donderdag 29 juli 2010

Dag 26 Magic Kingdom

Om 7:15 werd ik wakker, na niet een geweldige nacht, maar toch genoeg uurtjes gemaakt. Ik spring eruit, haal vers brood en ga dan pas onder de douche. Denise, Joey en kids gaan lekker rustig aan doen (Levi had onrustige nacht gegaan en was vroeg wakker, maar al weer helemaal het mannetje gelukkig) en besluiten niet mee te gaan en straks op hun gemakje de shopping malls onveilig te maken, zonder credit cards van mij ;-). Dat betekent dat we met z’n viertjes richting Magic Kingdom gaan. En zowaar gaat het allemaal redelijk volgens planning, zodat we net iets na 8:15 wegrijden, net iets over 8:30 op de parkeerplaats staan en dan het karretje en de boot (Robin zit weer lekker te lezen over alle bijzonderheden hier) naar de ingang van Magic Kingdom te nemen, waar we precies om 9uur door de poortjes gaan !

IMG_5282

 IMG_5286

IMG_5287

Heerlijk weer hier, we laten weer wat photopass foto’s maken (wel makkelijk, maar of het het geld waard is … ik twijfel nog) en lopen dan direct door naar Big Thunder Mountain en Splash Mountain. Maar wat blijkt, Big Thunder Mountain heeft problemen en rijdt niet … Jammer, dan maar een fastpass voor 11:15 en Splash Mountain in. De rij is lekker kort, dus we lopen snel door. Ook hier weer veel wetenswaardigheden (kijk ook maar eens naar alle spreuken op de muren hier) en ook dat alleen elk derde bootje water richting de omstanders op de brug spuit (wat dus gewoon een waterkanon is en niets met de bootjes te maken heeft). We zitten achterin het bootje en dat is vaak de beste plek om het minst nat te worden, zo ook nu ;-) ! Het valt allemaal mee, maar koelt wel lekker af.

IMG_5292

IMG_5295

IMG_5296

IMG_5298

IMG_5300

IMG_5302

Dan weer langs het kasteel langs het kasteel naar Buzz Lightyear, waar we zo naar binnenlopen. Grote overwinnaar hier … ben ik ;-) ! Met 260.000 punten versla ik met gemak Matthew (61.000), Robin (55.0000) en Yvonne (30.000). We hebben in ieder geval lol, je kan namelijk ook op elkaar schieten ;-) !

IMG_5305

IMG_5307

IMG_5310

Dan door naar Space Mountain, maar hier is de wachtrij al 50min … Die slaan we dus maar lekker over, en gaan wat van de minder populaire attracties doen, die wij altijd weer leuk vinden. Als eerste in het Tomorrowland Transit Authority, waar je gewoon in een treintje boven de grond door Tomorrowland krijgt. Ook altijd weer grappig (overigens moeten we echt hard lachen op deze foto, omdat Matthew die maakt en Robin als grapje met Matthew zijn oren gaat zitten gebaren alsof hij Dombo is). Daarna in de Caroussel of Progress, die volgens mij vaak dicht is en waarvan het ook (heel) lang geleden is dat we die gedaan hebben. We verwachten niet teveel, maar vinden het eigenlijk best erg leuk (en leerzaam).

IMG_5315

En zo vliegt de tijd voorbij, maar doen we veel dingen. Het is overigens, net als de afgelopen dagen, weer bloedheet en supervochtig, maar vandaag lijkt wel het ergst. We drinken dus veel en duiken veel winkels in. Het is inmiddels alweer 10:30 geweest en lopen weer rustig richting Big Thunder Mountain, voor onze fastpassen. Onderweg even het kerstwinkeltje in, waar we een ‘Happy Christmas’ worden gewenst en zien dat het nog 150 dagen tot Kerstmis is ;-) ! Daarna, ondanks dat de mannen tegenstrubbelen (maar achteraf toch wel ‘een beetje’ leuk vinden) nog Hall of Presidents in.

IMG_5319

Over Liberty Square is ook weer veel bijzonders te vertellen; bijvoorbeeld dat er geen toiletten zijn, er loopt immers een ‘afvoergoot’; kijk maar eens goed op de grond als je er loopt. Er was in die tijd namelijk geen WC, en dat hebben ze hier na willen maken. Enige probleem is dat er in elk restaurant toiletten moeten van de wet, en er is hier wel een restaurant, dus de toiletten hebben ze zo ver aan de rand van het restaurant gemaakt, dat ze ‘technisch’ in Fantasyland staan ;-) ! En nog veel meer leuke dingen (de ‘huisnummers’ van de gebouwen hier met het nummer 18 ervoor staan voor de stijl dat jaar; de ‘lantaarns’ in de grote boom hebben ook een betekenis, etc).

Dan lopen we Frontierland weer in, genieten van de White Herons en andere vogels die graag met de bezoekers mee-eten. Echt lachen hier ! En om 11:30 kunnen we Big Thunder Mountain in, en we lopen letterlijk bijna in 1 keer door het treintje in (let hier ook eens op de namen van de treintjes, ook echt heel grappig allemaal; staat op de locomotief). Ik schiet nog wat foto’s uit de losse hand en die lukken aardig zelfs ;-) !

IMG_5323

IMG_5326

IMG_5332

IMG_5333

IMG_5334

IMG_5336

Inmiddels is het 12uur en vinden we het weer mooi geweest. Het begint ook echt goed druk te worden en de warmte is ook zodanig dat het verstandig is om even lekker een tijdje in de airco te zijn. We lopen lekker via de winkeltjes naar de uitgang, en nemen daar de monorail; altijd weer even lekker bijkomen in de airco daar ! Dan nog een klein stukje met het treintje en naar de auto en voor 13uur zijn we weer in de villa. We eten even lekker wat, Yvonne maakt nog wat mashed potatoes met cheddar en dan kunnen we er weer tegen aan ! Lekker ochtendje waarin we veel hebben gedaan.

IMG_5339

IMG_5343

IMG_5344

IMG_5345

Maar ik wil toch nog graag naar golfclubs kijken bij Edwin Watts en daar zit om de hoek een mooie grote Walmart (Vineland), dus dat kunnen we dan mooi combineren. De mannen blijven natuurlijk lekker in de villa; zwemmen, poolen, computeren, tv kijken, etc. Dat komt vast helemaal goed ! Edwin Watts heeft altijd mooie zaken en ook deze is van binnen erg mooi (buitenkant is beetje vaag). Ik maak er een paar slagen mee, met verschillende clubs en besluit toch maar de goedkopere versies te nemen (je kan jezelf natuurlijk gek blijven maken); bedankt voor de tips Alexander, heb gedaan wat jij zei. En ma/pa, bedankt voor de duurste van beide ;-) ! Verjaardagskado ;-) !

IMG_5347

Dan gaan we even de Walmart in, kijken wat rond en zien hier gewoon een apparaat wat voor $ 0.60 een money-order uitschrijft. En laten we die nou net nog nodig hebben voor alle officiele handelingen om ons wedding certificate te laten omzetten naar iets speciaal voor Nederland. Dus ook dat maar gelijk eens geprobeerd, en dat lukte prima. Lachen ! Hier zagen we ook weer dat zo’n Nail Salon heeft gezeten, en buiten de Walmart zat er ook een. En ik heb zo’n last van mijn voeten, dus Yvonne zei dat ik dit maar eens moest proberen. Ik blijf het toch maar iets raars vinden, als man …

Maar vooruit, dan toch maar proberen, voor $ 15 stond er, dus daar kan het nooit voor tegenvallen ! En Yvonne wilde ook wel weer, ondanks dat ze natuurlijk pas dit heeft gedaan voor de trouwerij. We kunnen gelijk gaan zitten, in grote massage-stoelen en een soort mini-whirlpool voor alleen je voeten. Vooralsnog allemaal erg lekker; Yvonne is eerst aan de beurt en al snel komt er ook iemand bij mij. En heel netjes allemaal; Yvonne krijgt weer nagellak en een lijntje; ik sla de nagellak af ;-) ! Ze vroegen het nog echt ook … Maar hartstikke lachen, zo naast elkaar samen in de stoel. Ik heb verder maar geen foto’s van mij laten nemen ;-) !

IMG_5348

IMG_5349

IMG_5350

IMG_5352

IMG_5354

Nou, voor $ 15 zeker voor herhaling vatbaar, de volgende US trip ;-) ! Dat was erg lekker. We hadden afgesproken tussen 16uur en 16:30 weer in de villa te zijn, met Denise en Joey. Ik krijg iets voor 16uur, als wij bijna thuis zijn, een sms van Joey dat ze er bijna zijn. Nou, wij ook, staan voor laatste stoplicht. Waarop Joey sms-t “Wij ook”. Staan ze 3 auto’s voor ons ;-) ! We maken nog even een foto, want alles in de auto slaapt; zo zwaar dat shoppen !

IMG_5353

Ze hebben lekker kunnen inkopen, waren naar de Prime Outlets geweest en naar die (oudere) outlet outlets daarbuiten. Ze hebben goede deals kunnen scoren en aan de grote tassen te zien is het favoriete merk van Denise wel duidelijk ;-) ! En natuurlijk moet binnen alles getoond worden, en ook aangetrokken en geshowed aan ons.  En als we net binnen zijn, begint het toch te STORTregenen. Onderweg hadden we al een paar druppels, en we zagen de lucht al heel donker worden. Zouden we onze eerste echte Floridiaanse bui krijgen, dachten we toen nog. Ja dus !

IMG_5356

IMG_5357

IMG_5361

We wilden rond 17uur weer richting MK gaan. Maar omdat we daar dan toch gelijk zouden gaan eten, bedachten we, met dit slechte weer, dat we dan net zo goed lekker op tijd bij de Outback hier om de hoek konden eten en daarna naar MK ! Dat leek ons allemaal een prima idee, dus iets na 17uur stapten we de Outback binnen, nog niet druk gelukkig. We krijgen een grote tafel en bestellen gelijk de Bloomin Onion, tonijn en vers brood met de speciale honey-butter ! Levi heeft lekker zijn eigen ‘hapje’ !

IMG_5363

IMG_5368

IMG_5370

IMG_5371

IMG_5373

IMG_5375

IMG_5379

We hebben het heerlijk naar ons zin, zie de foto’s ! Ik heb weer een Melbourne, die echt weer zo heerlijk is. Echt TOP. En Joey zijn eerste Outback ervaring is ook gelijk een Melbourne en ook hij heeft geweldig gegeten. De rest heeft natuurlijk allemaal steak, en iedereen eet dus geweldig ! Levi eet ook lekker door, hij krijgt steeds een patatje of stukje brood. Hij is weer zo lief hier !

IMG_5387

 IMG_5388

IMG_5389

Om 18:15 zijn we klaar hier en gaan we op weg naar het Magic Kingdom. Het is inmiddels weer prachtig (en dus goed warm) weer; niets herinnerd meer aan de stortbui van een uurtje geleden. We parkeren bijna helemaal vooraan, we twijfelen zelfs om te gaan lopen naar de boot, maar als het karretje er net aankomt, dan doen we dat toch maar. Dan lekker op de boot en om 19:15 lopen we het Magic Kingdom weer in.

IMG_5399

We lopen eerst naar Splash Mountain, maar de wachtrij is meer dan een uur; het is gewoon verschrikkelijk druk hier, op dit stukje bij de ingang van Splash en Big Thunder Mountain. Wegwezen hier ;-) ! Het valt goed op, dat het echt overal heel erg druk is … We besluiten maar naar Toontown te gaan, daar wilde Chloë graag heen. Door het lekkere stukje wandelen is Levi inmiddels weer in slaap gevallen, dat heeft hij ook wel nodig hier. Chloë wil gelijk de achtbaan hier in, dus samen met Joey, Denise en Robin gaat ze de rij in, die niet zo lang is gelukkig. Ik ga met Yvonne, Matthew en Levi even de grote ‘tent’ in, waar we zien dat de wachtrij voor foto-sessies met de prinsessen 45min is … Ongelooflijk. Maar we komen wel weer lekker bij van de airco ! Daarna ‘moet’ ik van Chloë mee de achtbaan in met de mannen en blijven Denise en Joey bij Yvonne en Levi.

IMG_5406 

IMG_5407

IMG_5409

Chloë vindt het geweldig, zit me de hele tijd ‘bang’ te maken dat hij zo snel gaat en heleboel keer over de kop gaat. Maar dat zij wel dichtbij me zit; gelukkig maar ;-) ! De wachtrij valt gelukkig hier nog steeds mee, dus na 20min staan we weer bij de rest. Het is inmiddels al 20:30 en om 21uur begint de lichtjesparade, dus we besluiten maar richting Mainstreet te lopen en we zien het al van verre; het is druk, heel DRUK … Ongelooflijk … Maar eerlijk is eerlijk, toen we hier om 19:15 binnenliepen, was er al haast geen plekje meer langs Mainstreet te krijgen … We hadden het dus kunnen weten.

We installeren ons maar op ongeveer 8e rij op het plein voor het kasteel. Levi heeft het zwaar, die is wakker maar heeft het wel redelijk gehad, dus die moeten we nog een beetje vermaken. De rest (Joey, de mannen, Chloë en ik) zitten een beetje spelletjes te doen op de Iphones en mobieltjes die we hebben. Ik met name wat online (leuk he, Menno). Het wordt al goed donker, maar het blijft gewoon erg warm.

IMG_5415

IMG_5416

IMG_5417

En dan is het 21uur, maar voordat de parade bij ons is, duurt nog wel 10min. Chloë vraagt ongeveer elke halve minuut of er al iets te zien is, want ik heb haar beloofd op mijn nek te nemen als de parade er is. Nu ziet ze helemaal niets, door de rijen voor ons. Maar als het dan begint, vindt ze het helemaal geweldig; ze zit eerst bij Matthew, dan bij Robin en tenslotte bij mij op mijn nek. Ze zit helemaal mee te wijzen, zwaaien, en alles. Ze vindt het helemaal geweldig (en in alle eerlijkheid; dit is natuurlijk ook fantastisch mooi).

IMG_5421 

IMG_5422

IMG_5426

Als de parade afgelopen is, moeten we nog een half uur wachten, want om 22uur begint het vuurwerk, Disney’s SummerNightastic ! Levi valt net voor het vuurwerk natuurlijk in slaap, maar dat is prima. We staan nu aan de andere kant van het plein, zodat we gelijk Mainstreet in kunnen lopen. Om precies 22uur begint het en het is werkelijk fantastisch. We hebben 2 jaar terug hier het vuurwerk gezien, met de echte Tinkerbell, en we hebben de afgelopen dagen vanuit onze hotelkamer het vuurwerk gezien, maar hier midden op het plein van het kasteel, dat is toch wel iets heel bijzonders, met de muziek, het verhaal er omheen. Ik heb echt nog nooit zo’n mooie vuurwerkshow gezien, het is ECHT indrukwekkend.

IMG_5431

IMG_5432

IMG_5433 

Om 22:15 is de show voorbij en begeven we ons in een gigantische mensenmassa richting de uitgang van het park. Het loopt allemaal redelijk goed door, alleen bij de boot is het druk, ERG druk. We moeten 1 boot wachten, maar de volgende kunnen we mee. Wat een mensenmassa’s, ongelooflijk. En nog meer muggen op die boot …

IMG_5435

Daar lopen we gelijk naar onze auto en komen nog een stukje in de file om de 192 te nemen (en ja, Yvonne had gelijk, had gewoon Sherbert Rd moeten nemen, maar dacht dat het wel zou doorrijden …). Dus om 23:30 kwamen we pas in de villa aan, maar wel weer een prachtige avond op deze manier. Daar gaan we allemaal snel slapen; we moeten morgen weer redelijk op tijd op (rond 7:30) omdat we rond 8:15 naar Clearwater willen voor een tochtje met Little Toot, op zoek naar dolfijnen !

10 reacties:

Agnes zei

WAUW! reageer ik weer als EERSTE????? nou leuk leuk leuk natuurlijk maar waarom moeten we nou weer de DUURSTE van de 2 sticks betalen, haha, heb je zelf al genoeg uitgegeven. We horen de schade wel he.Fijn dat Levi weer de oude is, genieten hoor met kleinkinderen en.... TOCH een dolfijn gezien las ik op twitter. jippie. Beter EEN dan GEEN. Liefs mama

famscheepensgoesorlando zei

heeey levensgenieters

ik zou niet graag alle mannen die naar de pedicure gaan een dollar geven hoor dan was ik heel arm denk ik...niks voor mannen...menne husband gaat elke 5 weken...voor zijn voeten dan he....je hebt nu zelf ervaren hoe heerlijk hst is...dus waarom dan niet voor mannen...dus aan de kant die vooroordelen van je ;-)..
en die photopass fotos wij vonden ze dubbel en dik waard maar ik vond ze dan ook super leukkkk en wij gaan niet zo vaak als jullie die kant in wij gaan ook graag andere werelddelen bezoeken ;-)
nog veel plezier daar...
groetjes marij

De Somertjes zei

Weer een geweldig verslag om te lezen,waar haal je de tijd vandaan hahaha.
Wij hebben er ook zo zin in!!

Nou nog veel plezier de laaste dagen,maar dat zal zeler gaan lukken!.
Leuke foto's ook weer!!

We krijgen er ook een goed beeld
zo!

Groetjes,lein en co

De Somertjes zei

Nou lekker getypt als ik dit zo terug lees;)
Neem me niet kwalijk,ben ook zo aan vakantie toe....

Anita zei

Wat een lekkere volle dag weer, jullie gunnen je amper rust, haha. Wel super genieten van alles op zo'n manier. Wat is die foto van Chloë bij Outback leuk, ze zit zo serieus haar eten te bestuderen. Je ziet haar steeds glunderen. We komen volop in de stemming door jullie verhalen, nog "maar" 10 dagen wachten.
Groetjes
Anita

paula zei

Wat een leuk en bezet dagje weer, grappig met z'n tweeën naar de pedicure...
Gelukkig was het een kort buitje en de vochtigheidsgraad straalt van de foto's af trouwens.
Veel plezier met de dolfijnen morgen.
Gr. Paula

"Rick, Sunshine State" zei

Jullie hebben het geweldig zeg, wat was dit weer een hele leuke dag. Errruug leuke foto's en gaaf die van het vuurwerk!

Heel veel plezier op de little toot morgen!

Alex zei

Hi Robert Jan,

was weer een heerlijke dag. En die kleinste houdt zich echt geweldig. Gelukkig heeft hij geen last meer van de val.
Veel plezier nog

Tiggergirl 2010 zei

Nou nou een man in de nailshop. Ze hebben het er vast nog over... nee hoor je hebt helemaal gelijk. T is ook wel voor mannen.

Fantastisch dat de Levi het zo naar z'n zin heeft. En gelukkig geen gevolgen meer gehad van die val.

Magic Kingdom met z'n drukte en lekkere geurtjes. Ach wanneer je ook gaat wachten moet je toch.


Heerlijk dat je tussen door weg kunt, daarom hebben wij een Disney hotel. Ff lekker een shuteye halen.

Nou heel veel plezier nog.

Groetjes,

Heleen

Miriam zei

Jullie willen het vast nog niet horen... Maar we wensen jullie alvast een hele goede terugreis. Na de vakantie ga ik jullie verslag eens goed lezen, momenteel ontbreekt me gewoon even de tijd (omdat ik zelf druk aan het schrijven ben...hihi).
Wij zitten momenteel in Charleston en komen zondag dan (eindelijk) aan in Orlando. Nou lijkt het net alsof we het helemaal niet leuk hebben,maar niets is minder waar. Genieten van iedere seconde!