maandag 26 juli 2010

Dag 22 Uitchecken Grand Floridian en dagje relaxen

Prima geslapen weer, en toevallig zijn we tegelijk om 6uur ineens wakker. We kunnen snel wat aandoen en naar de World of Disney gaan. Yvonne twijfelt, nou ik dan niet, laten we maar lekker blijven liggen … En om 7:45 worden we pas weer wakker. We besluiten SNEL aan te kleden (snel een croissant mee te pakken in de lounge) en gelijk naar de World of Disney te rijden (zagen weer een leuk nummerbord, letten we altijd op), waar we om 8:10 al binnenstappen. Het is er opvallend rustig, dat voorspelt niet veel goeds … En inderdaad, heel weinig aanbiedingen, en wat er in aanbieding is, krijgen ze waarschijnlijk ECHT niet verkocht … Helaas, binnen een half uur zitten we alweer terug in de auto naar het hotel.

IMG_4921

IMG_4922

IMG_4923

Ze kunnen hier bij Disney nog wat leren van onze Doldwaze Dagen en Prijzencircus, beetje jammer dit dus. Maar goed, blij dat we er niet om 6uur zijn uitgegaan ;-) ! Om 9uur zijn we dus alweer bij het hotel, maken daar wat foto’s buiten en pakken onze spullen in. Nog wel even een ‘nekslag’ door de hotelrekening die we krijgen (rustig doorademen …), maar net iets na 10uur zijn we bij de auto en gaan op weg richting de villa ! Een prachtig hotel, maar een villa is toch wel erg lekker hoor …

IMG_4924

IMG_4925

IMG_4928

Als we in de villa komen, ligt iedereen …. in het zwembad ! Wat een luxe toch, gelijk een villa in je achtertuin. We kletsen even bij, horen dat heel de ochtend in het teken van het zwembad stond (zie foto’s hieronder van eerder op de ochtend) en Denise wordt door Joey ook nog even het water in gewerkt; Miss Wet t-shirt contest heeft ze in ieder geval gewonnen (maar ze was dan ook enige deelnemer) !

Vanmorgen:

IMG_9104 

IMG_9112

IMG_9123

IMG_9127

IMG_9134

IMG_9142

IMG_9143

Toen wij aankwamen:

IMG_4930

IMG_4931

IMG_4935

Als we weer lekker bijgekletst zijn, gaan we maar even inkopen doen. Denise, Joey, Yvonne en Levi gaan mee, de mannen en Chloë blijven in de villa / zwembad. We rijden lekker naar de (nieuwe) Walmart hier iets verderop en doen lekker inkopen. Na de inkopen moeten de vrouwen natuurlijk ook de hele kleding-afdeling dan langs, en dan krijg je dit soort ‘acties’ (we waren niet de enige mannen die hier verveeld stonden ….).

IMG_4936 

IMG_4938

IMG_4942

IMG_4947

Rond 13:30 zijn we weer terug in de villa en eten we lekker wat van de spulletjes die we net gekocht hebben. Daarna gaan we even om de tafel zitten, met de excel-sheet van Patrice, en plannen we de komende dagen in tot we weggaan … Hm … Veel te weinig tijd, dus dat is een beetje jammer. Maar we houden wel vast aan het principe: vroeg in de parken zijn, in de middag lekker thuis en eind van de middag/avond naar iets anders (of hetzelfde); die rust willen we proberen vast te houden. Met als uitzondering morgen, dan gaan we heel de dag naar Seaworld ! Chloë gaat lekker in haar nieuwe zwempak zwemmen, met haar nieuwe duikbril ;-) ! Robin en Matthew liggen er al in.

IMG_4957

Het is inmiddels 15uur als we de hele planning af hebben, en voor vandaag staat alleen DisneyQuest op het programma voor na het eten, en voor Yvonne, Denise en Levi shoppen. Dus de middag verder vrij, dan wil ik wel graag even golfen. Matthew wil weer mee, dus die komt gelijk uit het zwembad. Ik bel weer naar Celebration, en we kunnen om 15:39 voor hetzelfde tarief weer spelen, $ 29 ! Prima, we komen er aan !

Als we daar aankomen, in het nog steeds prachtige zonnige weer (en dus warm), wordt de golftas al gelijk op het karretje gezet, terwijl wij gaan betalen. Door het haasten onze mega-bekers sportdrank thuis laten staan … En hier $ 3 voor een klein flesje … Maar ja, moet wel, want we moeten drinken. Om 15:35 staan we bij de chagrijnige starter (wat een verschil met vorige keer, dat was pas een vrolijke vent). Op het moment dat we weg willen rijden, ziet hij dat we maar 1 tas hebben, en dat mag niet … Ik probeer nog, dat Matthew zo nu en dan even meeslaat en zo. Maar nee hoor, als ik wat wil regelen, moet ik dat maar weer bij de caddie master regelen. Nou, voor ‘slechts’ $ 40 (normaal was het $ 60), kon ik een set huren. Doei zei ik, geef dan mijn geld maar terug …

Helaas, daar kan ik gewoon niet tegen. Afgelopen week was het geen enkel probleem, en nu ineens wel. Ik google gelijk even op de dichtsbijzijnde golfbaan, en dat is Falcon’s Crest. Ik bel gelijk en ook daar kan ik voor $ 29 de baan op en is Matthew voor niets. Proberen we dat, is slechts 10min rijden. Onderweg halen we zelfs nog even een mega-fles sportdrank (voor $ 2.50) bij de Publix en om 16uur zijn we bij de prachtige golfbaan. Ziet er goed uit ;-) ! We betalen en kunnen zonder problemen gelijk starten (er is namelijk geen starter) en om 16:10 slaan we al af ! We spelen heerlijk weer, de eerste drie holes gaan als een zonnetje, niemand voor of achter ons. Ik speel precies op mijn handicap (2 bogey, 1 double bogey) en Matt speelt ook lekker.

IMG_4959

Bij de 2e hole zien we wel wat donkere/grijze wolken in de verte, en op een gegeven moment zien we ook lichtflitsen. Maar iedereen blijft spelen, dus wij gaan ook door. En bij hole 4 begint het zachtjes te regenen, maar bij het uitholen van hole 5 is het alweer droog en ineens is het weer strakblauw en bloedheet ! Ik laat Matt lekker de hele tijd rijden, geweldig vindt hij dat. En ook hier is het karretje weer volgeladen met GPS, computerscherm, etc. Echt ook weer TOP hier !

IMG_4960

IMG_4961

IMG_4968

IMG_4973

IMG_4981

IMG_4984

We spelen heerlijk, ik scoor 20 puntjes, met als afsluiter een birdie op een mooie par 4. Ik ben dus weer helemaal happy, het gaat echt gewoon lekker hier. Door de andere baan, zijn we wel wat later thuis, rond 18:15. En daar staat de BBQ al aan, als we binnenstappen ! Yvonne heeft alle lappen vlees plus maiskolven er al opliggen ! De tafel is al gedekt, de groente staat al in de magnetron en er is heerlijke mashed potatoes (met gesmolten kaas) ! En Levi eet een heel water-ijsje als toetje !

IMG_4988 

IMG_4994

IMG_4996

IMG_4999

Dan duiken we nog even lekker het zwembad in, wat is het weer warm ! Wat een genot, dat zwembad zo bij de hand (oh, had ik dat al eens geschreven ….). Denise, Yvonne en Levi gaan rond 19:15 al richting de shops (Premium Outlets), en wij gaan pas rond 19:45 naar DisneyQuest, nadat de mannen eerst nog een toetje op hebben (een groot stuk van onze bruidstaart; ze vinden hem HEERLIJK).

IMG_5001 

IMG_5006

IMG_5009

IMG_5017

IMG_5018

DisneyQuest is weer heerlijk. We beginnen maar gelijk met Pirates of the Caribbean, ondanks dat er een flinke rij staat. Die moeten we toch een keer gedaan hebben. En Joey en Chloë vinden het ERG leuk ;-) ! Daarna vooral veel race-spellen en we eindigen op de afdeling met de jonge kinderspellen, waar Joey en de mannen net zo hard meedoen !

IMG_5021 

IMG_5023

IMG_5025

IMG_5026

IMG_5029

IMG_5034

IMG_5036

IMG_5039

IMG_5040

Om 21:45 krijgen we een sms van Denise, dat ze klaar zijn met shoppen en als wij nog langer blijven, dat ze dan ook wel langskomt. Dus rond 22uur is Denise er ook, afgezet door Yvonne en Levi, en doen we nog verder spelen, tot iets voor 23uur (dan sluit het). We hebben het allemaal geweldig naar ons zin gehad hier ! We zijn wel pas tegen 23:30 thuis en rond 24:00 (als ik de weblog nog even snel bijgewerkt heb, ik blijf een dag achterlopen) gaan we allemaal ons bed in. Yvonne slaapt al lang en breed, net als Levi natuurlijk ;-) !

 IMG_5045

IMG_5047

IMG_5050

IMG_5051

Morgen staat dus een hele dag Seaworld op het programma. Daar kijkt echt iedereen verschrikkelijk naar uit. De weersverwachting is weer vrij goed, met alleen de ‘lokale’ stortbuien volgens planning zo ergens eind van de middag.

12 reacties:

Tinnetam zei

Kijk, dat moet je hebben aangevoeld. Ik ben net helemaal bij met de foto's en er staat al weer een nieuwe lading klaar :-)En wat een lekker uitgebreid verslag weer. Waar haal je de tijd vandaan.

Moest je zo schrikken van de rekening ? De luxe van het Grand lijkt me erg mooi, maar volgens mij is de villa beter voor de portemonnee ;-)

Dank je dat we even met jullie mee mochten genieten van die luxe.

Ik vind dat jullie trouwens voor een dagje relaxen nog veel hebben gedaan ! Vreemd dat de regels op Celebration ineens veranderd waren. De starter was vast met zijn verkeerde been uit bed gestapt. Volgende keer beter.

Agnes zei

oh wat zien de mannen er ook al lekker bruin en gezond uit. heerlijk .Ja lang verslag voor dagje relaxen zeg. haha Liefs en veel plezier vandaag.....(ik dacht 1e reactie te geven, het is huier pas kart over 6,maar helaas....)

Agnes zei

oh wat zien de mannen er ook al lekker bruin en gezond uit. heerlijk .Ja lang verslag voor dagje relaxen zeg. haha Liefs en veel plezier vandaag.....(ik dacht 1e reactie te geven, het is huier pas kart over 6,maar helaas....)

"Rick, Sunshine State" zei

Jullie vakantie ziet er top uit, en leuk die foto's ook in Disney Quest. Wat een vervelende man zeg, goed opgelost gewoon naar de volgende baan!!

Have fun!

Teleton zei

Wat een gezelligheid weer op jie foto's. Nu, met het kleine manneke erbij, is het helemaal plezierig om ze te bekijken.

En één minder gezellige meneer kan jullie plezier gelukkig ook al niet vergallen. Falcon Crest ligt er ook altijd geweldig bij, wij zijn geen kenners en rijden er alleen maar langs....

En mocht er onverhoopt toch en beetje bezuinigd moeten worden, na de rekening van het GF; jullie zullen niet verhongeren. Als de bruidstaart op is, kunnen altijd nog bij CiCi's pizza terecht ;-)

Nancy. zei

Heerlijk verslag weer om te lezen...jullie komen volgens mij echt nog tijd te kort ;-)

Balen dat de rekening van GF zo tegen viel, maar jullie hebben genoten daar draait het uiteindelijk om toch!?

Geniet nog lekker verder!!

de Welsumpies zei

Lekker zo'n relax dag, alles mag niks moet heerlijk toch.
Geniet van jullie laatste week.

arianne zei

Jullie laatste dagen van de vakantie zijn nu toch wel aangebroken. Extra genieten op die dagen kan haast bij jullie niet meer! Het is super jullie verslagen te lezen.
Maak er nog wat moois van voor je het weet zet je voet aan Nederlandse bodem, en het weer hier is niet echt super.

groetjes Arianne

Twinmom1995 zei

Voor ons volgend jaar ook DisneyQuest! Ziet er gaaf uit, met name voor de jongens natuurlijk.
Het wordt denk ik toch ook wel een villa, ik zie de voordelen van een eigen zwembad nu toch ook wel :-)

famscheepensgoesorlando zei

hee mensen in orlando
even bijgel;ezen want ook ik had een paar dagjes pret ;-)
wat een geinig menneke is dat kleintje van jullie denise :-)) echt kaai leuke fotos...en ik zie wel als de hele familie der is dat er ook later naar bed wordt gegaan....komt door de gezelligheid natuurlijk heel herkenbaar...nou mensen jullie hebben top dagen gehad daar in dat GF...en tja de rekening was wat hoger maar een herinnering die je nooit vergeet toch....een bruiloft mag iets kosten.....
geniet er samen nog veel van..ik heb de twitters al gelezen van seaworld...maar wacht natuurlijk nog op het verslag
groetjes marij

Evelyne zei

Heerlijk. zo'n dagje 'relaxen', ongemerkt doe je toch altijd meer dan gedacht. Mooie foto's, de gezelligheid straalt er van af. Wij genieten mee hier met een enorme jetlag...

alberdina zei

Zag er weer uit als een perfect dagje hou het genieten nog even vast het lijkt altijd of de laatste dagen van de vakantie veel sneller gaan. Veel plezier morgen in Sea world.