dinsdag 6 juli 2010

Dag 3 New York Yankees

Gisteren lagen we om 22:10 in bed en … om 5uur pas wakker vanmorgen. En daarna zelfs nog tot 6:15 geslapen, heerlijk ! De weblog had ik al bijna af, op stuk vuurwerk na, dus die staat binnen 15min online. Matthew wordt om 6:30 wakker en pakt gelijk zijn Nintendo DS. Om 7:25 belt Denise, en zijn Yvonne en Robin ook wakker. Maar dat scheelde al niet veel meer. Ik heb lekker wat weblogs bijgelezen (snel en vluchtig, maar dat is prima) en dan gaan we douchen; kijken hoe het (gratis) ontbijt hier in het hotel is !

Om 8:10 stappen we de Club Lounge in, waar het al goed druk is. Maar we hebben een prima plekje. Het ontbijt ziet er in ieder geval prima uit, veel verse broodjes, vers fruit, etc. etc. En … een hele bak vol met verse aardbeitjes; dat valt bij ons allemaal in (erg) goede aarde, en al snel komen ze de bak weer bijvullen met vers gesneden aardbeien. We hebben dus een heerlijk ontbijtje op; morgenochtend weer !

IMG_3392  IMG_3391IMG_3389 

Om precies 9uur vertrekken we richting Central Park. We lopen via Broadway rechtstreeks naar Central Park. Ongelooflijk hoe warm het al is, lijkt niet alsof het ‘s nachts erg afkoelt in ieder geval. We wandelen een stuk door Central Park, en genieten van de rust en de omgeving. Het is erg druk met skaters en fietsers, en natuurlijk met hardlopers. Ook zien we veel honden en genieten we van de vogels en eekhoorns, die we door bomen zien springen. We gaan lekker half uurtje op een bankje zitten en genieten van al bovenstaande.

IMG_3396

IMG_3402 IMG_3399 

Rond 9:45 lopen we verder en gaan rond de 70e straat Central Park weer uit en lopen Upper West Side in, de wijk waar wij 4 jaar terug gewoond hebben. Dit is echt een ‘woon’-buurt; veel families, jonge kinderen, honden, etc. En veel gezellige eet-tentjes en winkeltjes. Ongelooflijk hoe druk het in al die ontbijt-zaakjes is. We zien een Uggs store, waar Yvonne even heen wilde, maar die gaat pas om 10uur open. Dat is al snel, dus we lopen eerst even de Barnes & Noble in, een boekenzaak waar we 4 jaar terug vaak kwamen. Ook zien we natuurlijk ons appartementencomplex al snel liggen (Robin wijst het aan, de mees rechtse hoge) !

 IMG_3404 IMG_3408IMG_3407

Voordat we de Uggs store ingaan, zien we een ‘Unleashed by Petco’ winkel aan de overkant; die hebben we nog nooit gezien, maar blijkt een soort buurtwinkel van Petco te zijn, met name artikelen voor honden en katten. Daarna weer terug naar de Uggs winkel (ook een Flagship Store), waar Yvonne niets vindt, maar waar we wel leuke flip-flops voor Matthew zien en die dus kopen voor hem. Hij helemaal blij ;-) !

IMG_3410  IMG_3412 

IMG_3411

De tijd vliegt voorbij en het is al 10:45. Rond 11:30 willen we bij Yankee Stadium zijn, dus we lopen richting een metro, die op 72e straat en om de hoek van de school waar Matthew en Robin zijn geweest toen we hier woonden. Als we onderweg zijn, stoppen we even in de Magnolia Bakery die hier zit (wat ziet dat er allemaal geweldig lekker uit …) en zien we ineens iemand met een Newfoundlander ! Daar moeten we natuurlijk even stoppen, kletsen en aanhalen. We hebben hier zeker 10min gestaan, en besloten toen maar om de taxi naar Yankee Stadium te nemen (lekker midden door Harlem).

IMG_3417

IMG_3419 

Uiteindelijk worden we rond 11:15 al afgezet bij Yankee Stadium, waardoor we dus vrij vroeg zijn. We zien het in de verte al liggen, als we de brug naar de Bronx overrijden. We maken wat foto’s aan deze voorkant en lopen een Ticket Box binnen om kaartjes voor de tour aan te schaffen. Helaas is het al vrij druk, en kunnen we pas om 14:20 met de tour mee, terwijl we eigenlijk rond 13:30 al wilden. Tja, hadden we maar online moeten bestellen …

 IMG_3426

IMG_3428  IMG_3432

IMG_3429

Omdat we pas om 12uur een lunch-afspraak hebben, moeten we wat tijd doden hier. En hier in de Bronx is nou niet echt heel veel te doen. We lopen wat door het Yankee winkeltje en zelfs even door het Hardrock Cafe. Als het dan 11:55 is, willen we richting het restaurant. Maar als we het stadion inwillen, krijgen we te horen dat het pas om 12:30 opengaat ?! Dat is vreemd, ik heb een telefonische afspraak gemaakt … Nou ja, dan komen we over half uur wel terug. Als we een beetje verbouwereerd weglopen en bedenken wat we willen, komt toch ineens een supervisor van het stadion naar ons toe; hoe zit het nou precies, heb je echt om 12uur reservering. Nou, alles werd nog eens nagevraagd en we kunnen toch naar binnen. Beetje vreemd …

 IMG_3433 IMG_3434

IMG_3437

NYY Steak is dus het steakhouse in het stadion, en is ook 1 van de top-steakhouses van New York. Binnen zijn we uiteraard de eerste, maar al snel volgen er meerdere mensen, maar meer dan 4 tafels vol wordt het niet. De prijzen zijn net als gisteravond, maar goed, je leeft maar 1 keer. De brood-bordjes zijn in de vorm van het baseball veld, alles is in de kleuren van de Yankees (wit en blauw) en de borden hebben allemaal een eigen nummer, wat een rugnummer van een bekende Yankee is. Heel leuk sfeertje dus, en Yvonne vindt het helemaal geweldig.

IMG_3438

IMG_3449 IMG_3447

IMG_3441 

We besluiten lekker rustig aan te doen (we moeten om 14:20 pas bij de tour te zijn). Yvonne en ik bestellen samen 1 voorgerecht, de tomaat en mozarella salade. Als hoofdgerecht delen Yvonne en ik een 16oz Filet Mignon, terwijl Robin de NY Strip wil van 14oz, waarop ik hem de 20oz laat nemen, zodat ik wat van hem kan. Matthew neemt een NYY Steak Burger. De tomaat mozarella komt op 2 borden binnen, en als het aparte voorgerechten zouden zijn, geloofde ik het ook. Wat een MEGA tomaten en mozarella … Maar het smaakt mij echt geweldig, echt 1 van de betere die ik ooit op heb.

IMG_3450

Daarna komen de hoofdgerechten. En de steak van Robin is echt GROOT ! Hij vindt het natuurlijk helemaal geweldig en we zullen het niet weten of hij het echt op zou kunnen, want ik heb een stuk van hem genomen (daarom een grotere besteld), naast de helft van de Filet Mignon van Yvonne. En echt ook hier weer TOP gegeten, ik vond het absoluut beter dan gisteren, dus helemaal happy weer. Daarnaast ook nog eens free refills hier (gisteren dus niet), dus ook helemaal goed ;-) !

IMG_3463

IMG_3459

We doen lekker rustig aan, bestellen nog een refill, voordat we afrekenen en weggaan. We hebben immers tijd zat. Rond 13:45 lopen we naar buiten, een top-ervaring rijker. We zitten op de eerste verdieping, met een mooi uitzicht over de ruimte in het stadion.

IMG_3469 IMG_3467

We lopen het stadion weer uit en gaan naar de overkant waar een McDonald zit. We zien hier geen blanke mensen, zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat we hier in de Bronx zitten ;-) ! Maar verder eigenlijk helemaal niet vervelend of zo. Matthew wil een ijshoorntje, Robin en ik nemen samen een McFlurry M&M’s.

IMG_3471

Om 14:15 melden we ons bij het stadion en kunnen we naar binnen. We zijn in totaal met een groep van ongeveer 25 mensen en starten de tour in het museum, met wetenswaardigheden over het verleden, de top-spelers en de prijzen voor de wereld-titels. Hier kunnen we, na wat uitleg en toelichting, even zelfstandig 5 minuten rondlopen. Het valt wel op, dat er ongeveer 4 beveiligers meelopen met onze groepen, zodat we niet ergens achterblijven, of toch foto’s met flits maken, bijvoorbeeld.

IMG_3487

IMG_3480  IMG_3483

Daarna lopen we door de gangen naar Monument Park, een soort eerbetoon aan alle bekende Yankee sterren. Deze hadden wij in het oude stadion ook al eens gezien (voor de wedstrijd mag je hier naartoe) en die is nu hierheen verplaatst. Leuk om weer te zien, maar het is superwarm midden in de zon …

IMG_3492

 IMG_3491 IMG_3493

  IMG_3496

Daarna lopen we boven langs het veld en uiteindelijk via de tribunes naar beneden naar de dug-out. Daar kunnen we een foto laten nemen, en zelf in de dug-out gaan zitten. Hartstikke leuk om zo dicht op het veld te zijn en natuurlijk om op deze plek zelf te gaan zitten !

 IMG_3505 

IMG_3507

IMG_3515

Vervolgens lopen we richting de kleedkamers, waar geen foto’s gemaakt mogen worden. En dat ziet er extreem luxe uit. Hier staan wel 5 beveiligers in de gaten te houden of je echt geen foto’s neemt en niet onder of langs de afzettingen gaat. Je wordt goed in de gaten gehouden, ze nemen geen risico’s. De kleedkamer is gigantisch; iedereen een grote locker, met eigen laptop en een luxe stoel met rugnummer. Aan het eind van de kleedkamer is een ruimte waar ‘niemand’ mag komen, ook onze gids was er zelf nooit geweest. Maar het moest heel groot zijn; een zwembad, de douches, fitness-ruimte, keuken, etc. etc.

Daarna is het alweer 15:15 en gaan we terug naar de uitgang. We vonden het echt hartstikke leuk om gedaan te hebben, absoluut geen spijt hiervan ! We nemen de metro terug naar Manhattan en zijn rond 15:45 op Columbus Circle, waar we uitstappen. Ook hier zien we ons appartementencomplex als we de metro uitstappen en hier deden we vaak onze boodschappen (de Whole Foods op Columbus Circle). We lopen Central Park in richting 5th Avenue. En we zien hoe warm het is op het CNN gebouw, 98 F oftewel zo’n 36 graden Celsius …

 IMG_3517  IMG_3519 

Rond 16uur zijn we op de hoek van 5th Avenue en besluiten even de Apple Store in te duiken (onder de grond onder de grote Apple). En het is hier gigantisch druk ! We spelen even met de nieuwe Iphone 4, en hij voelt een stuk sneller aan. Ik vind hem niet mooier dan de Iphone 3GS, maar dat zal persoonlijk zijn. Alhoewel, Matthew en Robin houden liever allebei hun 3GS, dus dat zegt ook iets ;-) !

IMG_3522

We willen nog even de Abercrombie & Fitch in, maar het is ongelooflijk druk; de rij staat tot om de hoek van de winkel … Nou, dan niet hoor, we komen nog genoeg A&F tegen (en Karin, thanks voor de tip, al wisten we dat zelf ook; we wilden alleen juist deze winkel in, blijft toch een bijzondere). Als we hier langslopen, zie ik een man met baardje en grote hoed op, met twee gigantisch FAO Schwartz tassen in zijn hand. Jemig, die lijkt op Nicolas Cage … ? Ik zie meerdere mensen om me heen wijzen en omkijken. En als ik de naam noem tegen Yvonne, zie ik een paar mensen om me heen instemmend knikken ! Lachen zeg, nog een bekende gezien ook. Hij ziet eruit als in zijn nieuwe film: The Sorcerer’s Apprentice !

IMG_3523

We lopen verder door naar ons hotel, waar we rond 16:45 weer zijn. Yvonne gaat even plat, wij komen even weer lekker bij van de lange wandelingen en de hitte. Ik werk de weblog weer wat bij, de mannen lekker DS-en. Om 17:30 kijken we even in de Club Lounge, waar we lekker wat kleine hapjes kunnen nemen en wat drinken nemen. Het is wel superdruk, dus rond 17:50 zijn we weer terug op de kamer.

We doen weer rustig aan en om 18:30 gaan de mannen en ik samen op pad, Yvonne blijft lekker op de hotelkamer. We gaan naar Top of the Rock, hopelijk is het niet druk nu … We lopen naar Radio Music Hall, en een verdieping lager willen de mannen allebei weer 3 donuts, dus een gezonde avondmaaltijd. Maar ja, we zitten nog steeds best vol van de lunch ;-) !

IMG_3524

Vandaar lopen we zo naar Top of the Rock en rekenen 3 kaartjes af; toch $ 57. Het is helemaal niet druk, dus we kunnen gelijk met de lift mee naar de ingang, kunnen zonder problemen door de controle en kijken een paar korte filmpjes over het gebouw zelf. Dan nemen we de lift naar de 67e verdieping. WAUW, gelijk uitzicht op Central Park, prachtig. Als we aan de andere kant komen, zien we gelijk overduidelijk het Empire State Building, ook prachtig. We nemen gelijk de roltrap naar boven, en daarna gelijk door met de trap naar de bovenste verdieping. Daar maken we een paar mooie foto’s.

IMG_3537 IMG_3526 IMG_3528  IMG_3535 IMG_3531

Dat was weer erg mooi. Op ons gemakje lopen we wat rondjes en dalen op die manier weer af naar de 67e verdieping, vanwaar we de lift weer naar beneden kunnen nemen. Het was heerlijk rustig, een van de voordelen ten opzichte van het Empire State Building; daarnaast twee grote voordelen zijn het prachtige uitzicht op Central Park en natuurlijk het geweldige uitzicht op het Empire State Building. De mannen waren al eens op het ESB geweest, en hier nog niet, dus dit was een perfecte afsluiting van 3 dagen New York.

Eigenlijk veel te kort natuurlijk, want er is nog zoveel te doen … Brooklyn Bridge, China Town en Little Italy zijn we helemaal niet geweest, net als SoHo en High Line Park. De mannen hadden nog wel naar de Chelsea Piers gewild, en daar golfballen afslaan. Maar ja, de tijd is op ! Maar we hebben nog veel mooie dagen voor de boeg. We lopen rustig terug, ik neem nog als ‘diner’ wat Cinamon Suger Pretzel Stix bij Auntie Anne’s, en dat smaakt weer prima.

IMG_3541

We kopen onderweg wat te drinken bij Duane Reade, en halen twee pizza-punten voor Yvonne. De Jamba Juice is helaas al dicht, dus geen verse sinasappelsap voor ons. Maar dat komt deze vakantie nog wel goed ! Om 20uur zijn we op de kamer, waar Yvonne al ligt te wachten op haar pizza. Ik duik achter de laptop en heb binnen een kwartiertje de hele weblog weer bijgewerkt. Pijn in mijn benen en voeten van het vele lopen vandaag … De mannen gaan samen lekker naar de Club Lounge; we gaan even lekker ‘zuipen’, zeiden. Dat is in hun geval gewoon Cola Light ;-) ! Hoop ik … ?!? Om 20:30 zijn ze alweer terug, hadden lekker achter hyves gezeten en duiken nu weer achter de DS-en.

Yvonne ruimt alvast wat spullen op en in, omdat we morgen om 7uur onze (kleine) huurauto ophalen, dan naar New Jersey rijden en onze ‘echte’ huurauto meenemen en dan weer terug naar het hotel rijden voor onze spullen en de mannen. Dus we hopen uiterlijk 10uur ‘echt’ op weg te gaan naar Philadelphia en vervolgens door naar Washington. En dan onderweg nog ergens Nederland - Uruguay zien ;-) ! Rond 21uur is het weer mooi geweest, en storten we lekker in slaap ! Morgen weer een lange dag, met waarschijnlijk veel indrukken en een feestje voor (na) de voetbalwedstrijd !

26 reacties:

Corry zei

Hartstikke druk alweer. Wel weer erg leuk allemaal.
Ben benieuwd naar de rest!!

rosseltjes zei

Hallo allemaal

Bedacht dat jullie inmiddels ook wel weg zouden zijn en ja hoor, al 3 dagen. Heb het even vluchtig doorgelezen, man wat een verhalen kan jij schrijven! Beklimming van het vrijheidsbeeld is echt gaaf he.
Goede reis verder morgen en veel plezier in Washington. Hier is het tot nog toe niet zo heet, rond de 80F.Ik vind het wel lekker.
Groetjes Erika

De Somertjes zei

Heerlijk om zo je dag te beginnen voor mij;)
Het genieten spat er weer vanaf!.

Nog heel veel plezier!!

Groetjes,Marjolein

famscheepensgoesorlando zei

en weer een dagje big apple voorbij...
relaxed en toch veel zien is het motto..
have fun
groetjes marij

Anita zei

Heerlijk verslag weer! New York blijft een geweldige stad en wat hebben jullie al veel gedaan in die paar dagen. Je hebt vast het gevoel alsof jullie al veel langer weg zijn zeker? Deze keer dus ook geen Outback in NY bezocht? Heel veel plezier nog, groetjes
Anita (Tans4USA)

Agnes zei

jippie,ik ben eens de 1e met reageren... speciaal vroeg opgestaan haha. wat zijn flip flops??? en jullie hebben zker weer genoeten in die 3dagen, veel nieuws weer gedaan en ach.... terugkomen doen jullie zeker nog wel, dus kop op!!!!!Een goed begin is...... Voorzichtig rijden morgen he

"Rick, Sunshine State" zei

Man wat kan jij heerlijk een dag beschrijven ;-) Wat een prachtige ervaring in het Yankee Stadium en van Central Park, en het genieten van het eten, dit maakt dat ik er bij wil zijn. Wat ziet het er allemaal geweldig uit !!


Nou geniet lekker, we lezen lekker mee.

Ronald zei

Hallo luitjes,

Wat een verhaal weer, overduidelijk te lezen dat jullie weer "thuis" zijn.

En de mannen naar boven om te zuipen, en jij hoopt op Cola Light. Ik zou zo af en toe maar een keer om een hoekje van de deur kijken. Kleine mannen worden groot. hahaha

Op weg naar Washington. Het zal geen New York zijn maar ook Washington is geweldig. Ik ben benieuwd.

Gr. Ronald

Nancy zei

Wat een gaaf verslag weer. Zeker voor mij als ultimate Yankee (Derek Jeter) fan. In het oude stadion heb ik ook de tour gedaan, heel tof!
Volgende week vrijdag vlieg ik ook naar NYC, dat wordt genieten.

Tof, dat jullie ook Nicholas Cage hebben gezien.

Goede reis naar de volgende steden!

Groetjes,
Nancy uit Rotterdam

Roberto en Wendy zei

zalig om zo een gedetailleerd blog te kunnen lezen op een mooie ochtend ;)

Het ziet er allemaal heel strak uit, om jaloers van te worden, maar het is jullie gegund !!

Geniet ervan

Han en Ryan zei

Heerlijk verhaal weer! Echt genieten! Jullie genieten er ook van, dat spat van het scherm af!!

Ik ben benieuwd hoe het bevalt met de auto's. Ik vind het wel een creatieve oplossing!

Veel plezier met jullie rit naar Philly en Washington!

Marja zei

Jeetje wat hebben jullie weer veel gedaan en gezien zeg.
Eigenlijk ben ik er niet zo blij mee, want bij die foto's denk ik alleen maar...daar wil ik ook een keer naar toe!!!

Ronald V / Jarjarbinks zei

Nog geen reacties?

Hierbij dan weer de eerste, mooie dag. Zo'n rondleiding in het stadion hebben wij mogen doen in Dallas bij de Texas Rangers. We kregen een prive rondleiding gewelding. Overal geweest waar je normaal niet komt, zelfs even op het heilige gras.
Ja 3 dagen NY is te kort, maar jullie vakantie begint eigenlijk pas. Veel plezier verder.

Karen aka Cloggie68 zei

Haha, ik dacht al dat je het wel zou weten hoor, dat er meerder A&Fs waren... Succes vandaag met het eerste deel van de trip met de auto, NY hebben jullie in ieder geval goed doorleefd weer! Nu maar even positief denken voor NL-UR! Goeie reis vandaag!

Jesse zei

Wat leuk die aandacht voor detail bij NYYsteak, maar het ging wel heel raar met jullie reservering! Genieten voor sportfans daar. Vandaag lekker op pad en gaat de rit beginnen. Heerlijk!

Natasja zei

Zo, ik ben weer helemaal bijgelezen! Het waren drukke dagen in NY voor jullie, maar jullie hebben dan ook veel gezien. Gaaf hoor! Maak je ook maar op voor de wate in Washington. De komende 2 dagen wordt het weer 38 graden! Ik hoop dat jullie een leuke plek gaan vinden om voetbal te kijken! Wij gaan weer naar Mackeys Pub in Washington! Have fun!

Aggie zei

Wat een goed gevulde dag weer, zonder dat het er erg gehaast uit ziet!!! Heerlijk, wat een feest. Goede reis morgen verder, we zijn weer benieuwd naar de verhalen en foto's! Hoi!

Tinnetam zei

Dat zijn weer een paar TOP dagen geweest in NY. Echt jullie stad volgens mij.

Als het goed is zijn jullie inmiddels aan het heen en weer rijden met de huurauto's. Ik duim voor jullie dat de auto voor de komende weken exact de auto is die jullie hopen.

Veel plezier vandaag en hopelijk vinden jullie een leuke plaats om naar DE wedstrijd te kijken.

Martine zei

Ik raak helemaal in de war voor de volgende vakantie volgend jaar!!!

Hahahahahaha......Mexico??? west USA???? of toch eerst NY en dan afzakken naar Miami.
Bedankt voor de twijfel :)
Heel veel plezier op jullie volgende trip naar Philadelphia....
ik blijf lezen.(met veel plezier)

Agnes zei

WAUW!!!!!!!!!!!!! ik lees de twitter nog EEN platsje over. k kom eraan hoor. .hahaha HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...... mazzel he. Leukleukleuk

marlous zei

Hey Robert Jan, het leest allemaal weer heerlijk weg. Leuk om te zien hoe jullie genieten! Ik wacht weer op de volgende update...en voetbal kijken doen wij vanavond op jou tv :-)
Groetjes Marlous

Alex zei

en helaas zit New York er voor deze vakantie al weer op. Ben benieuwd of je een grote Suburban kunt scoren en dat alle moeite niet voor niets is geweest.

Goede reis

Saskia zei

Jeetje wat mooie dagen beleven jullie. Ben stiekem wel jaloers en weet nu toch echt wel zeker dat wij ook naar New York gaan.....
Leuk dat we jullie enthousiaste verhalen kunnen volgen s'morgens voordat WIJ weer naar het werk mogen. Enjoy!!!!

arianne zei

Jullie genieten goed van alles wat NY te bieden heeft. En niet alleen het zien bedoel ik, het water loopt me in de mond. Geniet verder zou ik zeggen en een goede reis verder

Arianne

Agnes zei

Leuk dat je ook voetballen hebt gezien... je twitter volg ik ook hoor. Veel plezier in Washington.Liefs

Pieter en Petra zei

Dat is nou echt een mooie indeling van een vakantiedag, beetje rondkijken, beetje shoppen, beetje eten ( met grote regelmaat )en natuurlijk veel foto's maken.

En over een kleine 5 jaar zitten de mannen ongetwijfeld wat anders te 'zuipen' en zullen ze ipv 20:30 pas de volgende dag om 08:30 thuiskomen, hahaahaha !!

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"