zondag 25 juli 2010

Dag 21 Laatste verrassing, even in MK en met z’n allen bij Grand Floridian

Weer heerlijk geslapen vannacht, een heerlijk bed en een heerlijke kamer. Het is al 7:30 geweest en ik wil uiterlijk 9uur de bus naar Animal Kingdom nemen, omdat ik daar nog wat bijzonders voor Yvonne geregeld heb. Maar ja, als we toch al wakker zijn, kunnen we net zo goed gaan als we er klaar voor zijn en eerst nog even rustig door het park lopen. We doen de gordijnen open, en zien een prachtig weertje en …

IMG_4774

Zo begin je de dag natuurlijk geweldig. En vandaag zouden de foto’s van Disney zelf komen … Maar eerst gaan we op pad, ik haal weer snel even een ontbijtje in de lounge en die eten we onderweg op; we gaan met de Disney bus naar Animal Kingdom. Als we in de bus zitten, beseffen we dat het park pas om 9uur opengaat, en wij er als rond 8:45 zullen zijn. Nou ja, geen probleem natuurlijk, we kunnen genoeg kijken. Als we aan komen lopen bij de ingang, zien we net de bus met Mickey en Friends wegrijden, en kunnen we dus het park in, alhoewel het 8:50 is. We lopen weer lekker op ons gemakje, terwijl de rest van de mensen zich haast naar attracties zoals Kilimanjaro Safari’s en Expedition Everest (denk ik).

IMG_4775

IMG_4776

We moeten om 9:45 in Africa zijn, dus we doen rustig aan, lopen een rondje om het hele park heen, laten wat foto’s maken van ons samen, gaan close-up naar de Tree of Life en proberen veel dieren te spotten. Maar ook alle ‘echte’ dieren hier genieten we weer van. Als we rond 9:30 in de buurt van Africa zijn, proberen we nog het ‘Secret Path’ te ontdekken. Er zou ergens een ‘verborgen’ pad moeten zijn, waar we al vaker naar op zoek zijn geweest … Omdat we nu nog 15min of zo hebben, zoek ik ook online en we komen wel in de buurt, maar … We vinden het niet; moet ‘unpaved’ zijn, niet op mappen staan, vlak voor de brug naar Harambe village zijn …. Hm … Maar goed, het is bijna 9:45, we gaan naar de afgesproken plek.

 Von en RJ Animal Kingdom    Von en RJ Animal Kingdom 2

IMG_4776

IMG_4777

We melden ons voor de Wildlife by Discovery Tour, die je alleen kunt boeken als je op een Concierge Level verblijft van 1 van de Disney hotels. Dus ik hoopte op iets bijzonders en exclusief, afwachten dus. Het zou een tour zijn achter de schermen en off the beaten path, dus we zijn benieuwd. Als we ons melden, zijn er twee families met allebei twee (kleinere) kinderen. Dat verbaast me een beetje (het is ook niet echt goedkoop), want ik dacht dat het niet iets speciaals voor kinderen was. Maar goed, als je ze bij je hebt ;-) ! Net iets na 10uur vertrekken we, en gelukkig hebben we een busje met airco. Daarnaast hebben we 1 van de managers van Animal Kingdom van het Africa gedeelte, die ons de hele trip zal vertellen over wat we maar willen weten.

We gaan inderdaad backstage (geen foto’s) en rijden dan al vrij snel via een achteringang de route van Kilimanjaro Safari’s op, we rijden ook gewoon tussen de reguliere bussen. We krijgen verschrikkelijk veel te horen, we leren hier weer heel veel van. Yvonne zit soms ademloos te luisteren, want deze man weet hier echt veel van. Op sommige stukken gaan we even van het pad af en rijden op een soort zijweg, waardoor we iets dichterbij de dieren komen, in potentie dan, want ze kunnen ook gewoon rondlopen waar de gewone bussen komen. Na iets meer dan een uur, rond 11:30, worden we afgezet bij het treinstation van de Pangani Forest.

IMG_4781

IMG_4793

IMG_4796

IMG_4803

IMG_4805

Yvonne vond het geweldig; ik vond het een klein beetje tegenvallen, met name omdat ik er wat meer van verwacht had. Je hebt namelijk ook (op het gezicht) mooie behind-the-scenes-tours, die je normaal kunt boeken. Maar goed, ik voel me ook niet helemaal lekker en MOET wat gaan eten. We zoeken dichtbij een restaurant op, waar ik ook even rustig kan zitten en dat wordt het Yak en Yeti, waar ik ook goede verhalen over gelezen had. Ik zit ongetwijfeld niet goed met mijn suiker, dus ben blij dat ik even zit, wat kan drinken en kan eten. Ik bestel vooraf de tonijn en als hoofdgerecht een wok-gerecht. Het is VEEL, komt erg snel achter elkaar (we zijn echt in 45min klaar), maar het smaakt erg goed, dat dan wel ;-) !

IMG_4809

IMG_4811

Om 12:15 lopen we dus alweer buiten, ik weer helemaal bijgekomen. Ik wil nu toch ECHT op zoek naar dat ‘secret path’; we kijken nog goed naar de verschillende websites erover, en hij moet toch echt hier ergens zijn. Als we ergens de ‘bush’ inlopen, worden we door een medewerker teruggeroepen, we mogen daar niet komen … Dus weer zoeken, op een ander plekje. We zien hier ook dat planten platgedrukt zijn, hier moet het echt zijn, maar we durven nu niet helemaal meer … We gaan het toch maar aan een castmember vragen. Die heeft er nog nooit van gehoord, en werkt hier al sinds de opening. Ik laat hem wat web-pagina’s zien en hij loopt gelijk helemaal met ons mee, en komt tot de conclusie, hier moet het zijn. Ik zeg niet precies waar, mochten er nog meer mensen op zoek zijn ;-) ! Maar heel spectaculair is het nou ook weer niet … Als we de goede dan gevonden hebben ! Het uitzicht op de Tree of Life zou ook spectaculair moeten zijn, maar wij hebben dat plekje niet gevonden …

IMG_4812

IMG_4813

Inmiddels is het dus 12:30 geweest en gaan we op ons gemakje weer terug richting de uitgang. Het is nog steeds prachtig mooi weer, en warm, maar toch iets koeler doordat er een flink windje is gaan waaien. Volgens de castmember die ons net hielp zoeken (en de foto maakte), door de storm die er aankomt. Daardoor komt er wat koeler weer en zo nu en dan een buitje.

We sms-en even met de kids, die blijken met flinke vertraging (vanwege een ‘verrassing’ van de mannen) pas rond 12uur in Magic Kingdom aangekomen te zijn, terwijl ze er volgens planning al om 9uur wilden zijn. We spreken af dat we later nog even contact hebben, zodat wij ook die kant opkomen. We willen eerst even terug naar het hotel, om te kijken of de foto’s er al zijn. De terugtocht duurt wel even, omdat het een tijdje duurt voordat de bus er is. We zijn nog niet overtuigd van de snelheid van het Disney-vervoersysteem; zowel niet met de monorail (van MK naar Epcot bijv), als met de bussen … De auto is toch wel handig en snel ! Maar om 13:45 zijn we dan op de kamer, waar we wel een leuke verrassing zien van de kamermeisjes, maar geen foto’s ….

IMG_4818

Om 14:30 kregen we een sms van de kids dat ze om 15uur bij Splash Mountain zouden zijn, dus wij op weg, met de monorail. Als we om 14:50 bij de ingang van Magic Kingdom uitstappen, begint het te regenen, te STORTregenen …. Echt niet normaal zo hard, dat hebben we een tijd lang niet meegemaakt … We blijven nog even 5min wachten en sturen dan sms, dat we niet komen, maar weer terug gaan naar het hotel … Hier gaan we echt niet doorheen ….

IMG_4819

IMG_4821

IMG_4823

IMG_4826

Net iets na 15uur zijn we weer in het hotel, en lopen daar wat door de winkels, totdat het rond 15:20 weer droog lijkt te zijn, een stortbui van een uur dus ! We nemen de monorail weer en zijn rond 15:30 bij de ingang van het park en lopen Mainstreet af, waar de kids ook precies aankomen lopen. Gezellig weer ! Hier krijgen we het verhaal van de ‘vertraging’ van vanmorgen te horen. Vanmorgen bleek dat ze de rugzak, met daarin de prikspullen van de mannen, kwijt waren … Dus volle stress natuurlijk, maar ze wilden ons daar niet mee opzadelen … Bellen, nadenken en waarschijnlijk in Disneyquest laten staan … Een half uur in de wacht bij Lost en Found en … daar was die !! Dus daar nog ophalen en alles, en uiteindelijk dus heel de morgen verloren ;-) !

 P7230056

P7230059

P7230061

De parade begint en die kijken we met z’n allen, in het stralende zonnetje weer. Daarna weer even de winkels in waar Chloë wat jurken wil passen … prinsesje !

P7230069

IMG_4827

IMG_4833

Rond 16:30 nemen we de boot naar het Grand Floridian, terwijl het inmiddels weer aan het stortregenen is ineens … Al stopt het ook weer snel; als we uitstappen is het alweer gestopt met regenen, maar zien we op onze ruggen wel de strepen van de natte houten bankjes in de boot ;-) !

IMG_4835

IMG_4836

IMG_4839

IMG_4841

IMG_4843

IMG_4844

We lopen over het terrein weer richting onze kamer, en het blijft een beetje twijfelachtig weer … Als we op de kamer zijn, besluiten Joey en ik onze auto te gaan halen bij de villa plus alle zwemspullen, want die waren ze vergeten. Gedurende deze tijd blijkt de lounge volledig geplunderd te zijn door de mannen, Chloë, Denise en Yvonne … Alle gebakjes en aardbeien zijn op ;-) ! Dat is pas een betaalbaar avondeten !

IMG_4845 

IMG_4848

IMG_4899

Als Joey en ik rond 18uur terug zijn bij het hotel, blijken de foto’s bij de receptie te liggen ! Snel naar boven en samen maken Yvonne en ik het prachtige doosje open, waarin een foto-boek zit met de 20 mooiste foto’s en een DVD met alle 140 (uitgezochte) foto’s ! De foto’s zijn prachtig, en daarna zetten we de DVD op, waar we wel even zoet mee zijn, want de foto’s zijn zo groot, dat we per foto ongeveer 30sec moeten wachten voordat we de volgende zien ;-) ! De mannen zijn inmiddels al naar het zwembad verdwenen, door de lichte regen nog op dat moment.

IMG_4851

IMG_4853

Rond 19:15 doen we pas de zwembroeken aan en gaan we naar het zwembad, waar de mannen dan al zijn. Denise, Yvonne en Levi kijken toe van de kant ;-) ! Inmiddels is het wel volledig droog geworden, dat dan weer wel !

 

IMG_4857

IMG_4861

IMG_4864

IMG_4867

IMG_4873

IMG_4875

Rond 20uur heb ik het wel weer gezien, paar keer van de glijbaan geweest en ga er weer uit. We lopen langs een soort water-speelstukje (met zo nu en dan ineens stralen water uit verschillende plekken) en ik sleur ineens Yvonne er tussenin, als een soort Russische roulette, waarop precies op dat moment Yvonne de volle laag krijgt ;-) ! Wat hebben we gelachen, helemaal doorweekt was ze !!

IMG_4880

IMG_4883

IMG_4887

Onderweg wil Denise nog per se even in de hangmat op de foto. Ik hoop nog op een mooi blooper momentje (en Denise is daar juist bang voor), maar het gaat redelijk charmant, voor zover dat kan om in een hangmat te komen.

IMG_4890

IMG_4897

Rond 20:15 zijn we weer boven, waar ze weer een nieuwe lading aardbeitjes in chocolade hebben …. nou, vooruit dan maar weer ;-) ! En Denise wil per se even de jurk van haar moeder passen. Hij zou een beetje ingenomen moeten worden, maar het staat op zich prima !

IMG_4898

IMG_4900

IMG_4906

Net iets voor 21uur komen Joey, Chloë en de mannen binnen, weer met schaaltjes vol aardbeien en andere hapjes en om 21uur begint dan de lichtjesparade op het meer voor het hotel. Vervolgens vermaken we ons tussendoor met het zoeken naar mijn insuline-pen (die ik dus kwijt ben … maar op dat moment niet nodig heb meer, omdat ik niet meer hoef te eten) en het kijken van Funniest Home Videos (die gaan heel de avond door hier). Om 22uur begint dan het Magic Kingdom vuurwerk, wat schitterend weer …

IMG_4907 

IMG_4913

IMG_4917

IMG_4920

En dan is alweer een schitterende dag voorbij. Het lijkt wel 1 groot feest hier, de Happiest Place on Earth ! Het is dan bijna 22:30 en Denise is helemaal op. Ze gaan snel naar huis en wij hebben onze laatste nacht hier in dit geweldige hotel. Morgen tussen 6am en 9am is er een soort ‘Doldwaze Dagen’ actie in de World of Disney voor Passhouders, daar zouden we heen kunnen. Ik heb er niet veel vertrouwen in, maar Yvonne zou wel willen. We kijken morgenochtend nog wel ….

15 reacties:

Agnes zei

Leuk leuk leuk allemaal....en via twitter gelezen dat inkopen ook gelukt zijn, tja JE VROUW kan er wat van, zeker met haar dochter en kleindochter erbij he. haha.En nu is dus het wachten op trouwen van DENISE EN JOEY????? Liefs

"Rick, Sunshine State" zei

Weer een heerlijke dag zo, enne ik kon het verborgen pad niet ...
Maar goed het is nu natuurlijk niet meer verborgen ;-)

Wat zag het er allemaal weer heerlijk uit, ondanks de buitjes zo heel af en toe was het weer helemaal goed.


Mooi zwembad trouwens.. enne binnekort een bruiloft?

Nou nog heeeeel veel plezier hoor!

Corry zei

Lieve help wat veel leuke dingen doen jullie! Le Cellier hebben wij ook een keer gegeten(wel gereserveerd) toen was er ook een ENORME plensbui en zitten we echt drijfnat aan tafel. Wij vonden het eten echt uitstekend.
Ben benieuwd naar de rest van de avonturen.
HAVE FUN!!!

Jasmino zei

En het sprookje duurt voort ;-)
Genieten met hoofdletter! Jammer van de regen, maar zo te lezen laten jullie de dag niet verpesten. Veel plezier nog!

Teleton zei

Helmaal leuk weer, vooral om te lezen wat jullie jongens allemaal zelf oplossen. Poepluiers en priktassen zijn geen enkel probleem. Nog maar heel even en je moet ze bellen om te vragen waar ze met Pa's SUV uithangen......!

de Welsumpies zei

Het ziet er weer zeer genietend uit, ik blijf het zeggen , jullie stralende gezichten is voor ons heerlijk om te zien
Tja en dan Sneezy in Von dr jurk........staat goed hoor, we horen de datum wel:)

Roberto en Wendy zei

Jullie blog kan zo op de promotie site van alle reisbureau's ... Wie zou dit nu allen niet willen meemaken?

Het blijft een schitterende plezierige toffe vakantie. De foto's zijn altijd goed, en het verslag leest als een goed boek.

En ook moeten we zeggen, als die jurk wat ingemaakt zou zijn, het haar prachtig staat.

NicoleHappy zei

Robert Jan& Yvonne en familie!
Van harte gefeliciteerd met jullie fantastische bruiloft. Ik ben vanochtend helemaal bijgelezen maar wat een sprookje!!! Het is echt een droom die uitkomt: trouwen bij de Grand Floridian. Jullie zagen er allemaal zo mooi uit. Wat ontzettend bijzonder en gaaf. Het is voor de volgers ene fantastisch verhaal om mee te lezen. We wensen jullie AL het geluk van de wereld toe.

Ron, Nicole, Rick en Oma

Barkies zei

Hoi Robert en Yvonne,

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Wat een spectacel en wat leuk om dat hier te doen met de hele familie Jullie zien er allemaal fantastisch uit.
Hebben nog niet de tijd gehad om alles helemaal goed te lezen, maar dat gaan we thuis zeker doen.
Heel veel geluk verder en dat wordt in ieder geval de huwelijksdag ieder jaar vieren in Amerika.
Groetjes

Twinmom1995 zei

Jammer van de regen zeg, maar dat mag de pret niet drukken. Het wordt vast beter.
Ziet er allemaal wel erg mooi uit, het blijft Disney wat heel speciaal is.
Heel veel plezier nog.

De Steijntjes zei

Jullie maken optimaal gebruik van de korte honeymoon. Tja en vrouwen en shoppen...... dat is een gevaarlijke combinatie.

Maar ach, je bent nu getrouwd en dan DEEL je alles (dus ook de CC hahahaha).

Goed om te lezen dat de jongens ECHTE pubers zijn. Hoe herkenbaar, rugzak kwijt. Nu maar hopen dat ze er van geleerd hebben (ben bang dat je het antwoord ook al kunt invullen?!?!!)

Weer lekker in de villa nu. En op vandaag naar Seaworld. Lekker visjes kijken.....

Have a funny sunny day!!

Ronald V / Jarjarbinks zei

Een geweldige dag zien we weer. We kunnen niet wachten tot we ook gaan. Veel herkenbare zaken. Ook al hebben we niet de speciale toer of zo een mooie kamer.

Geniet er nog van (ach waarom zeg ik dit, het is duidelijk te zien dat jullie allemaal dit al doen).

pumi1000 zei

Inderdaad een heerlijke dag weer. Behalve de stortbuien dan.....hopelijk zijn de weersvoorspellingen jullie gunstig gezind.

Iedere keer als ik jullie blog lees krijg ik gelijk heimwee.

Groetjessssss

Aggie zei

WAUW, van ganser harte PROFICIAT met jullie Huwelijk!!!!!!
Nu pas de tijd gehad om te kijken wat de grote verrassing was, had het toch goed gegokt, maar wat een sprookje, helemaal TOP! Wat zagen Yvonne en jij er goed uit en stralend, zoals een bruidspaar hoort te stralen. Met kippevel gekeken naar de prachtige foto's. Iedereen zag er super goed uit, wat een mooie dag en hopelijk zullen er nog vele volgen...maar daar twijfel ik geen moment aan. Geniet van elkaar en de kinderen en kleinkinderen (wat een plaatjes zijn het) en nog veel plezier daar!!! groetjes van Aggie

Alex zei

leuk om te lezen dat de mannen zelf het probleem met de zoekgeraakte rugzak hebben opgelost. Binnenkort kunnen ze met z'n 2-en naar Amerika, hoeft pa alleen nog maar te betalen ;-)

Wat een feest met die aardbeien en chocolade