dinsdag 27 juli 2010

Dag 23 Hele dag Seaworld

Alhoewel we vanmorgen op tijd wakker waren, zo rond 7:30, besloten we toch lekker rustig aan te doen. Immers, vroeg in Seaworld zijn is minder belangrijk dan in parken waar juist veel attracties zijn (die je vroeg wilt doen om de drukte te vermijden). In Seaworld willen we vooral naar shows. En aangezien het park tot 22uur open is, hebben we tijd genoeg. Dus … Yvonne duikt met Denise en Levi het zwembad in. De rest van de villa slaapt immers nog. Ik kleed me lekker aan en ga vers brood halen.

IMG_9149 

IMG_5054

P7250002

P7250004

Rond 9:15 ben ik terug, maken we de rest wakker en ontbijten we lekker, allemaal op onze eigen manier ! En iets voor 10:30 rijden we de drukte in op de 192; eigenlijk een slechte tijd om op weg te gaan (want dan gaan de meeste mensen op pad), maar het rijdt uiteindelijk redelijk goed door en om 10:45 staan we al op het parkeerterrein. Ik twijfel nog over preferred parking, maar uiteindelijk staan we op dezelfde hoogte en is het dus helemaal niet druk.

IMG_5056 

IMG_5059

IMG_5060

IMG_5062

De kaartjes hebben we al, dat scheelt de lange rij bij de kassa’s, maar om het park zelf in te komen staat ook nog wel een aanzienlijke rij. En we merken het gelijk al, wat is het WARM. Als we door de ingang zijn, zien we niemand bij de ‘second day free’ balie, dus we laten onze kaartjes ook gelijk omzetten, zodat we (eventueel ?) nog een tweede keer gratis naar binnen kunnen. Joey mag nog even aan de slag om de benen van de Denise in te smeren, en dan kunnen we op stap naar de eerste show van vandaag, Blue Horizons met de dolfijnen.

IMG_5064 

IMG_5068

IMG_5069

Het moment dat Levi in het wagentje zit, valt hij al in slaap. En laten ze daar nou bij Blue Horizons aan gedacht hebben, een speciale ruimte voor gereserveerd voor gasten met een slapend kind in een kinderwagen ;-) ! In eerste instantie blijft Yvonne alleen boven zitten, maar al snel ga ik bij haar zitten, terwijl Levi nog lekker slaapt. Maar als de eerste dolfijn verschijnt en er een gejuich opgaat, is hij gelijk wakker !

IMG_5071

 IMG_5073

IMG_9159

IMG_9161

IMG_9168

IMG_9169

IMG_9172

IMG_9174

IMG_9176

IMG_9191

Levi vond het helemaal geweldig, zat op een gegeven moment helemaal mee te gebaren en geluidjes te maken. Was echt heerlijk, wat genoot hij hiervan zeg ;-) ! Op naar de volgende show, want het volgt elkaar allemaal mooi op. Om 12:30 begint de voorstelling met Shamu namelijk en daar willen we op tijd zijn. Onderweg even gebruik makend van de verkoeling, want we hebben het nu al zwaar met de hitte. We drinken veel; de 2l fles cola die we bij ons hebben is zo leeg …. Robin, Joey en Chloë besluiten beneden in de SOAK zone te gaan zitten, maar later komt Chloë toch bij ons zitten … Robin en Joey zitten echt op de voorste rij, net naast het ‘plateau’. Dat moet goed gaan lukken dus !

IMG_5076 

IMG_9195

IMG_9199

IMG_9203

IMG_9206

IMG_9210

IMG_9212

Nog steeds een prachtige show, alhoewel de trainers niet meer het water met ze ingaan. Dus je mist zeker wel ‘iets’, al vind ik persoonlijk dat ze het knap opgevangen hebben op deze manier. Als we Joey en Robin weer zien, blijken ze goed nat te zijn, maar dat is enkel van het zweten. Ze hebben precies geen spatje water gehad. Maar ze hebben het bloedheet … We besluiten snel om te gaan afkoelen, eten en drinken, in het ‘Smokehouse’. Maar om 14:15 begint Clyde&Seamore alweer, en willen we dus om 14uur uiterlijk in het stadion zitten. We genieten weer van de mime-speler en ook de show heeft wat nieuwe elementen (we hebben deze al ZO vaak gezien), dus we vinden het weer prachtig.

IMG_5078

IMG_5082

IMG_5089

IMG_5093

En weer op naar de volgende show, deze keer lekker binnen in de airco, Pet’s Ahoy ! Dat is weer even heerlijk … Ik ga nog even drinken halen in het restaurant, want we hebben zo’n dorst (ze verdienen goed aan drinken vandaag …). Ik wil de grote bekers (zonder ijs vraag ik altijd) mee naar binnen nemen, maar dat mag niet … Sta ik daar, met 2 grote bekers en ik mag niet naar binnen. Ik probeer nog te sms-en, maar niets … Dan komt TOEVALLIG Joey ineens langs, die ook een beker appelsap voor Levi had gekocht, maar die mocht net zo goed niet naar binnen … Dus Joey gaat snel naar binnen en dan komen Yvonne en de mannen om snel de bekers leeg te drinken en dan weer snel terug naar onze plekken, net op tijd …

Pet’s Ahoy heeft ook weer wat nieuwe elementen, dus ook weer hartstikke leuk. Dan is het inmiddels alweer 15:45 en besluiten we richting de stingrays en dolfijnen te gaan. We kopen wat voer voor de stingrays en de mannen genieten hier verschrikkelijk.

IMG_9225

IMG_9230

IMG_9243

Rond 16:10 lopen we verder naar de dolfijnen. Daar lijkt het wel een onmogelijkheid om te voeren; er staat nu al een rij voor het voeren om 16:45. We gaan bij het laatste stuk van het water staan, waar je kan staan zonder voer te hebben. De kans op een ‘aanraking’ met een dolfijn is wel vrij klein. Ik loop naar de overkant, waar ik foto’s kan maken. Ik maak er heel veel, en net als ik mijn camera wegdoe, kan Denise een dolfijn aanraken … Dus niet voor niets hier ;-) !

IMG_9270 

IMG_9273

IMG_9277

IMG_9300

IMG_9323

IMG_9326

Inmiddels is het 16:30, en ik heb het echt helemaal gehad. Wat een hitte, ik ben kapot. Yvonne heeft het ook redelijk gehad. Ik wil even een tijdje ergens in een airco zitten en lekker bijkomen. Joey, Denise en Matthew willen nog in Manta, dus die gaan samen op pad; de rij was nu ongeveer 40min. We spreken af rond 18:45 in het Clyde&Seamore theater te zijn, voor de speciale avond-show van hen, Sea Lion’s Tonight. Zij gaan op pad, wij lopen eerst het onderwater-gedeelte van de dolfijnen in, echt prachtig. Daarna lopen we langs de Manatees, dan door het nieuwe Aquarium bij de Manta attractie en dan ‘crashen’ we in het Spice Mill Cafe.

IMG_5098

IMG_5099

IMG_5104

Hier bestellen we eerst twee grote bekers drinken, heerlijk. Vervolgens zitten we een half uur gewoon bij te komen. Daarna bestellen we op ons gemak wat te eten en rond 18:40 zijn we weer helemaal bijgekomen en gaan we op weg naar het stadion. Daar zien we Joey al snel zitten; zij hadden alles bij ons achtergelaten, ook mobiele telefoons, dus ze konden ons niet bereiken. Ze hadden verschrikkelijke honger, maar wilden nu eerst de show zien. De show was weer echt geweldig, we hebben ZO verschrikkelijk gelachen hier, echt heel gaaf. Deze show mag je echt niet missen. En ook hier weer wat nieuwe onderdelen (waaronder Manta), dus echt leuk !

IMG_5109

IMG_5114

Daarna wilde ik eigenlijk gelijk door naar de show van Shamu Rocks, dat konden we nog precies halen. Maar de rest had andere plannen; Denise, Joey en Matthew wilden eten, Chloë wilde nog in de kinder-achtbaan, dus ze wilden niet de Shamu show van 20uur, maar 21:15 nemen. Ik baalde eigenlijk, want was moe en wilde naar huis. Dus ik moet toegeven, ik was een beetje ‘grumpy’ (en dat ben ik eigenlijk heel zelden), maar ja, ik had weinig opties. Dus eerst wat gaan eten in het Spice Mills Cafe (was overigens de hele avond, ook toen wij er waren, best rustig; geen lange rijen gezien), daarna naar Shark Encounter en vervolgens op ons gemak naar het speelgedeelte van Seaworld (Shamu’s Happy Harbor), net achter het Shamu stadium.

IMG_5117 

IMG_5120

IMG_5121

IMG_5123

IMG_5125

IMG_5128

Na de achtbaan was het alweer 20:45, dus tijd om een goed plekje op te zoeken voor Shamu Rocks. Het stadion zit helemaal niet vol, maar het is wel goed warm. Ik moet toegeven dat het nu, itt de show van 20uur, wel goed donker is, wat wel een extra dimensie aan deze show geeft. En hij is inderdaad weer indrukwekkend, blij dat we niet eerder weggegaan zijn. Hierna zijn we wel flink gebroken, en voelen we ons overal plakken en zweten. We lopen lekker terug naar de uitgang en als we het parkeerterrein oplopen, zien we het vuurwerk achter ons, waar we nog heel even naar blijven kijken. Maar dit redt het (totaal) niet bij het Disney-vuurwerk.

IMG_5129 

IMG_5137

Uiteindelijk zijn we net iets voor 22:30 alweer terug in de villa, dat valt niet tegen. Denise springt gelijk met kleren en al het zwembad in, en gelijk daarna volgen Joey, Robin, Matthew en Chloë; allemaal in hun ondergoed ! Na een kwartiertje gaan Denise, Joey en Chloë eruit, Chloë moet echt gaan slapen. Daarna zie ik Matthew buiten het zwembad staan met … de onderbroek van Robin ! Hier klopt iets niet ;-) ! Verplicht weer snel teruggeven dus. En rond 23uur haal ik ook hen eruit, als ik inmiddels de weblog van de dag ervoor heb bijgewerkt en aan het inladen ben. Om 23:15 gaan we lekker naar bed en al snel slapen we allemaal …

IMG_5141

IMG_5143 

IMG_5138

We proberen juist altijd even terug naar de villa te gaan, tussen de middag. Vandaag niet en gelijk gaat het al fout … Gelukkig staat de rest van de week wel gepland met rustpauzes overdag, zodat we de hitte wat beter kunnen verwerken. Wel een prachtige zonnige dag dus geweest, geen regen gezien, maar de temperaturen en luchtvochtigheid zijn HOOG ! Morgenochtend naar Blizzard Beach, en eind van de middag Epcot.

20 reacties:

Corry zei

Pfffffff ik word al moe van het lezen! Wat een volle dag weer en Levi is werkelijk schattig om te zien.

Agnes zei

Ja Levi past helemaal in het plaatje bij jullie met al die lachende gezichten en we moeten zelf ook maar weer eens naar seaworld,al die shows !!!!!!!Leuk hoor.
Jammer dat het weer zo warm is, we hebbenaltijd iets te klagen he....Liefs

Anita zei

Wat een heerlijke volle dag weer. Jullie hebben al heel veel gedaan, het is maar goed dat je zelf een weblog bijhoudt want jullie beleven zo veel. Leuk verslag weer en heerlijke foto's.
Groetjes
Anita (Tans4USA)

Fam Verkoelen-Roeland zei

Dit wordt een bestseller ! Wat een epistels om te lezen en zovele foto's... 'k Geniet mee !
Groetjes,

Fam Verkoelen-Roeland
http://verkoelen.blogspot.com/

Han en Ryan zei

Wat hebben jullie een gewelidge vakantie zo!

vandaag Seaworld en morgen Blizzard Beach en Epcot. Heerlijk!
Het genieten straalt er vanaf.

Ennuh, dat grumpy zijn begrijp ik wel hoor, jullie hebben al heel wat indrukken achter de rug!

Maar wat ene droomvakantie!
Ben blij dat we nog even mogen meegenieten een paar dagen!

Keep up the good blogwork!

Teleton zei

Goeie truc, buitengesloten worden met de bekers bij Pets Ahoy. Maar als de nood het hoogst is, is er gelukkig weer een schoonzoon nabij. Verder een heerlijk relaxed dagje, waar je toch gebroken van thuiskomt. Maar dan is er altijd weer die pool, cool!

Roberto en Wendy zei

de foto's spreken wederom boekdelen. Wat een vakantie hé !! :) Levi is nogal fotogeniek, hij staat op alle foto's te glimlachen ( of te slapen ) :)

weer hebben jullie met de bende er een topdag van gemaakt.

Slaap goed, rust goed uit, geniet van de koelte in jullie villa, en stoom jullie klaar voor de volgende dag.

Groetjes

Ronald V / Jarjarbinks zei

Mooie, maar lange dag in Seaworld. Normaal houden wij het ook niet zo lang uit in een park. Liggen we ook allang weer in het zwembad.

famscheepensgoesorlando zei

een super dagje weer...en mijn lievelings park ...seaworld....
nog veul plezier mee zijn alle

De Steijntjes zei

Ik maak me zorgen voor jullie volgende vakantie (want jullie kennende zal dat niet te lang duren, en gelijk heb je, je leeft maar één keer). Want na deze trip verbleekt toch alles??? Want deze droomvakantie heeft alle ingredienten: een hoop hoogtepunten, met één uitblinker, stralende gezichten, one happy complete family.

Sterkte in de komende dagen met jullie schema. Want dit tempo vind ik bewonderingswaardig. Hoe houden jullie het vol? Levi maar lachen in zijn wagen, die heeft het goed bekeken.........

Geniet nog lekker van Orlando, Mickey, Minnie en elkaar, dan kunnen wij nog een paar mooie verhalen tegemoet zien!!

thea zei

Jullie mogen thuisgekomen nog wel een paar rustdagen er aan vast plakken. Wat een volle dagen met veel indrukken!! Ik ben al moe van het meebeleven vanaf het thuisfront....
Geniet nog maar lekker verder daar hoor!
kus th

"Rick, Sunshine State" zei

Fantastische dag, de foto's vertellen het verhaal, maar wat een tempo mensen. Mooi te lezen dat de Believe show toch zeker de moeite waard blijft.

Nou genieten doen jullie !!

Evelyne zei

Die foto van Levi zn beentjes onder water is zooooooo schattig! Wat heerlijk dat amerika overal aan denkt, zelfs slapende kinderen in strollers, nog nooit gezien trouwens. Seaworld met alleen maar shows is ook weer een andere ervaring, leuk!

Natasja zei

Jullie hebben weer genoten van een mooie leuke dag! Vermoeiend, maar de moeite waard, toch?

Alex zei

wat een vermoeiende dag. Hopelijk heeft Grumpy vrij snel weer de glimlach op zijn gezicht gevonden. Even naar kinderen of kleinkinderen kijken en alles is weer goed.

Tiggergirl 2010 zei

Grumpy jij? wie is Dopey dan in je familie? Grapje.

OOh direkt al heimwee gevoelens. Sea world ik wil zo graag naar seaworld.

Altijd als wij er zijn hebben ze die avondshows niet. Shamurocks wel maar de Clyde en Seamore show niet. Moeten we toch ns vroeger in september.

Heerlijk zo'n prive zwembad. Lekker afkoelen.

Houd het rustig nu en geniet nog ff lekker met z'n allen.

Heleen

paula zei

Wat een heerlijk dagen weer, ik moest even wat inhalen door de drukte hier en dan ben je wel even bezig. :)
Lekker zo'n dagje Seaworld en kan me de vermoeidheid heel goed voorstellen met die warmte en vochtigheid daar maar geen regen gehad en dat is toch ook wel heel prettig.
Pets Ahoy blijft toch één van mijn favorieten, zo onwijs knap allemaal en grappig natuurlijk.

Veel plezier in B. Beach en Epcot.
Gr. Paula

Saskia zei

het is al vaker gezegd maar het is heerlijk om je blog te lezen en al die mooie foto's te zien. Wat een heerlijk vrolijk manneke is levi, die gaat nog veel harten laten smelten met die mooie blauwe ogen...

pumi1000 zei

Wat is vermoeiend? Lekker een nachtje slapen en je kunt er weer tegenaan. Florida is gewoon fijn dat er altijd wat te doen en te beleven is. Wij vonden dat ook heerlijk om iedere dag wat te doen te hebben. En ook dat kun je in je eigen tempo doen toch?

Jullie foto's zijn erg mooi. Het is uniek om dat samen als familie te kunnen beleven!!!!

alberdina zei

leuk dagje maar wel die leuke sesamstraatshow gemist moeten jullie toch nog een keertje terug,