woensdag 28 juli 2010

Dag 25 Typhoon Lagoon en Animal Kingdom

Ik had redelijk geslapen, niet geweldig, maar om 7:30 toch echt wakker en eruit. Snel wat kleren aan en gelijk naar de supermarkt voor weer overheerlijk vers Cuban Bread ! Binnen 10min weer terug met 3 overheerlijke verse broden. Ik maak om 7:50 iedereen wakker, want ik wil vandaag echt op tijd vertrekken, Typhoon Lagoon is weer iets verder rijden. Maar dat valt niet tegen, om 8:35 zitten we weer in de auto en om net iets na 8:50 staan we bijna op het voorste plekje van de parkeerplaats ! Yvonne blijft weer lekker achter in de villa, relaxen ;-) ! We nemen weer een kluisje voor de mobieltjes, pompen en geld, en daarna vinden we een superplaatsje in de schaduw net naast de ingang. De mannen duiken gelijk het bad met de golf in, terwijl we verder insmeren en we kunnen net iets na 9uur op stap (en ik met Chloë nog 1 golf meepak, terwijl Joey en Denise Levi aan het insmeren zijn).

Allemaal Typhoon

P7270001 

P7270003

We beginnen bij de Crush ‘n’ Gusher, de ‘achtbaan’ hier. Het is, ondanks het vroege tijdstip, toch drukker dan ik verwacht had. Niet zo druk natuurlijk (we mochten steeds onze eigen band direct weer mee naar boven nemen), maar we liepen zeker niet in 1 keer door. We zijn allemaal een paar keer geweest, en zo nu en dan hebben Joey, Denise en ik elkaar afgewisseld (want Chloë mocht hier, naast Levi natuurlijk, niet in). Echt een hele leuke attractie dit toch, superleuk verzonnen !

Robin RJH Typhoon

Matt Joey Typhoon

Daarna door, via de overheerlijke lazy river, naar  de family raft. Leuk voor Levi, dachten we. Alhoewel de ‘ride’ zelf niet veel voorstelt, niet hard gaat en vrij kort is, krijg je om de haverklap een gigantische berg water over je heen, en dat is nou net niet leuk voor Levi …. Maar hij gaat NET niet huilen … Als we daarna met Denise, Chloë en Robin naar de naastgelegen glijbaan gaan met banden, blijft Joey met Matthew en Levi achter en gaan naar het kindergedeelte ernaast. Als we terugkomen (Chloë vond het geweldig) is hij in de armen van Joey in slaap gevallen, helemaal kapot van de ochtend …

P7270007 

P7270019

P7270028

P7270035

All Typhoon

P7270037

P7270039

P7270046

Denise Matt Chloe Typhoon

P7270049

P7270054

P7270056

De tijd vliegt voorbij en het is inmiddels alweer 10:45. We gaan weer even terug naar ons heerlijke schaduwplekje, eten en drinken wat (de mannen en ik kwamen allemaal een keer goed te laag) en daarna besluiten we nog even ‘naar de haaien’ te gaan, terwijl Denise met Levi even bij de spullen blijft. Die blijkt achteraf weer veel oh’s en ah’s voor elkaar gekregen te hebben bij de voorbijgangers, toen hij weer wakker geworden was ;-) ! Chloë wilde uiteindelijk niet met de haaien zwemmen, dus ben ik alleen met de mannen geweest. Was weer super, gewoon 3 haaien recht onder me !

 P7270062

P7270067

P7270073

P7270074

P7270079

Inmiddels is het 11:30 en besluiten we tot ongeveer 12uur nog in het grote bad te blijven voor de golf. Het is echt gaaf, blijft een geweldige vinding. Chloë vindt het leuk, maar toch ook een beetje eng. Ik ga met de mannen helemaal naar achteren in het zwembad en dan krijg je de hoogste top van de golf mee. Het laatste kwartier blijf ik even bij Levi en Chloë en gaan Denise en Joey nog met de mannen het bad in. Ik ga zelfs ook nog even met de mannen op de foto, met golf achter ons. We mochten niet omkijken ;-) !

Robin Levi Typhoon 

RJH mannen golf Typhoon

P7270083

P7270085

P7270088

P7270089 

En dan is het inmiddels 12uur en gaan we terug richting de auto. Onderweg valt niet alleen gelijk Levi in slaap, maar ook Denise. De foto van haar slapend is gecensureerd en mag niet online geplaatst worden (verzoeken per email worden eventueel gehonoreerd). Ik tank de auto weer even af (27 gallon …) en iets over 12:30 zijn we weer in de villa, waar Yvonne weer voor een goede lunch gezorgd heeft (al hadden ze de verse meergranen-stokbroden niet vandaag …). De aardbeitjes worden weer flink geconsumeerd hier ;-) !

Na het eten duiken de mannen weer het zwembad in, Joey gLevi proberen te slapen (en dat lukt beide vrij snel), terwijl Yvonne met Denise samen naar de Walmart gaan. Chloë gaat ook naar bed, maar die zit lekker tv te kijken als ik boven kom. Nou ja, rust ze toch een beetje. Ik zit lekker online en werk de weblog weer helemaal bij. Allemaal lekker onze eigen dingetjes doen, dat is ook onderdeel van relaxen ! Rond 15:45 maken we ons weer klaar om naar Animal Kingdom te gaan, als tijdens het inpakken Matthew even Levi op schoot heeft, eventjes niet oplet en Levi van de bank met zijn achterhoofd op de stenen vloer valt … Huilen, huilen en huilen …. Maar dan ook verschrikkelijk huilen …

We twijfelen wat te doen, maar besluiten toch maar in de auto te stappen. Hij blijft doorgaan en rijden de Walgreens hier tegenover even in, die ons doorverwijzen naar een dokterspost. Pas dan, als we weer terug naar de auto lopen, wordt hij wat rustiger. En gigantische bult op zijn achterhoofd … Als we hem weer in zijn auto-stoeltje zetten, begint het huilen weer … Maar weer op schoot, wordt hij weer rustiger. We twijfelen wat te doen, naar de dokter, of Denise, Joey en Levi thuisbrengen … Denise hakt de knoop door, laten we maar gewoon gaan. We zitten toch heel dichtbij in Animal Kindom. Dus om 15:30 staan we op het parkeerterrein, veel verder naar achteren kan volgens mij niet. En wat een hitte weer …

IMG_5196

IMG_5197

In eerste instantie wil Levi nog niet in een karretje, maar vanaf de ingang van het park gelukkig weer wel. Hij is erg wakker, en nog niet zo vrolijk. Maar het gaat gelukkig wel weer. Was wel even schrikken en vooral Matthew schrok zich echt rot, was eigenlijk ook wel zielig. Hij is steeds zo lief voor Levi … Als we over de brug bij de ingang van het park lopen, zien we rechtsonder bij het water Pooh en vrienden staan, zonder enige rij ! Dus snel er naartoe, want Chloë heeft net haar handtekeningenboekje en met de Photopass die we aangeschaft hebben, willen we natuurlijk lekker veel foto’s laten maken (de kwaliteit op het weblog van deze foto’s is dus ook slecht, maar we krijgen ze na de vakantie in hoge resolutie dus).

RJ mannen AK  Eeyore AK 

Tigger AK

Winnie AK

IMG_5204

Als we net iets na 16uur hier weer weglopen, zien we dat net de parade begonnen is en nemen we daar nog een stukje van mee. Chloë staat met open mond te kijken, wij staan weg te smelten in de volle zon …  Als de parade voorbij is, steken we schuin over naar de ingang van ‘It’s a bugs Life’ en nemen de ingang hier net naast, waardoor je op een mooi pad komt dat vlak langs de Tree of Life gaat en uiteindelijk vlak voor Afrika uitkomt. De mannen vinden het prachtig hier, en duiken een soort ‘grot’ in om op zoek naar iets te gaan volgens het boek met bijzonderheden. Ze zijn overal aan het kijken hiervoor, hartstikke leuk. Wij zijn al zo vaak in de parken geweest, dat dit juist weer een extra dimensie geeft aan de bezoeken, zeker nu de kids groter worden ;-) !

IMG_5207

IMG_5211

IMG_5212

IMG_5213

Is ook wel leuk, loopt echt niemand hier dit weggetje. We lopen verder naar Kilimanjaro Safaris en de wachttijd is 5min ! Dat is mooi, dus snel de rij in. De mannen zijn ook helemaal blij met hun nieuwe t-shirts (passen echt PERFECT bij hun huidige puberkarakter). Levi knapt weer wat op, maar is nog niet helemaal ‘het mannetje’. Maar we zitten inderdaad heel snel in de wagen, al is het inmiddels bijna 16:30.

IMG_5214 

IMG_5219

IMG_5228

Hierna lopen we door naar Asia, waar we eigenlijk wel de Kali River Rapids in willen. Alleen de wachtrij is 45min, we twijfelen … Dat is toch wel lang … Maar meestal gaat dit snel, dus we gokken erop. Het is 17:20 en om 18uur is Flights of Wonder waar we wel naar toe willen. We zullen zien of we het halen, Yvonne gaat daar zowiezo naartoe met Levi, dus hopelijk zien we haar daar. De wachtrij loopt gelukkig snel door, zo snel dat we om 17:45 al in de ‘boot’ zitten. En nat word je hier altijd wel, maar compleet SOAKED zijn we gelukkig niet. De man naast me kunnen we dat niet van zeggen … Volledig doorweekt ;-) !

IMG_5238

IMG_5239

IMG_5240

Maar mooi dus, om 17:50 lopen we de attractie al uit en om 17:55 zitten we naast Yvonne voor de show Flights of Wonder. Ook al zo vaak gezien, maar dit vinden wij juist hartstikke leuk. Het trucje met het dollarbiljet en de foto word ik voor uitgekozen (the man in the Orange shirt), dus ik ga staan met de dollar in mijn handen, gaat er 4 rijen voor me ineens een gast staan en die vogel ging dus in 1 keer naar hem ! Iedereen staat een beetje verdwaast te kijken … Yvonne zat al helemaal klaar met het foto-toestel, beetje jammer … Maar bij het volgende onderdeel mag ik dan gelijk meedoen; ik mag het podium op en de grote vogel fotograferen die recht voor me langs komt en achter mij op de boom landt. Ook leuk; krijg zelfs een ‘oorkonde’ dat ik heb meegedaan aan de show, leuk ;-) !

IMG_5243

IMG_5245

Nou, prachtige show dus ! We hebben wel trek nu, dus besluiten richting Restaurantosaurus te gaan, waarvan we op het forum gehoord hadden (bedankt Ben !) dat er free refills zijn. We zijn hier wel eens eerder geweest en toen was het zo verschrikkelijk druk, zoals zoveel van die counter service restaurants. Ik loop wel vast vooruit, dan kan ik een tafeltje zoeken of in de rij gaan staan om te bestellen. Als ik daar om 18:30 aankom, is er niemand … ?!? Hallo ?!? Een vriendelijke vrouw begroet me en vraagt of ik wil bestellen. Ik kijk het restaurant nog rond, er zit echt niemand … Oh ja, 1 gezin … En niemand bij de kassa ? Ik sta even te kletsen, dat ik zo verbaasd ben, maar inmiddels is iedereen er en bestellen we; nuggets, burgers, etc. En 2 grote drinkbekers, want we kunnen lekker refillen. En … ze blijken ook nog eens Cola Zero te hebben !

IMG_5249 

IMG_5250

Nou, het smaakt allemaal prima en we komen weer helemaal bij, lekker veel gedronken allemaal en we kunnen het laatste uur er weer tegenaan ! We zijn immers in Dinoland, dus daar zijn nog wat leuke attracties te vinden. De mannen gaan met Chloë, terwijl wij nog in het restaurant zijn, alvast naar de Boneyard, de speeltuin. Als ik na een minuut of 5 aan kom lopen, zijn zij er net uit, op weg naar de Tricera Top Spin ! Ik ga met ze mee, en daarna willen we in Primeval Whirl, maar helaas … Chloë mag er niet in, te klein ! Zeker omdat je zo heen en weer geslingerd wordt … Inmiddels is Denise met Matthew naar Expedition Everest, Joey blijft bij Yvonne, Levi en Chloë terwijl ik met Robin wel in Primeval Whirl ga.

IMG_5252

En we staan maar in de rij, sms-en even met Denise en bij Expedition Everest is helemaal geen rij … Bij ons blijkt de attractie stilgevallen, dus we gaan snel uit de rij en nog naar Everest ! Yvonne en Joey volgen met de kleintjes, waarop Joey met Robin en mij (en Matthew) meegaat de attractie in. ZO !!! Heftig even, en gaat niet eens over de kop. Daarna proberen we met Chloë, maar die mag op ongeveer een halve cm er niet in … Zielig, want we hadden het eigenlijk al gezegd, dus dat was huilen … Maar ja, regels zijn regels. Joey en de mannen gaan nog 1 laatste keer, en dan is het mooi geweest. Het is 20uur en alles sluit, dus lopen we rustig naar de uitgang.

 ALL AK

IMG_5253

IMG_5254

IMG_5260

Alles is weer netjes geregeld, het karretje om ons naar de auto te brengen is er snel en binnen 10min rijden we via het binnendoor weggetje naar onze villa, super dichtbij. Eindelijk een keertje lekker vroeg in de villa, om 20:45 dus al !

IMG_5263 

IMG_5267 IMG_5270

IMG_5271

En wat doen we de rest van de avond ? Allemaal lekker ons eigen ding; Yvonne gaat lekker in bed tv liggen kijken, de mannen liggen op de bank tv te kijken en DS-en, Chloë proberen we lekker op tijd in bed te leggen, ik ga lekker online en Snees en Joey zitten buiten te roken ! Later wordt Levi weer wakker, en de mannen gaan ook nog zwemmen. Maar om 23uur moet ik ze echt het zwembad uit sleuren, ze zijn weer heerlijk aan het ronddobberen. Maar het is wel prima zo, lekker op tijd slapen ;-) !

IMG_5272

IMG_5281

Morgen willen we op tijd in Magic Kingdom zijn, dan rond het middaguur weer lekker naar huis en eind van de middag weer terug !

12 reacties:

Linda zei

Ach gossie, die arme kleine Levi en ook arme Matthew. Gelukkig heeft hij heel hard gehuild, dat is een goed teken. Leuke foto's weer!

Groetjes,
Linda

famscheepensgoesorlando zei

wat een gezelligheid toch... en ik vind animal kingdom ook een erg mooi park met leuke mooie atracties...maar dat is ieder zijn ding natuurlijk....en wa zielig van die val...maar goed wat ze hiervoor al zeggen flink janken is een goed teken ;-)
en heerlijk zo dat ieder zijn eigen ding doet zo moet het ook als je met meerdere op vakantie bent...
en wat lijkt denise op haar moeder...zag het ieens met die foto met de jongens samen...
nou mensen weer een leuk verslag en op naar magic kingdom...
have fun
groetjes marij

de Welsumpies zei

Weer een volle dag geweest, veel genoten, lekker gezwommen, en dat Levi is gevallen dat had bij iedereen kunnen gebeuren toch?
Maar hij ziet er weer stralend uit hoor.
En Chloë is ook zo lekker verkleurd zag ik, heerlijk allemaal.
Jullie komen echt terug van een vakantie die nooit te vergeten is.
Veel plezier nog verder.

Agnes zei

Wat een lang verhaal weer met leuke!blije foto's.Nou ja behalve Levi. Is Levi weer helemaal opgeknapt??? Ik hoop snel weer foto van LACHENDE LEVI te zien en aaaaaaaaaah Matthew zal ook heel erg geschrokken zijn... wil zeker nooit meer oppassen. En IK wil die slapende Denise wel zien hoor... Kom maar op.Jaja het gaat opschieten dus nog even uitbuiten nu je daar bent.. Liefs en morgen lees ik weer net als elke dag je verslag. Liefs

Han en Ryan zei

Achgussie! Die arme Levi! En arme Matthew ook. Dat kan echt iedereen gebeuren. Gelukkig is het goed afgelopen, jullie zullen hem ongetwijfeld nog wel eben goed in de gaten houden!

Deze keer hebben we animal kingdom wat meer leren te waarderen. De eerste keer dat we er waren vonden we er niets aan. Maar toen was het ook zo bloedheet dat we niets konden uitrichten en we alleen maar in Pizzafari hebben gezeten. De laatste keer was het een stuk leuker!

Het was weer een superverslag!
Groeten! Ryan, Hanneke en een high five van Saartje

Teleton zei

Wij vonden het ook gelijk zo sneu voor Matthew.... Maar natuurlijk ook voor de kleine man, want die had per slot van rekening de buil op z'n hoofd.

Nog sneuer: weer een heerlijk rustig paadje in AK geopenbaard. Hoe druk ook in het park, hier konden wij altijd even lekker relaxen. De baknjes, (lekker in de schaduw) aan het eind van het pad bij de poort van Afrika, zijn vrijwel altijd beschikbaar.

Morgen naar MK. Niet verder vertellen dat het terrasje, achter Pooh bij de Minute Maid stand ook in de regel erg rustig is hoor. Terwijl er toch ook een klein Plashuis is. Mum's the word......

marlous zei

Wat sneu voor Levi en Matthew zeg! Ik hoop dat Levi weer een beetje opgeknapt is...
En ja zou je die foto van Snees even naar mijn hotmail willen sturen ;-)
Leuk dat je mee mocht doen aan de show (uiteindelijk) maar wat een eikel die vent haha!!

Roberto en Wendy zei

Heel erg voor levi, maar ik denk dat Matthew zich op dat moment het slechts van allemaal voelde. Maar kop op, er is niets ergs gebeurd. En zo leert Mat ogen op zijn achterhoofd te kweken ;)

Voor de rest weer een superdagje.

Ik denk dat het merendeel gerust de foto wil zien van denise. willen we er anders op stemmen? :)

Veel plezier verder

Ronald V / Jarjarbinks zei

Tja die gecensureerde foto willen we natuurlijk allemaal zien. Je hebt hem genoemd dus...

Veel plezier verder.

kimmie zei

Agossie wat sneu voor beide mannen maar gellukkig gaat het weer beter.

Die gecensureerde foto willen we idd natuurlijk gewoon zien ....

Veel plezier in MK en we lezen de belevenissen wel weer

Jesse zei

Arme Matthew en Levi inderdaad, grote schrik voor beiden!

Wat een gevarieerde dag weer. Lekker relaxed om niet perse ergens een hele volle lange dag te willen zijn. Dit is veel meer vakantiegevoel. En luxe hoor dat Yvonne dan thuis al een lekkere lunch klaar heeft staan!

Raar dat het restaurant zo rustig was, maar ook dat is wel relaxed....


Veel plezier nog!

Aggie zei

Wat een heerlijke dag weer!! Tja, een ongelukje zit in een klein hoekje, zielig voor alletwee! Gelukkig is alles weer goed met het kleine mannetje en ook met Matthew.
Wat een super gezellige tijd en Honeymoon hebben jullie zo met z'n allen...Keep on smiling!!