd nog in het America Pavillion wat gaan eten, niet heel romantisch, maar ja …

Ik bedenk me dat het wellicht handig is om Photopass aan te schaffen, zodat we door Disney fotografen foto’s kunnen laten maken en dan sta ik er ook wat vaker op. Maar het belangrijkste, dan kunnen ook Denise en Joey hier gebruik van maken, ook als wij al weg zijn. Hun camera is precies kapot, dus wel leuk. En ook dan kunnen zij lekker foto’s met hun viertjes laten maken. Online bestel ik die nog even snel en om 16:30 verlaten we onze kamer, en genieten weer van het concert twee verdiepingen beneden ons; elke middag en avond spelen ze prachtige (voornamelijk Disney) muziek.

IMG_4754

We nemen de monorail naar het Ticket & Transportation Center, waar we overstappen op de monorail naar Epcot. Nog best een klein stukje lopen naar de ingang (waar we gelijk wat foto’s laten maken via de Photopass) en we rustig doorlopen naar de landen.

Rj en Von Epcot 2

Als eerste komen we bij Canada en dus Le Cellier Steakhouse. Buiten staat iemand die je al gelijk kan helpen, dus ik vraag of ze toevallig plek hebben voor 2 personen. Ze accepteren walk-ins en ze denkt dat het 20 - 30 min duurt; nou, gelijk doen dus ! Ook een langgekoesterde wens, hier te eten, gaat dus vandaag plaatsvinden ;-) !

IMG_4756

We wachten rustig even buiten, in het paviljoen bij de ingang. Het is nog een heerlijke temperatuur, zelfs goed warm en na een minuutje of 10 gaan we even naar binnen en … kunnen gelijk mee naar een tafel. Dus echt supersnel uiteindelijk, om 17:45, zitten we al aan tafel !

IMG_4757

We bestellen niets vooraf, maar krijgen lekker wat brood, en bestellen allebei de New York Strip, en ik een goed glas rode wijn erbij. En ik moet zeggen, deze komt hoog in de lijstjes wat mij betreft; niet het niveau van de echte steakhouses (maar de prijzen liggen ook wat lager), maar Outback heeft het hier echt lastig mee ! Dus blij dat we dit gedaan hebben. We kregen een toetje ‘van het huis’, vanwege onze trouwerij, een glas champagne en een chocolade moose !

 IMG_4760

IMG_4761

IMG_4762

Rond 19uur zijn we klaar met eten en zien dat om 19:30 een show van de American Adventure begint. Jammer genoeg zijn de Voices of Liberty er niet meer, daar luisteren we graag naar. Maar op ons gemakje lopen we naar het Amerika Paviljoen en lopen daar nog binnen in het (super)kleine museum, genieten weer van alle speciale kleine dingen (bijvoorbeeld de ‘aankondiging’ van de film / show die we gaan zien, met allemaal grapjes erin verwerkt) en om 19:30 kunnen we binnen aanschuiven. We genieten weer van deze mooie show (al vinden we Hall of Presidents toch net iets leuker) en lopen via de andere kant van de landen terug naar de monorail.

We krijgen een berichtje van Denise en Joey, dat Joey met Chloë en de mannen naar Disneyquest wil en dat Denise met Levi bij ons langs wil komen. Ze zijn in Downtown Disney omdat ze in T-Rex willen gaan eten. Vanmorgen hebben ze een heerlijke ochtend in Typhoon Lagoon gehad, ‘s middag wat shoppen en inkopen, terwijl de mannen naar Disneyquest gingen. Ze eten er lekker en vinden het een geweldig restaurant (zelfs de mannen nog). Wij zijn iets voor 21uur in het hotel, en Denise is op dat moment net op de bus gestapt van Downtown Disney naar ons hotel.

 P7220047

P7220053

IMG_4764

Het hotel is weer prachtig, de muziek staat aan en we gaan eerst nog even samen naar de lounge en zien dat ze daar heerlijke aardbeien in witte chocolade hebben !! Wat heerlijk zeg, ik zal niet zeggen hoeveel ik er op heb ;-) ! We zitten langs de balustrade en genieten van de muziek, zingen en neuriën weer lekker mee. Wat een heerlijk hotel …

IMG_4767

Vlak daarna, rond 21:30, krijgen we een sms dat Denise bij de ingang staat en Yvonne gaat haar oppikken (terwijl ik de laatste aardbeitjes opeet). Levi slaapt lekker en we kletsen lekker bij met Denise. En natuurlijk kijken we om 22uur weer naar het prachtige vuurwerk vanuit onze hotelkamer, echt geweldig. We kunnen nu zelfs Tinkerbell zien afdalen van het hotel ! Rond 22:45 krijgen we een sms van Joey, dat ze bij het hotel zijn en gaan we dus Denise en Levi naar beneden brengen.

IMG_4768

We kletsen bij de auto nog even lekker met de mannen over de dag van vandaag (want we hebben ze natuurlijk heel de dag niet gezien), over het zwemmen, het eten, etc. We horen zelfs nog dat ze gisteravond even op Levi en Chloë moesten passen, die lagen te slapen, en toen is Levi wakker geworden, hebben ze hem zelf helemaal verschoond, een flesje gemaakt en toen Denise en Joey binnen kwamen, lag Levi bij Matthew te slapen … We wisten niet eens dat ze dat konden; Denise en Joey vonden het zo superlief !

IMG_4769

IMG_4773

En zo wordt het toch een late avond en zijn we pas rond 23:30 weer op de kamer. Maar wel heerlijk relaxed ! En morgen weer zo’n dag op het programma.

12 reacties:

Teleton zei

Wat en heerlijke ontspannen dag en wat een mazzel weer dat jullie bij le Cellier zo binnen konden wandelen. Alleen de chocolade moose zit per ongeluk in het verkeerde vakantieverslag, ben ik bang. Het zal toch wel een heerlijke mousse zijn geweest ;-)?

Morgen weer zo'n lekker relaxte dag? Dan relaxen wij graag zo'n beetje mee!

Zie voor de originele Chocolate Moose het recept van Swedish Chef op http://www.youtube.com/watch?v=CAsYwW7pt7o

de Welsumpies zei

Het is zo genieten voor ons als we jullie gezichten zo zien stralen.
Geniet er nog lekker van.

de Welsumpies zei

Het is zo genieten voor ons als we jullie gezichten zo zien stralen.
Geniet er nog lekker van.

"Rick, Sunshine State" zei

Oh dat wil ik ook ;-) wat genieten jullie lekker... enne dat is mazzel dat jullie zo konden aanschuiven. Hoewel geluk dwing je af toch ;-)))

Nancy. zei

Wat een heerlijke dag, overbodig om te vragen of jullie hebben genoten het geluk spat er vanaf;-)

Agnes zei

en dus erg leuk om dat verslag te lezen.... het kan niet op he. Nog een volle week, dus nog even niet aftellen!!!!!!!!! Liefs

Tinnetam zei

Tja, Tinnetam heeft af en toe wel eens goede ideën ;-)

Dit is echt een vakantie waarbij jullie dromen uit komen. Het is jullie ontzettend gegund !

ton staalstra zei

Wie o wie gaat dit blog ooit overtreffen.
Wat een super dag voor iedereen zeg. Iedereen geniet en geluk heb je niet dat dwing je af toch?

Nou geniet maar weer lekker verder.

Tot morgen!

Roberto en Wendy zei

allereerst even bekennen dat ik gisteren geen reactie heb achtergelaten bij de trouwfoto's, dus bij deze : ze zagen er geweldig uit. Jullie hebben een berg mooie foto's om voor altijd op terug te kijken.

En wat een heerlijke dag alweer. Jullie laten ons hier nogal watertanden. Maar het is jullie gegund !!! :)

tot de volgende update

Claudia zei

Lieve buurtjes,
We stappen net binnen na een rit van ruim 15 uur, maar nadat de auto was leeg geruimd moest ik toch gelijk even jullie blog bekijken.Ik was zo ontzettend nieuwsgierig hoe "de speciale dag"gegaan zou zijn.
Nou mijn nieuwsgierigheid is bevredigd,wat zagen jullie er FANTASTISCH uit zeg, helemaal top.
Wat moet dat een SUPER dag geweest zijn, het knalt en straalt gewoon van de foto's af.
Heel speciaal en bijzonder.
Tot slot kan ik jullie alleen nog maar van Harte Feliciteren en heel veel geluk wensen als echtpaar;)

Groetjes van de Drayertjes

alberdina zei

zo te zien hebben jullie het nog super gezellig en de rest van de familie ook geniet maar van die chocolade aardbeien met chocala want in downtown zijn ze 2.95 per stuk!

Alex zei

bijna een hele dag helemaal voor je 2-tjes. Dat is niet verkeerd !
En weet niet hoe je geregeld hebt, maar in de champagne zitten zelfs ..... aardbeitjes !!