dinsdag 27 juli 2010

Dag 24 Blizzard Beach en Epcot

Vanmorgen weer lekker op tijd wakker, zo rond 7:30. Ik ga even online en spring daarna onder douche en haal lekker vers brood, supervers Cuban bread bij de supermarkt op Formosa Gardens. Dan trommel ik iedereen uit bed (Denise en Levi waren al buiten bij het zwembad) en dat kost helaas toch wel wat tijd voordat iedereen klaar is. Om 8:50 rijden we pas hier de straat uit en Yvonne besluit lekker een ochtendje voor haarzelf te houden. Het is maar 15min rijden en we staan dus net iets na 9:05 al op het parkeerterrein, lekker vooraan nog. Voordat we een kluisje hebben, (mooi) plekje gevonden en (met name) allemaal ingesmeerd zijn, is het al 9:30.

IMG_5145 

P7260003

P7260006

P7260013

P7260008

We gaan snel in de stoeltjeslift, maar daar staan we toch wel zeker al 10min te wachten. Maar wel relaxed en makkelijk om boven te komen. Daar nemen we de family raft, en dit is genieten. Helaas mag Levi niet mee, dus Denise blijft beneden … Daarna wisselt Denise met Joey en gaan we met de trap naar boven … Daarna lekker de lazy river in naar de glijbanen aan de ‘achterkant’ van de berg. Heerlijk lekker dobberen en daarna drie keer hier de glijbanen af; hartstikke leuk weer (maar die trappen …). Vervolgens weer de lazy river in (Joey heeft nog niet helemaal door dat je andersom op die band kan liggen), door naar de volgende attracties, de matjes ! Het begint al wat drukker te worden, merken we, maar toch liggen we snel op de matjes, en ik win, ruim ;-) !

P7260022 

P7260027

P7260039

P7260041

P7260044

P7260059

P7260078

P7260089

P7260092

P7260101

En inmiddels is het al 10:45, tijd voor een korte break om wat te eten, drinken, vingerprikken. En alles gaat dus voorspoedig, het leven is goed en we hebben het SUPER naar ons zin hier ! Denise krijgt het nog voor elkaar om de Oreo doos aan de zijkant open te maken, alhoewel daar een groot “STOP” teken op staat, omdat je tegenwoordig aan de bovenkant de doos kan openmaken en ook weer makkelijk kan afsluiten. Jammer Snees …

P7260102 

P7260106

P7260108

Maar niet getreurd, we genieten gewoon weer verder ! We gaan nu lekker naar het kindergedeelte, waar Chloë van alle glijbanen af wil, lekker wil ronddobberen en natuurlijk over de ijsschotsen. We laten ook nog een foto van ons samen maken in het zwembad naast de ijsschotsen. Om 11:30 gaan we even naar Chloë kijken en daar valt Levi gewoon in de armen van Denise in slaap, helemaal gebroken van de ochtend. Lekker ventje ;-) ! Joey en de mannen besluiten dan nog van de hoge snelle glijbaan te gaan, terwijl ik met Denise nog in het kindergedeelte blijf en Denise in de schaduw ook in slaap valt, met Levi op schoot.

Chloe Blizzard

P7260116

Allen Blizzard

P7260118

P7260120

P7260124

Rond 12:15 is het mooi geweest, het wordt lekker druk in het park, het wordt warm en wij vertrekken lekker naar de villa. Yvonne heeft daar inmiddels wat wassen gedraaid en zelfs even heerlijk vers brood en aardbeitjes gekocht bij de Publix. Ze heeft soort meergranen stokbrood voor mij en die is echt ZO lekker … Zeker met de aardbeitjes erop; ik lunch in ieder geval STEVIG ! Echt superlekker. En zo ziet het er dan uit, lekker naast mijn laptop ;-) ! En alhoewel we uit een waterpark komen, het zwembad is alweer snel gevuld bij ons !

IMG_5148 

IMG_5150

IMG_5152

Maar om 13:10 zit voor Yvonne en mij het relaxen er al weer op; we moeten ons huwelijk officieel laten inschrijven. Normaal kan dat allemaal via de post (en doet de wedding officiant dat), maar wij vonden het wel leuk om het persoonlijk te laten doen. Dus ‘kachelen’ weer rustig naar Kissimmee en weer naar het Courthouse (de vorige foto was nog een ‘hint’ ), nu met mij op de foto ! Er staat een kleine rij, maar na een kwartiertje zijn wij aan de beurt en krijgen we een gewaarmerkte kopie mee (die we voor $ 3 nog een keer extra laten maken om te bewaren; daar hebben we een prachtige houder voor) ! En nu is het dus officieel ingeschreven in de US !

IMG_5153

We rijden op ons gemakje weer terug naar de villa, onderweg nog even stoppend bij de Dairy Queen voor een dipped cone en een Blizzard voor Yvonne. De volgende stop is een prachtige golfwinkel, waar ik bijna twee nieuwe clubs koop (voor de kenners; een houten 3 en 5 van TaylorMade Burner), maar ik wacht nog heel even want wie weet zijn ze ergens anders goedkoper en dit is pas de eerste golfwinkel die ik inloop. Rond 15:15 zijn we weer bij de villa, waar (hoe verrassend) de meesten lekker in het zwembad liggen. Zelfs Joey doet mee aan de gevechten, hij ziet er prachtig uit ;-) !

IMG_5156 

IMG_5157

IMG_5158

Om 16:10 gaan we weer op pad, richting Epcot deze keer. Yvonne en ik zijn er al geweest, voor het eten bij Le Cellier, maar nu ook nog een keer met z’n allen. Voor 16:30 rijden we al het parkeerterrein op en kunnen gelijk mee met het karretje die ons voor de ingang afzet. Daar laten we even een foto maken bij de Epcot bal, en gaan dan op zoek naar onze afdrukken bij Leave a Legacy, op de mooie gedenkstenen bij de ingang, waar zowel van Yvonne en mij samen, als van de mannen samen, wij een foto hebben laten plaatsen. Toch weer leuk om even te gaan kijken als we hier zijn.

Allen Epcot

IMG_5163 

IMG_5166

IMG_5167

Yvonne haar favoriete park is dit niet (understatement) en die van Denise ook helemaal niet, dus heel lang zullen we hier niet zijn, terwijl ik het best aardig vind hier en de mannen juist erg leuk. We kijken gelijk bij Test Track, maar daar is het druk, dus pakken we de Single Riders, waar Chloë helaas niet in mag … Dus Yvonne gaat lekker het winkeltje in met Levi en Chloë en wij gaan de rij in. Het gaat best snel, en dit is altijd weer een geweldige attractie.

IMG_5174 

IMG_5176

Yvonne heeft ook nog een boek gekocht ‘The Hidden Magic of Walt Disney World’ en daar worden allemaal speciale ‘geheimpjes’ die de makers van attracties hebben ‘achtergelaten’ toegelicht en nadat Yvonne een paar dingen hieruit heeft verteld, wordt het boek door (met name) Matthew en Robin helemaal doorgespit. Voor elke attractie worden nu wat wetenswaardigheidjes genoemd (dat de ‘sprayers’ in de laatste ruimte bij Test Track ‘CRUST’ en ‘RUST’ heten, dat je in de eerste ruimte een gebakken eitje ziet liggen op het aluminium folie, dat de fontein een gallon water bevat uit allerlei rivieren en meren uit heel de wereld, etc, etc). Hartstikke leuk dus !

Ik wilde heel graag hier bij Teppan Edo eten, een Teppan Yaki restaurant die ook goede beoordelingen krijgt. Reserveringen zijn ook hier heel lastig, net als Le Cellier, en ook hier dachten Yvonne en ik dan samen maar gewoon eens te proberen. We laten de kids achter in Future World, die gaan naar Innoventions en ook wat eten (en ik mag geld achterlaten natuurlijk …). Yvonne en ik lopen langs de verschillende landen, laten nog een mooie foto maken bij ‘Frankrijk’ en melden ons in het Japan Pavillion (nu zijn we al zo vaak hier geweest, maar nog nooit bij Japan naar binnen gelopen ….); ziet er prachtig uit. Ook hier melden we ons buiten, en we kunnen binnen 20min aan tafel ! Niet gek dus en we krijgen een buzzer mee die in het hele Japan Pavillion werkt, dus we lopen even door de winkel; ook echt lachen (en nog nooit eerder geweest).

Kus Epcot Parijs

IMG_5179

En na 15min gaat de buzzer al af en kunnen we aan tafel. Echt Teppan Yaki stijl, maar wel een beetje een ‘fabriek’ zeg … Heel veel tafels, ook echt bijna ‘proppen’ en je ziet overal ‘mannetjes’ die in de gaten houden hoe het gaat, hoe ver je bent, etc. Ook wordt snel alles opgenomen, wat je wilt drinken, wat je wilt eten, etc. De rest bij ons aan tafel hebben het Disney Dining Plan en daar zit geen voorgerecht bij, dus wij zijn de enigen met voorgerecht (lekker sushi vlees en tonijn voor mij). Dat komt ook met snelvaart gang; maar wel lekker. Vervolgens kies je voor 1 soort vlees of een combi van 2. Ik ga voor Filet Mignon, Yvonne voor Sirloin met kip. Het wordt hartstikke leuk allemaal gemaakt en opgediend, maar het is wel duidelijk dat hij dit overal precies op dezelfde manier doet ;-) ! Maar dan nog hoor, echt leuk en het eten is echt heerlijk !

IMG_5180 

IMG_5182

IMG_5184

Superlekker gegeten dus, alhoewel in sneltreintempo en we krijgen zelfs nog een toetje van het huis. Daarna sms-en we met Denise en Joey en die zitten in Mission Space, dus gaan we op ons gemak daar naartoe. Zij hebben in Electric Umbrella gegeten, bij de fontein, waar ze ook nog eens free refills blijken te hebben …. Hm, als we dat eerder geweten hadden …. De rij bij Mission Space bleek lang, dus toen wij aankwamen, kwamen Joey, Chloë en de mannen toevallig ook net aanlopen. Nou, dan toch nog maar een keertje in Test Track, het is 20:15 dus ken net voor het vuurwerk. De single riders lane is 10min, daar ga ik met de mannen in, de gewone rij is 40min, daar gaan Denise, Joey en Chloë in. Alhoewel toevallig de mannen naast elkaar kunnen zitten !

IMG_5188

Maar uiteindelijk zijn wij precies tegelijk met Denise, Joey en Chloë, dus had deze keer niet veel zin, achteraf dan … Om precies 21uur zijn we uit de attractie en kunnen we nog net wat van het vuurwerk meekrijgen. Ik ga samen met Yvonne kijken vanaf een afstandje kijken, terwijl de rest iets dichterbij staat. Ook hier is het vuurwerk weer mooi, maar niet zo mooi als Magic Kingdom ! We lopen nog even door de winkeltjes en dan gaan we op ons gemakje terug richting de auto. Daar laat ik met Chloë en de mannen nog een foto maken, terwijl de rest al doorgelopen is (wij moesten even langs het toilet).

 IMG_5193

Epcot M R C en RJ

Een heerlijk dagje op deze manier. Ook lekker rustig aan gedaan. Epcot is niet iedereens favoriet, en uiteindelijk hebben we hier dus ook niet zoveel gedaan. Maar daarentegen geen enkel gevoel van vermoeidheid gehad en dus prima op deze manier ! Rond 22:15 waren we weer terug in de villa, waar ik nog even de weblog van de dag ervoor online zet en rond 23uur ga ik naar bed. De mannen zijn nog met Denise en Joey aan het poolen en gaan (naar ik later begrijp) net iets voor middernacht slapen. Alhoewel we morgen weer op tijd opstaan, want we willen rond 9uur in Typhoon Lagoon zijn !

19 reacties:

De Somertjes zei

Leuk verslag weer!!
Testtrack hebben wij nog nooit gedaan,stom he,maar gaan we nu zeker doen..Ik ben niet zo held,maar het valt toch wel mee met de snelheid??Haha..
We gaan het meemaken,nou veel plezier!!

Groetjes,lein en co

Agnes zei

Ohoh wat leuk weer allemaal, dan is het wel lekker als het warm weer is en wat zien jullie er lekker gezond uit en jaja nog steeds LACHEN!!!!!!!!!!! Blijf dat doen. Probeer ik hier in de verbouwing ook.... Liefs en vlg week weer thuis!!!!!!!!

Tiggergirl 2010 zei

Epcot, you like it or you don't.

Hebben jullie Captain EO niet gedaan?

Vast geen tijd voor gehad.

wij gaan ook eten bij LeCellier dus ben benieuwd. En misschien pakken we de Japanner ook nog ff, maar dat zien we wel. We zijn helemaal gek van de Orange chicken, jam jam. Net zo lekker als aardbeien:)


Nou nog veel plezier daar.

Jesse zei

Wat een heerlijke dagen hebben jullie zo met elkaar. Een zwembad bij het huis is toch echt wel hemels hoor! De foto's zijn allemaal heel vrolijk en gezellig. Nog steeds super om met jullie mee te lezen.
Wij hebben in Japan ook genoten van de grappige gadgets in de winkel. Ik heb er zelfs nog zo'n parel uit een oester laten halen.
Heel veel plezier nog!

Twinmom1995 zei

Leuke mickey-oren zeg :-)

Tinnetam zei

Allereerst natuurlijk nogmaals gefeliciteerd ! Nu julie huwelijk is ingeschreven is het helemaal officieel.

Zo te lezen was het weer een dagje puur genieten zo met z'n allen. Wat doen de ukkies het goed zeg !

Tja en dan lees ik een heel verslag over Epcot en dan mis ik DE nummer 1 attractie van WDW; Soarin'. Beetje jammer hoor ;-) Maar goed jullie hebben lekker gegeten bij Teppan Edo. Wat een geluk dat jullie eigenlijk zo konden aanschuiven.

Heel veel plezier nog in AK. Ben toch eigenlijk wel benieuwd naar dat verhaal over Levi. Hopelijk niets ernstigs. Want we willen nog veel foto's van die kleine lachende charmeur zien hoor.

"Rick, Sunshine State" zei

Epcot, vind ik wel een onderschat park, neem Soarin en Test Track en je twee echt hele gave attracties, en je kunt in elk land wat eten ;-)

Maaruh jongens wat een tempo draaien jullie en het was warm vandaag, gewoon twee parken op één dag en nog tussendoor zwemmen in de villa.

Het is dus echt lekker genieten, dat zie je.

Tot morgen

Teleton zei

En nog een Epcot secret onthuld: de refills in The Electric Umbrella. En gratis refills zijn schaars bij Disney! Verder achter de pc even heerlijk meegedobberd in de Lazy River....Morgen vast weer zoveel relaxte foto's?

Han en Ryan zei

Kijk!
Zo begin je de dag nog eens met een vakantiegevoel!

Epcot is by far onze favoriet ;-)
We zijn in februari nog in de electruc Umbrella geweest, maar de refills hebben we compleet gemist!

Zit er niks anders op dan weer terug te gaan, hahaha!

Blizzard Beach ziet er ook gezellig uit. Ik denk dat het met name leuk is als je met een gezin bent, met z'n tweeën hebben wij nog nooit een waterpark bezocht. Maar misschien dat we dat dan toch maar eens moeten doen!

Geniet nog even en wij volgen wel!

Nancy. zei

Wederom een heerlijk verslag om te lezen,zal nog afkicken worden volgende week!! De kleine man staat alleen maar stralend en lachend op de foto, lekker hoor dat het zo goed gaat......

Geniet nog lekker met zijn allen!!

Ronald V / Jarjarbinks zei

Familie MattRob,

Wij vinden Epcot ook een van de mindere parken. Op zich prima, maar staat niet op nummer 1.

Blizard en Typhoon juist wel, lekker zwemmen en van de glijbanen.

Veel plezier veder.

pumi1000 zei

Leuk foto's weer om ons mee te laten genieten. Heeeeerlijk dat waterpark.........

de Welsumpies zei

Het was weer heerlijk om te lezen hoe jullie zo met elkaar genieten.

paula zei

Wat een lekker dagje weer, wel weer behoorlijk gevuld, waar halen jullie die tijd vandaan?
Epcot is ook niet mijn ding, vooral niet na de Mission Space ervaring, word nog misselijk als ik er aan denk.

Geniet nog de laatste week,
Gr. Paula

arianne zei

life is good, omvat alles.
Het genieten straalt ervanaf bij jullie. En vooral bij Levi, vast een publiekstrekker in het park.
Ik mis de first visit button bij Levi! Of niet?
Geniet van jullie laatste dagen want de terugvlucht komt toch echt wel in zicht voor jullie.

groetjes Arianne

Alex zei

wat genieten jullie toch, iedere dag weer. Het is gewoon af te lezen van alle verhalen !

Enjoy

hekkietravel zei

Wat een gezellige foto's zo allemaal met elkaar. Je kan zien dat jullie volop genieten. Epcott is overigens wel één van mijn favoriete parken.

Gefeliciteerd met de officiële inschrijving van jullie huwelijk. Toch mooi zo'n papiertje uit de VS.

Veel plezier morgen in Typhoon Lagoon.

Groetjes Marjan

Sonja zei

Zo ik ben weer bijgelezen. Wat een superdagen hebben jullie weer achter de rug! Ook erg leuk om mee te genieten van al die herkenbare dingen en plekken ;-)

Enne morgen naar Typhoon Lagoon? Ik ben jaloers!!! Hahaha

Have fun!

Groetjes,
Sonja

Rebekka zei

Leuk verslag!

Wij moeten geloof ik ook maar eens richting Florida:)