maandag 2 augustus 2010

Dag 30 Beetje shoppen, golfen en naar Atlanta

Voordat ik gisteravond in slaap viel, zag ik nog wat nieuws op tv, onder andere over het weer. Het bleek hier een week zo warm geweest te zijn geweest (record temperaturen), dat nu er allemaal uitkwam met het onweer. Echt een gigantisch gebied zat volledig in het onweer.

IMG_5736

Heerlijk geslapen vannacht en om 7:30 alweer lekker wakker. Ik moet ineens stil doen, licht uitlaten, want we zitten weer in een hotel, na bijna 2 weken in een villa. Even wennen dus. Ik zit lekker wat online, lees andere verslagen en rond 8:50 doe ik het licht aan bij het bureau, doe voorzichtig de gordijnen open, maar het helpt niet echt. Dan ga ik maar eens douchen en iedereen wordt rustig wakker. Ik stel voor lekker te gaan ontbijten en dan wat te golfen. Yvonne vindt het prima, als ik haar dan maar afzet bij een Mall.

Snel dus wat golfbanen opgezocht en bespreek de golfbaan van de Universiteit hier; om 12uur kunnen we afslaan. Toch wel prijzig, voor samen ongeveer $ 75, maar goed, dit zal wel de laatste keer zijn deze vakantie. We gaan ontbijten en dat is allemaal prima geregeld; ik kan zelfs een heerlijke omelet gewoon uit de keuken bestellen.  Dus we zitten weer lekker gevuld en gaan rond 10:30 uitchecken en de spullen weer in de auto laden, zodat we rond 10:45 op weg zijn. Als we bij de Mall zijn, lijkt alles nog gesloten, nou, zal vast om 11uur open gaan. Maar als we voor de zekerheid nog even kijken, blijkt deze op zondag pas om 12uur open te gaan …

We rijden even naar de overkant van de Mall, waar de Party City zou zitten en wij nog wat spulletjes zouden oppikken voor de Merel en Fleming; een shopping-lijstje van Patrice meegekregen ;-) ! We rijden eerst langs een grote Toy’s ‘R Us, die al vanaf 10uur open is. En om de hoek zit inderdaad de Party City, ook al sinds 10uur open. Mooi, we zetten Yvonne en Matthew daar af, en Robin en ik rijden naar de golfbaan; nog best een stuk rijden … Maar als we de hoek omslaan bij de Mall, zien we gelijk een golfbaan ! We besluiten daar maar eens te proberen, is wel makkelijk zo dichtbij. En we kunnen hier gewoon gelijk de baan op en voor ‘slechts’ $ 49. Nou, dat doen we maar gelijk en bellen de andere baan netjes af.

Om 11:10 slaan we dus af van de eerste tee; ik begin weer lekker en lig in 2 slagen al op de green (maar eindig in bogey; putten is nog even wennen). Het is afwisselend zonnig en bewolkt (er hangen flink wat wolken), maar het is wel HEET, in ieder geval heel vochtig. Het is een prima baan, maar niet geweldig. Alles ziet er gewoon wat minder uit (oud clubhuis, lijkt bijna in te storten; greens zijn niet heel mooi), maar voor de rest prima en we spelen lekker. Mijn nieuwe clubs slaan heerlijk (mijn eerste slag ermee was echt SUPERgoed) en ik speel lekker constant; 7 bogeys en 2 dubbel-bogeys. Met best wat kansen op par, maar viel allemaal net niet. Dus ik ben weer helemaal happy.

IMG_5737

IMG_5740

IMG_5741

Wat wel opviel, was dat de bunkers zo’n beetje zwembadjes waren geworden, uiteraard door die zware regenval van gisteren. Gelukkig hebben we daar geen last van gehad ;-) ! En op hole 6 hadden we ineens ‘pech’ met onze cart. Hij deed het gewoon niet meer ! Gelukkig kwamen ze al snel met een nieuwe, en werd de oude aan de kant gereden. Dat zie je hier nog terug op de foto als we op hole 8 zijn; we rijden dan langs ons kapotte karretje.

IMG_5743

IMG_5744

We lopen ook nog eens heel snel, dus om 11:45 zijn we alweer terug en laden de spullen weer in de auto, zodat we om 11:55 weer richting de Mall rijden en precies om 12uur daar aankomen. We krijgen een sms, dat Matthew en Yvonne in de foodcourt zitten. Daar zien we ze al snel zitten, met een paar tassen; ze hebben aardig wat ingeslagen voor de mannen bij American Eagle en Aeropostale. Yvonne heeft nog wat bij Lane Bryant gevonden, dus de credit card wordt nog even uitgetest zo op het eind van de vakantie ….

We horen ook dat ze voor Fleming goed geslaagd waren, maar voor Merel helaas niet … Ik sms nog even met Patrice, die nog wat anders doorgeeft. Nou, gaan we zo nog wel even voor Merel kijken, geen probleem. De mannen gaan naar de Gamestop, terwijl Yvonne en ik nog even de Dilliards ingaan. Daar zijn we nog wel even zoek; ik vind het nog een mooie RL broek, Yvonne past nog een paar Uggs, maar welke zij wil, zijn er niet in haar maat. Wat jammer zeg ;-) ! Om 13:45 zijn we weer in de foodcourt en bestellen de mannen iets Chinees, ik neem lekker een Caesar Salad.

IMG_5747

Mijn eten laat nog het langst op zich wachten, dus de mannen Yvonne halen vast een ijsje bij de Dairy Queen, die hier ook in de foodcourt zit. Matthew neemt een medium ijsje en krijgt een XL volgens mij, nog nooit zo’n grote gezien ! Hij staat er zelf ook van te kijken, maar krijgt hem uiteindelijk nog echt op ook … Robin neemt een kleine maat, en die heeft er al snel genoeg van, dus die mag ik. Yvonne heeft weer een Blizzard ;-) ! Ik bestel daarna nog een Strawberry Shake, omdat ik net dus al wat ijs op. Die smaakt weer geweldig !

IMG_5748

Om 14:45 zitten we weer in de auto, en gaan we weer even naar de Party City, en met de nieuwe tips van Patrice kunnen we deze keer wel slagen voor Merel ! Rond 15uur kunnen we dan echt weer op weg, richting Atlanta, een ruimte 425km rijden en dus zullen we wel dik 4 uur onderweg zijn.

IMG_5751

IMG_5752

Op het moment dat we de grote weg opdraain, waar we gisteren dus midden in de onweer zaten, begint het hier ook ineens weer te gieten. Dit was al voorspeld; we zitten dus bij binnenkomst en vertrek vanuit Tallahassee in de stortregen ! Gelukkig houdt het al vrij snel op en kunnen we verder redelijk goed doorrijden (Yvonne dan, ik zit achter de laptop). Het eerste stuk is nog veel binnendoor (met zo nu en dan stoplichten), waar veel stadjes uitgestorven lijken. Is dat omdat het zondag is, of omdat het zo slecht gaat hier …. ? Geen idee … Rond 17uur draaien we de rijksweg op, met nog 280km te gaan.

IMG_5755

Als we rond 17:30 vlakbij het plaatsje Vienna zijn, voor de grote stad Macon, staan we ineens in de file, uit het niets. Maar het lijkt kort te zijn, alhoewel we aan de andere kant van de weg zien dat ook alles stilstaat. Dan gaan we rijden en blijken we naar 1 baan te moeten en dan zien we wat er gebeurd is … Ik maak maar geen foto’s, maar er ligt 1 auto volledig op zijn kop en echt total-loss (ook een oude bak, dus dat helpt niet) en aan de andere kant van de vangrail (weet niet hoe dat precies gegaan is …) een grote SUV (Expedition) op zijn zij … Als je hier inzat … We zijn er 5min allemaal even stil van in de auto …

Yvonne rijdt lekker door, we lijken rond 19:30 aan te komen bij het hotel. Maar aangezien we ook wel trek krijgen, stemmen we rond 18uur nog waar we willen eten. Ik opper de Olive Garden nog, maar die wordt weggestemd door Yvonne en de mannen; iedereen wil naar de Outback ;-) ! Als dat toch is waar we het lekkerst eten, waarom dan niet, toch ? Dus ik zoek waar een Outback langs onze route zit, en de eerste zit op ongeveer 18uur, de tweede op ongeveer 19:10. Aangezien we wat later gelunched hebben, besluiten we voor die laatste te gaan; ik bel gelijk voor ‘call-ahead seating’ en we staan genoteerd !

IMG_5757

IMG_5756

Als we om 19:05 bij Stockbridge de rijksweg afrijden, zien we dat er naast de Outback een Dairy Queen zit ;-) ! Mooi, dat wordt dus het toetje ! Sterker nog, als we goed kijken blijkt het de Dairy Queen te zijn waar we bij rit de andere kant op, wij ook al een ijsje hadden genomen ! Grappig ;-) ! We kunnen bijna gelijk aan tafel en slaan deze keer een voorgerecht over (we willen lekker stokbrood nu, is toch gratis en gaan voor toetje bij DQ). Allemaal gaan we voor de steak (mannen en Yvonne voor de NY Strip, ik voor Melbourne) en het is weer vanouds superlekker ! Geen spijt dus !

IMG_5761 

IMG_5762

IMG_5765

IMG_5767

IMG_5769

Dat was weer een toppertje; we rijden vervolgens het parkeerterreintje af naar de Dairy Queen (en Yvonne presteert het om er nog bijna voorbij te rijden), waar ik iets nieuws probeer; de Chocolate Covered Strawberry Blizzard. Yvonne gaat voor de double strawberry shake en de mannen zitten gewoon TE vol (we hadden ook 4 broodjes vooraf; nooit zo slim). En mijn Blizzard is echt ZO geweldig; echt verschrikkelijk lekker. Ik zit hierna ook zo vol, dat ik echt niets meer erbij kan, zelfs niet een paar slokjes van de shake, die ik ook zo lekker vind ….

IMG_5772

Rond 20:45 staan we al bij ons hotel, het Renaissance Atlanta Airport hotel. Het is in ieder geval vrij groot (lijkt een beetje op het Contempory) en ligt echt tegen een start/landingsbaan aan; best indrukwekkend. We laten onze koffers lekker naar boven brengen en laten de auto door Valet parking wegzetten. Het is immers de laatste nacht hier, dus we genieten nog maar even door. Bij inchecken krijg ik weer een upgrade naar een extra ruime kamer op de bovenste verdieping en toegang tot de lounge. Ik mag kiezen; city view of airport view. Nou, doe maar airport ! En de kamer is prachtig, bedden zien er top uit en … we hebben een balkon waarvan we prachtig uitzicht op het vliegveld hebben, echt heel leuk !

IMG_5774 

IMG_5776

IMG_5777

De mannen hadden ondertussen (zie foto hier direct boven) het zwembad ontdekt dus om 21:30 gaan we even, na eerst even lekker drinken in de lounge te hebben gehaald, naar het zwembad. Yvonne is ondertussen druk bezig om de koffers perfect in te delen, onze kleren voor morgen en onze kleren voor in het vliegtuig klaar te leggen. En dat heeft ze alweer snel voor elkaar, alles past prima (maar we hadden dan ook 1 extra lege koffer met 3 grote Samsonite tassen bij ons). Om 21:35 zou ‘ons’ vliegtuig van morgen vertrekken, en als ik check, blijkt dat die 5 min te vroeg vertrokken is en een half uur eerder op Schiphol aankomt. Lijkt ons ook wel wat morgen ! Ik werk ondertussen de weblog bij en kan nog wat andere blogs lezen; heerlijk te zien hoe iedereen zo optimaal geniet in Orlando (en andere US locaties) !

 IMG_5780

IMG_5781

IMG_5786

Om 22:15 ga ik naar het zwembad, ik zou de mannen ophalen (want je hebt hier overal pasjes nodig om ergens binnen te komen). Ondertussen bel ik lekker met Denise, en krijg de verhalen over vandaag van haar te horen (Seaworld, baby-dolfijntjes, onweer/regen, shoppen in Premium, eten bij Hooters, etc, etc); het gaat blijkbaar ook allemaal goed als wij er niet zijn. Had natuurlijk niet anders verwacht. En ook bij de mannen gaat het natuurlijk prima, sterker, ze willen nog even de sauna in die ze hier ontdekt hebben, dus ik laat een pasje achter en dan komen ze zo maar zelf naar boven.

IMG_5789

Om 22:45 stappen de mannen dan binnen. Yvonne ligt lekker in bed, ik laad de weblog in en de mannen gaan lekker in bed tv meekijken met Yvonne. Om 23uur gaan we lekker slapen, onze laatste nacht hier in de US … Morgen willen we ‘redelijk’ op tijd richting Atlanta centrum gaan, om het Aquarium te bezoeken en zo ook voor de drukte daar aanwezig te zijn. We zullen zien, veel haast hebben we verder niet, want we vliegen dus pas om 21:35 …

19 reacties:

"Rick, Sunshine State" zei

Wat een dag met veel rijden, en zelfs dan halen jullie nog veel uit een dag zeg. Helemaal goed, enne wij hebben ook bij Outback gegeten, en de tonijn als voorafje erbij genomen... nou je had gelijk hoor, echt heel erg lekker !!

Honeybutter was ook goed.

Nou geniet nog!!

Groetjes!!

Sonja zei

Een heel fijne laatste dag en een voorspoedige terugreis. Ik wacht de afsluiting van het verslag van deze bijzondere vakantie, waar ik waanzinnig van genoten heb, in spanning af. Nogmaals goede vlucht!

Agnes zei

Jaja het gaat nu echt opschieten he.... maar goed, nog dagje voor de boeg en wat zal ik de eerste gang in de ochtend naar je weblog gaan missen........... Wanneer is vlg. reis??? haha Liefs

Agnes zei

Jaja het gaat nu echt opschieten he.... maar goed, nog dagje voor de boeg en wat zal ik de eerste gang in de ochtend naar je weblog gaan missen........... Wanneer is vlg. reis??? haha Liefs

Fam Verkoelen-Roeland zei

Mooie afsluiter van jullie Amerikaans avontuur. Wanneer boeken jullie de volgende trip ? :))
Succes met jullie terugvlucht(en) en bedankt voor het mogen meelezen in jullie blog.
Groetjes,

Fam Verkoelen-Roeland

Han en Ryan zei

Oh, jullie genieten er nog steeds van zie ik! En zo hoort het!

Morgen nog een dagje Atlanta. Wat een energie hebben jullie zeg, wat hebben jullie veel gedaan deze vakantie!

Veel plezier nog en een goede reis naar huis!

De Steijntjes zei

De laatste loodjes......Toch anders he als je als gezin niet meer helemaal compleet bent.

En dan nog een lekker buitje als presentje, zag er heftig uit. Maar het is wel goed voor het gras;)

Geniet nog even lekker van jullie laatste uren in de US of A. Een safe trip home. Voor jullie is dan de vakantie voorbij, maar die 140 volgers is het een einde van een tijdperk van 4 weken lang iedere dag trouw de weblog volgen.

Een verslaving voor menigeen volgens mij? Hoe gaan we (of jij...) dit oplossen???? Misschien een nieuw polletje, wanneer gaat de familie Mattrob weer op vakantie. Ik stem op "heel binnenkort"

de Welsumpies zei

De laatste dag is aangebroken, en natuurlijk gaat het goed bij Sneez , had haar nog even gesmst.
Het zou zeker lekker zijn als je ook 5 min eerder vertrekt en een half uur eerder aankomt.Jullie vakantie was een vakantie voor iedereen die de blog leest.
Het is puur genieten op alle fronten.
Heb straks gelukkig 3 weken vrij kan ik ervan bijkomen :)
Wij wensen jullie een hele goede vlucht, en zien elkaar zowiezo op Chloƫ dr verjaardag.

Tinnetam zei

Time flies when you're having fun. En de tijd is voorbij gevlogen de afgelopen maand. We hebben genoten van alle verhalen, de vele foto's en de belletjes tussendoor. Bedankt dat we deze speciale vakantie met jullie mee mochten beleven.

Geniet nog van de laatste uurtjes in de States. Ga nog een keertje extra langs bij de DQ en misschien toch nog een laatste Melbourne bij de Outback. Het zal afkicken worden voor iedereen. Maar de woefies en de poesjes wachten.

Een fijne reis terug en we zien jullie snel.

Thea zei

Ook ik heb genoten van jullie weblog. Je hebt met heel veel humor en beschouwende schrijfstijl een indruk gegeven van jullie vakantie. Heerlijk.
Goede thuisreis en tot gauw.
Kus
Thea

Lotte en Karlijn zei

Mooi te lezen dat jullie zo´n prachtige vakantie hebben (gehad)! Over golf gesproken: zijn jullie al eens op Hilton Head (eiland in de vorm van een sportschoen voor de kust van South Carolina) geweest? Daar kun je naar hartenlust golfen er zijn daar tig golfbanen. En ook daar kun je villa´s of appartementen huren.

Ik wens jullie nog een heel fijne laatste dag in Atlanta en een goede terugreis!

Groet Annette

Twinmom1995 zei

Gelukkig hebben jullie nog een dag;-) Geniet er nog even van en nogmaals goede reis.

famscheepensgoesorlando zei

een goede reis terug...en mijn god wat eten jullie veel ijs....hahahahahaha
geniet nog maar van een lekker ijsje morgen ;-)
groetjes marij

Mike, Davina en Sem zei

Grappig inderdaad dat wij net in Orlando aangekomen zijn en dat jullie hier net weg waren. Jammer, het zit er bijna op voor jullie.
In elk geval een hele goede terugreis toegewenst voor jullie!

groetjes Davina

Anita zei

Heh wat jammer dat de reis bijna ten einde is, voor jullie en voor ons, haha. We hebben alles met plezier gevolgd. Dat wordt afkicken van de ijsjes en de Outback.
Nu wacht er zeker in Nederland nog een groot feest voor jullie familie?
Wij wensen jullie alvast een leuke laatste dag in Atlanta en een hele goede terugreis.
Groetjes,
Anita

Alex zei

ook de laatste dag ( jullie vliegen pas om half 10 begrijp ik ) gaan jullie ongetwijfeld nog van alles doen. En je kennende krijgen we hier ook nog een heerlijk verslag van.
Geniet er nog van !!!

Marja zei

Wat is dat omgevlogen zeg!, Maar wat hebben jullie veel meegemaakt en ontzettende leuke dingen gedaan, waaronder natuurlijk jullie trouwdag, die is om nooit meer te vergeten.

Gewaagd hoor om in die hitte van gisteren te gaan golven, en dan helemaal als je op zo'n open veld staat.

Die feestshop gaan wij ook nog bezoeken, enne die Dairy Queen moeten we ook maar eens uittesten ( of misschien maar beter van niet...we kunnen nu al niet slagen tijdens het shoppen!!)

In ieder geval bedankt voor de mooie en lange verhalen en dat we er een beetje bij mochten zijn toen jullie gingen trouwen.
Een hele fijn terug reis.

Sonja zei

Potverdorie wat zal ik jullie reisverslag straks gaan missen zeg. Jullie hebben zo onwijs veel gedaan en mooie dingen gezien en dat met ons gedeeld. Zelfs de bruiloft. Weten jullie zelf nog wel wat je allemaal hebt meegemaakt. Dat is natuurlijk het mooie aan zo'n blog, je kunt het allemaal rustig teruglezen. Geniet nog even van jullie laatste dag en ik wens jullie alvast een goede vlucht terug naar Nederland.

NicoleHappy zei

Wat een fantastische vakantie hebben jullie gehad, het duizelt me gewoon zoveel info!! Het is een prachtig verslag geworden, bordevol nieuwe ideetjes voor komende vakanties ;-)

STerkte met de jetlag. Terug in Nederland als getrouwd stel! De ster van het verslag was absoluut LEVI, wat een scheetje!! En wat genoot dat kleine mannetje, heerlijk om te zien!
Groetjes
Nicole