zondag 1 augustus 2010

Dag 29 Afscheid nemen en naar Tallahassee

Vanmorgen was ik alweer om 7:30 wakker. Ik ga lekker online, lees alle leuke reacties weer en lees wat blogs van anderen. Rond 8:30 hoor ik Levi boven en komt Denise een flesje maken voor hem. Ik ga rustig douchen en rond 9uur rijd ik naar de Publix, voor de verandering, waar ik weer vers stokbrood en aardbeitjes insla. Rond 9:30 ben ik weer terug in de villa, waarin ik lekker ontbijtje klaarmaak en herrie hoor uit de slaapkamer van de mannen. Die zijn wakker gemaakt door Denise, Chloë en Levi ;-) !

IMG_5647

IMG_5649

Om 10uur gaan we het zwembad nog even onveilig maken. Toch echt wel lekker hoor, zo’n eigen zwembad. Gelukkig hebben wij een sloot achter ons huis thuis … Ik zit lekker met de mannen en Chloë in het zwembad, als Denise wat foto’s komt maken met Levi. Denise wordt gelijk door mij en Matthew helemaal natgeschoten ;-) ! Levi kijkt het van een afstandje maar eens aan. Denise gaat dus maar snel haar badpak aantrekken en Levi zijn zwem-luier !

IMG_5650

IMG_5653

IMG_5655

IMG_5656 

Rond 10:30 komt Joey aan, die Karin (vriendin van Denise) heeft opgehaald om een paar uurtjes samen wat te gaan doen. Zij moet vanmiddag alweer terugvliegen naar Nederland. We zwemmen nog even lekker wat, de mannen pesten Denise, door haar badpak-bandjes ineens los te halen en Denise dus bijna ontbloot door het zwembad moet. Het loopt gelukkig goed af (en geen noodzaak tot gecensureerde foto’s).

IMG_5660 

IMG_5662

IMG_5664

IMG_5667

IMG_5670

IMG_5675

IMG_5679

IMG_5680

Om 11:15 is het toch echt tijd om het zwembad uit te gaan, ik douche even lekker en dan moeten we gaan oppakken/inruimen … Voor mij is dat dan alleen mijn computer-hoekje, met bonnetjes, kaartjes, etc. In die tijd dat ik daarmee bezig ben, heeft Yvonne de slaapkamer van ons en die van de mannen helemaal opgeruimd en alle spullen ook nog ingepakt. En nee, dat gaat niet in de koffers die we op de heenreis bij ons hadden ;-) ! We hadden 1 lege koffer bij ons met 3 grote lege Samsonite tassen. Die zijn nu allemaal gevuld ;-) ! En dan hebben we nog een tasje met de breekbare spullen/kado’s !

Om 11:30 stappen we de auto weer in, nu met 2 auto’s, omdat Karin ook meegaat en Joey, Denise haar straks weer afzetten bij het hotel. We rijden eerst naar de Edwin Watts voor een mooie club voor Maurice, maar er is iets misgegaan met de bestelling; hij is niet aangekomen … Lekker … Moeten we straks nog langs een ander filiaal … Nou, door naar de naastliggende Walmart, want daar willen de mannen een hoesje voor de Iphone uitzoeken, die ze van Denise/Joey voor hun verjaardag gaan krijgen, maar helaas … Niets naar hun smaak hier. We laten Denise, Joey, Karin en de kids hier achter, en wij gaan met de mannen naar Downtown Disney. We zien ze straks nog even in de villa.

IMG_5681 

IMG_5682

IMG_5683

Bij Downtown Disney is het natuurlijk weer onwaarschijnlijk druk, gewoon haast geen parkeerplek te vinden … We rijden het ‘parking lot full’ gebied maar binnen, waar net iemand wegrijdt, dat valt weer mee. Het is ook weer verschrikkelijk warm vandaag; lopen wij in dit soort temperaturen in pretparken ;-) ? We gaan maar snel de World of Disney binnen, waar Yvonne al snel het kado voor Denise haar verjaardag scoort. En daarnaast nog wat kleine dingetjes en zelfs de Walt Disney World trolley, want die kost ‘maar’ $ 18 als je meer dan $ 40 besteedt … Hebben we dat nou echt nodig ?? Je ziet iedereen ermee lopen … Maar ja hoor, die moeten we hebben … Fijn ..

IMG_5686

IMG_5687

Natuurlijk moet heel de winkel nog even doorgenomen worden, moeten we informeren waar we slippers kunnen krijgen en ik loop ‘lekker’ met die trolley achter me aan. Dan nog even naar de Christmas Shop, waar ik inmiddels de trolley (die volgens mij voor kleine mensen gemaakt is, want ik krijg hem de hele tijd tegen mijn hielen) liefdevol aan Yvonne overdraag ;-) ! De credit card blijft hier gelukkig in de zak en dan gaan we weer rustig terug richting de parkeerplaats en de villa.

IMG_5689

Iets voor 15uur zijn we weer terug in de villa, waar Yvonne de laatste was nog aanzet. Een paar minuutjes later stappen ook Denise, Joey en kids weer binnen. We gaan nog even lekker poolen, terwijl Yvonne nog een ijsje voor de tv eet, en bedelaar Levi gelijk weer haar grootste vriend is ! Om 15:45 pakken we de laatste spullen in de koffer en laden we alles in de auto. Gaat nog steeds makkelijk, maar het is ook zo’n bakbeest …

IMG_5691

IMG_5692

Dan om 16uur nemen we afscheid van Denise, Joey, Chloë en Levi; zal voor ons allemaal even wennen worden. We hebben het zo heerlijk gehad, zeker Chloë en Levi waren zo lief en hebben eigenlijk weinig last van de jetlag gehad. En dat was juist waar we een beetje bang voor waren. Zij blijven nog lekker met z’n 4-en nog 5 nachten in de villa, ook wel lekker natuurlijk. Maar volgens mij hadden ze best nog met ons 5 dagen willen doorbrengen (los van die credit card van mij) en wij zeker nog wel met hen. Maar ons eigen huis lonkt, er moet weer gewerkt worden en Yvonne mist haar diertjes VERSCHRIKKELIJK (wij ook wel hoor) … Dus zoenen en HARD zwaaien !

IMG_5693

 IMG_5696

IMG_5697

IMG_5699

IMG_5702

Als we onderweg zijn naar de golfzaak (tegenover Seaworld) kom ik er ineens achter dat ik de Seaworld kaartjes nog bij me heb … Ik bel gelijk naar de villa, en zij komen ons achterna en halen ze op bij de golfzaak, waar ik ze zal achterlaten … Niet zo handig; eerst kaarten thuis laten die Denise en Joey dan nog mee moeten nemen naar Orlando, dan juist kaartjes meenemen die ik achter had moeten laten … Nou ja, onderweg krijgen we een sms dat het allemaal gelukt is, gelukkig maar. En Maurice, jouw nieuwe driver zit ook in mijn tas !

Onderweg valt Robin al snel in slaap, terwijl Matthew achter de DS duikt. Na een korte stop voor het toilet, zitten ze allebei alweer achter de DS. Yvonne rijdt lekker, terwijl ik de weblog alvast bijwerk maar daarnaast ook de financiën, want daar loop ik al ruim 1,5 week mee achter, en dat vind ik nooit prettig. Rond 17:30 zitten we in de buurt van Ocala en zien we de lucht heel donker worden en krijgen we inderdaad een flinke bui met onweer over ons heen. Zo nadenkend, de afgelopen 1,5 week in Orlando weinig te klagen gehad; maar 2 keer regen gehad, en beide keren vrij kort en precies op momenten dat we er toch geen last van hadden. Niet slecht ;-) !

IMG_5706

IMG_5705

Rond 18:15 zijn we in de buurt van Gainesville en daar zie ik op google maps een Outback vlakbij de rijksweg. We stemmen allemaal voor, dus gaan lekker daar wat eten. Ik had al 15min eerder gebeld voor ‘call-ahead-seating’, en dat is maar goed ook, want als we aankomen, staan ze buiten te wachten … Het is gestopt met regenen, maar het ziet er nog steeds niet best uit. Ik meld me binnen en we krijgen een pieper mee, ondanks onze reservering. Naar verwachting is het 10 - 20min (anders 40min); prima hoor. De mannen lopen de Gamestop naast de deur in, terwijl Yvonne en ik rustig afwachten. En na 10min worden we al gepiept, we kunnen aan tafel !

IMG_5708

IMG_5709

We bestellen de Bloomin’ Onion en tonijn als voorafje, en vragen weer speciaal om de overheelijke honey-butter bij ons brood. De tonijn komt eerst en die is weer geweldig lekker; zelfs de mannen eten wat happen mee. Dan komt de Bloomin’ Onion en ook die is weer topen ook die is weer TOP ! Daarna moeten we even wachten op onze hoofdgerechten, maar ze zien er weer heerlijk uit. Helaas blijkt mijn Melbourne niet zo lekker te smaken; het ‘tournedos’ gedeelte is prima, maar mijn NY Strip deel bevat veel vet midden door het vlees en ook de smaak is echt niet zoals het hoort.

IMG_5713 

IMG_5717

IMG_5718

Beetje jammer dus. Ik meld het wel even en de manager staat er gelijk bij; ik mag een nieuwe of hij haalt het van de rekening af. Nou ja, dat hoeft ook weer niet (ik heb het hele stuk al op immers …) en een nieuwe stuk hoeft zeker niet. Maar hij staat erop, en ik vind het wel een nette oplossing. Daarna nog even een Gator winkel in; in Gainesville is de Florida State University, waar ook de Gatorade vandaan komt. Altijd weer even leuk ! Daarna naar de overkant van de weg, waar Yvonne een Coldstone had gezien en daar wil zij het liefst een ijsje; ook Robin neemt hier een ijsje.

IMG_5722

IMG_5725

Daarna gaan we weer snel op weg, het is al 19:45 en we hebben nog wel ruim 2 uur te gaan. Het weer wordt slecht, het gaat weer regenen en zelfs even hard regenen. De temperatuur zakt zelfs naar 25 graden, dat kunnen we ons al niet meer herinneren, gewoon KOUD ! Als Yvonne haar ijsje op heeft, wisselen we weer van plek en gaat zij weer achter het stuur en ga ik weer verder achter de laptop. Echt heel prettig rijden is het niet; we hebben geen TomTom (die hebben Denise en Joey; wij rijden op ‘google maps’), er is geen verlichting langs de weg (en het is al snel donker) en tenslotte is het slecht weer.

Op zich regent het niet hard meer (echt heel zacht ‘miezeren), maar we zien overal om ons heen lichtflitsen van de onweer; wel een ‘mooi’ gezicht. We zien recht voor ons de hemel volledig oplichten en soms de lichtflitsen vanuit de hemel naar beneden gaan. Dus het is slecht weer om ons heen, dat is wel duidelijk. En het blijft maar constant doorgaan … En dan ineens gaat het STORTregenen, het kon ook niet uitblijven … En we horen keiharde knallen van het onweer, het is nu vlakbij ons. Ik maak wat film-opnames met de foto-camera; het is net het vuurwerk van Magic Kingdom, maar dan anders …

Gelukkig, als we de afslag nemen vanaf de rijksweg, gaat het wat minder hard regenen, maar het blijft regenen en het blijft gewoon rondom ons heen onweren. We zitten in een groot onweer-gebied, dat is duidelijk. Rond 22uur komen we bij het hotel aan, en gelukkig is de check-in volledig overdekt. Dus ik check in, krijg een prima kamer en krijg vouchers voor het ontbijt morgenochtend. Dat is dus prima. De mannen en Yvonne hebben de koffers inmiddels al op een karretje staan en die gaan naar de kamer, terwijl ik de auto in de parkeergarage zet. Al snel ben ik in de kamer, en die ziet er weer prima uit; lekker ruim en bedden zien er uit zoals je het in een Doubletree kunt verwachten. Dat wordt ongetwijfeld lekker slapen.

IMG_5734

Ik laad de weblog in (die al helemaal klaarstaat), zoek nog wat online (weersverwachting voor morgenochtend hier is regen en onweer, dus geen golfen ….) en rond 23uur gaan we lekker slapen. We zien wel of we morgen eerst hier in de buurt blijven en eind van de dag richting Atlanta rijden, of gelijk al na het ontbijt richting Atlanta rijden.

28 reacties:

Barkies zei

Jammer weer dat het bijna voorbij is voor jullie, maar weer een fantastische ervaring rijker. Trouwen in Amerika, en een fantastische reis gemaakt zeker een aanrader voor ons.
Goede reis alvast en vermaken ons hier nog wel even.

Agnes zei

Tja...met dat noodweer minder erg om richting huis te gaan en wat zien jullie er allemaal gezond uit, nu nog in het echt jullie zien. Verlang ik OOK naar hoor.Nog 2 nachtjes... Liefs

Han en Ryan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Han en Ryan zei

Jeetje wat een noodweer!! Niet echt een leuke afsluiter van de vakantie...

Maar wát een vakantie hebben jullie gehad zeg. New York, zoveel natuur geweldig! En dan: trouwen in Disney's GF....Daar kunnen wij dan alleen maar van dromen (tenzij we besluiten onze vows te renewen....hint Ryan...;-) )

En dan vandaag terug naar NL, jullie eigen bed en de doggies. Wat zullen zij ook blij zijn jullie te zien!!

Goede reis en we lezen het wel weer als jullie onderweg/thuis zijn!

Alvast dank voor het meelezen met jullie avonturen en toch ook een kijkje in jullie persoonlijke keuken! We hebben ervan genoten!!!

Jasmino zei

Wat een noodweer zeg, maar gelukkig hebben jullie daar niet zoveel last van gehad tijdens de rest van de vakantie. En let op, de laatste dagen is het vast weer mooi weer. Als je dan moet kiezen, kun je het best de regen hebben als je in de auto zit, nietwaar?

Wat hebben jullie heerlijke dagen gehad in Orlando! Dat zwembad was beslist wel aan jullie besteed. Ik heb ook weer inspiratie gekregen voor een toekomstige reis!

Veel plezier nog in Atlanta!

Fam Verkoelen-Roeland zei

Een hele goeie terugreis en koester jullie herinneringen !
Mooie 'open' blog is het geworden ; bedankt voor het mogen meelezen.
Groetjes,


Fam Verkoelen-Roeland

kimmie zei

jammer hoor de laatste dagen.. Maar wat een vakantie zeg ...om van te dromen.
Veel plezier nog de laatste dag en tot de volgende blog dan maar

Teleton zei

Jeetje, dat was wel snel gepiept bij The Outback; binnen 20 minuutjes aan tafel. Prima oplossing ook, zo kennen we ze weer!

En wat zal het stilletjes zijn, in de auto, maar ook in de villa. Het is altijd even wennen als je zo uit elkaar moet gaan. Maar ook wel leuk dat de jongelui nog een paar daagjes blijven. Vervelen zullen ze zich niet, want ze kunnen gelukkig altijd nog naar SeaWorld!

Nancy. zei

Jeetje alweer de laatste dagen....wat is het voorbij gevlogen, al lijkt het alweer een eeuwigheid geleden dat jullie vertrokken wij zaten immers nog aan het ziekenhuis gekluisterd, dat lijkt alweer zolang geleden ;-)

Gainesville is waar onze studente Mary vandaan kwam die we onlangs in Orlando troffen(met baardmans) ik vond het een hele leuke plaats met een mooie mall (inclusief A&F)

Geniet lekker van de laatste dagen//uren!!

Sonja zei

Wat is dit snel gegaan, maar het was wel een heel bijzondere vakantie. Fijn zo op je gemak richting Atlanta en de anderen nog een paar dagen in de villa. Het is al vaak gezegd, maar wat een lachebekje is die Levi, altijd vrolijk. Geniet van de laatste dagen.

Saskia zei

Afscheid nemen, BAH!! Zowel van de family als van de vakantie, dat valt altijd zwaar. Maar dan is het stiekem toch ook wel weer lekker om thuis te komen.
Ik heb enorm genoten van je blog en zal dit s'ochtends bij een kop koffie enorm gaan missen. Was alsof we al een beetje in Florida waren.
Voor ons precies nog 2 weken te gaan...
Alvast een hele goede reis,
Saskia

ton staalstra zei

Wat een weer zeg!
Leuk om te lezen dat jij ook alle bonnetjes etc bij werkt.
Doe ik ook altijd heb ik toch een beetje overzicht toch.
Keep control! Hopen dat jullie nog genieten van de laatste dagen , veel plezier in ieder geval.

Roberto en Wendy zei

Niet te geloven dat dit avontuur alweer op zijn einde loopt.

Het is toch wel een geweldig parcour geweest

Ik wens jullie een veilige en comfortabele vlucht terug !!!

famscheepensgoesorlando zei

nou mensen de terug reis is begonnen..en jullie zullen zeker elkaar gaan missen...bij elke vakantie dis wij nu gaan doen mis ik nog steeds de gezelligheid zo van met de hele familie op pad...en ook de jongens zullen de gezelligheid van hun zus en aanhang missen...maar aan alles komt een eind ook aan de leuke dingen...
een goeie reis verder en we wachten wat de dag van morgen brengt.
groetjes marij

Jesse zei

Het weer huilt voor jullie dat jullie gedag moeten zeggen en dat deze vakantie ten einde loopt, toepasselijk!
Netjes van Outback hoe ze het hebben opgelost. En kennelijk is er een nieuwe verslaving bij; tonijn.
Volgens mij nog een nachtje Atlanta en daar nog beetje rondkijken, toch? En dan pas naar huis. Geniet er nog van!

de Welsumpies zei

Hoi Luitjes,

Geniet van jullie laatste uurtjes daar.

Dikke
kus van ons

Twinmom1995 zei

Ongelofelijk dat het alweer bijna voorbij is, wat vliegt de tijd toch.
Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat je er op een gegeven moment wel weer aan toe bent om naar huis te gaan al was het alleen al voor de dieren.
Alvast een hele goede reis!

"Rick, Sunshine State" zei

Wat een leuke laatste dag zo met z'n allen, heeerlijk die foto's met jullie in het zwembad. Het is erg bijzonder als je dit met je familie kunt delen in Florida. Ik hoop zo ooit Jasper met zijn vriendin te kunnen ontvangen op onze vakantie in Florida...

Die seaworld tickets zijn net als veel dingen gewoon weer op haar pootjes terecht gekomen.

Het einde van de vakantie nadert.. maar, jullie zullen ongetwijfeld tot het laatste druppeltje genieten.

Marja zei

Ook wij vroegen ons af wat er in ons hoofd omging om op zo'n warme dag in een pretpark te lopen.
Als in Nederland de mussen dood van het dak vallen stel je het ook uit naar een andere dag!

En jullie zijn weer On the Move, op naar de volgende avonturen.

Sonja zei

Wat zal het vreemd zijn opeens zonder de anderen. Jullie hebben een geweldige tijd gehad met elkaar en dat pakken ze jullie nooit meer af. En wat een noodweer zeg. Hier in Clermont werd het wel een beetje donker en hoorden we het rommelen, maar het bleef ver weg. Bij jullie dus. Geniet van jullie laatste dagen!

Fam Verkoelen-Roeland zei

MattRob !!!! Foei... ons zo'n slechte gedachten geven => een tripje plannen remember ? :)

Eerst en vooral : we zijn al enkele jaren Delta-reizigers en zien ons dus niet op 123 van maatschappij veranderen. Ze komen er altijd als de meest voordelige uit. De extra's nav onze terugkeerproblemen zijn mooi meegenomen en inderdaad... hoogstwaarschijnlijk gaan we in november een paar daagjes ook ... weeral.... naar Las Vegas.

Verslaafd zijn.. da's toch een deugddoend iets hé (allé ja, deze soort van verslaving uiteraard).

Prettige zondag en bedankt voor het bloggen.

Groetjes,

Fam Verkoelen-Roeland

daneleens zei

Jullie hebben echt weer een top vakantie.
Leuk hoor zo met de hele familie.
Zijn jullie er al aan toe om weer bijna naar huis te gaan?
Of zouden jullie nog wel langer willen blijven?
Wij zijn nu voor het eerst 24 dagen, voorheen altijd maar 14-18 dagen geweest.
Het was in florida wel echt heet lees ik, bij ons in LA is het een comfortabele 24 graden!.
Maar straks als we naar arizona en nevada gaan zal het wel heet worden.
Geniet nog van de laatste dagen.
Groetjes, Hannie

pumi1000 zei

Jullie kunnen terug kijken op een geweldige tijd!!

Te gekke foto met zijn allen in dat bed hahahaha.

Het was erg leuk om jullie verhalen te volgen en vooral de vele foto's te bewonderen.

Groetjes Renate

marlous zei

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan...
Ik heb erg genoten van je enthousiast geschreven blog en ja ook ik zal het ´s ochtends zeker missen.
Wat ik hier wel fijn aan vind is dat ook snees bijna weer thuis komt!
Fijne reis naar huis en tot zondag op Chloe d´r verjaardag.
Liefs,
Marlous

paula zei

Bijna zit het er weer op, maar jullie kunnen wel terug kijken op een geweldige vakantie.
Mooi filmpje van het onweer, het kan er lekker tekeer gaan.

Veel plezier nog de laatste dag in Atlanta en alvast een hele goede terugreis gewenst.
Kan me heel goed voorstellen dat de beestjes gemist worden, daar had ik ook last van. :)


Gr. Paula

Tiggergirl 2010 zei

Zo bijna ten einde jullie prachtige reis. Ik krijg altijd zo'n hartzeer als ik weer naar huis moet.

Troost je hoor, bij ons hoost het ook op dit moment. Maar wel mooie onweersbeelden. Prachtig. Je kunt echt zien dat het de hitte is.

Ik wens jullie allen een behouden terugreis naar Nederland.

Evelyne zei

Jammer, de langstgeschreven blog (op die van mij na;) gaat ermee stoppen. Het was heerlijk om mee te lezen. Wat hebben jullie een prachtige reis beleeft! Goede terugreis en welkom terug straks in het altijd gezellige Barendrecht.

Pieter en Petra zei

Helaas, helaas jullie vakantie zit er bijna op...

Wij hebben dagelijks genoten van jullie belevenissen en het was in "Huize PenPe" het gesprek van de dag ;-)
( Als ik savonds thuiskwam begon petra meteen over de blog )

Wij wensen jullie een 'safe journey home' en kijken uit naar het laatste stuk van de blog !!

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"