dinsdag 3 augustus 2010

Dag 31 Laatste dag in de USA: Atlanta

Om 6uur word ik wakker; dat is wel wat vroeg … Ik ligt nog eventjes wakker, van alles gaat door mijn hoofd … Het zit erop … Maar we hebben nog een dag voor de boeg, en ik val nog even in slaap tot 7:45. Dan ga ik eruit, werk mijn email allemaal bij (lijkt alsof ik alweer begonnen ben …) en lees nog snel wat blogs. Om 8:30 wordt ook Yvonne rustig wakker. Ik had al besloten dat we niet gaan ‘opschieten’ om op tijd bij het Georgia Aquarium te zijn, we doen gewoon rustig aan en zien wel of het (erg) druk is. Het is nu immers geen weekend meer. Om 9:30 schuiven we aan bij het ontbijt in de lounge; dat is weer prima ! Om 10:30 laten we de spullen ophalen en de auto voorrijden en gaan we op weg.

IMG_5790

Het is gewoon volledig bewolkt (mistig ‘s ochtends zelf) en ‘slechts’ 25 graden; dat hebben we heel onze vakantie nog niet meegemaakt, zo ‘koud’ ! Kunnen we alvast een beetje aan Nederland wennen (oh nee, nog niet aan denken …). Het is superrustig onderweg, dus we rijden letterlijk binnen 15min naar het centrum van Atlanta. Alleen na de afslag is het ineens erg druk het centrum in; overal staat politie en straten zijn afgezet. Yvonne zegt nog voor de grap dat Obama hier wel zal zijn, waarop de mannen zeggen dat ze zoiets op tv gezien hadden. Jaja, zal wel … Ik google gelijk even en … hij blijkt hier inderdaad te zijn voor een toespraak ;-) ! Grappig ! Verder merken we er niets van.

Vrij snel rijden we de parkeergarage in van het Georgia Aquarium al in, zo rond 11uur, een prima tijd wat ons betreft. Als we bij de kassa’s komen, staan er aardige rijen, dat valt nog tegen. Yvonne gaat met Robin in de gewone rij staan, ik met Matthew in de credit card kiosk rij. Er staan 6 apparaten, er daar doet maar 1 het … Lekker zeg. Maar goed, dit loopt vrij snel door, we hebben de kaartjes en kunnen naar binnen ! Voor het eerst deze vakantie voel ik me wat minder, beetje halve hoofdpijn; ik denk wat oververmoeid … Binnen zien we een hele grote hal, waar de mannen direct een soort bassin zien; roggen en haaien ‘aanraken’. Dat is een goed begin !

IMG_5795

IMG_5792

Daarna door naar een aantal verschillende ‘exhibits’ waar zoals te verwachten was de mannen elk aquarium willen bekijken. Echt genieten hier voor hen en voor ons natuurlijk. We komen zelfs bij de pinguins, waar je kunt kruipen onder het verblijf door en dan ‘upclose’ foto’s kunt maken; dat doen we natuurlijk en papa zien kruipen is natuurlijk op zichzelf al lachen …

IMG_5799 

IMG_5801

IMG_5804

IMG_5813

IMG_5815

IMG_5817

IMG_5818

IMG_5821

Dan is de batterij van mijn camera leeg … Vandaag voor het eerst de rugzak niet bij ons, omdat Yvonne ‘haar nieuwe tas’ bij zich heeft … Lekker, dus ik toch maar even terug naar de auto en daarna even lunch in het restaurantje hier. Smaakt prima; zeker de vers gemaakte Chicken Caesar Salad. Daarna weer verder en tenslotte eindigen we bij het grote bassis; grootste ter wereld met 4 whale sharks en 3 manta rays. Wat een geweldig mooie en grote beesten. Je maakt eerst een rondje om het basis en een soort ‘tunnel’, en je eindigt aan een grote zijkant waardoor je heel veel ziet. Hier kan je zitten en hebben we zeker wel een half uur zitten kijken. Wat is het hier geweldig mooi ! Ik vind het overigens wel verschrikkelijk lastig hier (mooie) foto’s te maken; in het donker en dan nog door glas …

IMG_5827 

IMG_5828

IMG_5835

IMG_5837

IMG_5858

IMG_5860

IMG_5861

IMG_5872

IMG_5873

IMG_5874

IMG_5877

En zo vliegt de tijd voorbij. Om 14:30 hebben we alles gezien en willen de mannen nog afsluiten bij het roggen en haaien basin. Ook Yvonne wil graag nog even de haaien ‘aaien’ en rond 15uur sluiten we af en gaan we via de gift store naar buiten toe. Echt een geweldige tijd hier gehad, we hadden een soort Oceanium verwacht, maar wij vonden het veel leuker en mooier ! Een beetje prijzig, maar zeker een aanrader !

IMG_5892

IMG_5883

IMG_5884

IMG_5890

En wat nu te doen ? Ik opper nog Atlanta Underground, maar dit wordt snel weggestemd. Misschien dan een Walmart en/of Best Buy, omdat de mannen van Denise nog als cadeau een ‘cover’ voor hun Iphone mogen kopen. Ik google en zie een Best Buy redelijk onderweg naar het vliegveld. Dus dan daar maar heen, misschien zitten daar nog andere leuke dingen. We rijden er binnen een kwartiertje naartoe en jahoor, geslaagd in de Best Buy. Denise, alvast bedankt namens de mannen (want ze doen ze gelijk om hun Iphone). Het is overigens best een leuk gebiedje, de bekende winkels (Target, Kroger, Petco en dus ook de Best Buy) zitten allemaal in oud uitziende panden, soort oude opslagplaatsen lijkt wel.

IMG_5894

IMG_5898

Dan moeten we nog ons ‘wedding certificate’ opsturen naar het Department of State om het een officieel keurmerk te geven om in Nederland ingeschreven te worden. Alles had ik al klaar, alleen moesten we nog postzegels op de brief (en op de ‘self-addressed’ enveloppe) en dat blijkt altijd weer lastiger dan je van te voren denkt (we kunnen voor $ 9 een vol boekje krijgen …). Dus we rijden nog even langs de dichtstbijzijnde Postal Office, waar alles voor $ 1.40 geregeld wordt. En dan op weg naar het vliegveld, Yvonne wordt namelijk al steeds zenuwachtiger, we zullen maar ‘te laat’ komen (we hebben namelijk nog 5 uur …).

IMG_5900

We wilden nog wat eten, en het was lastig iets te vinden (geen Outback en Olive Garden in de buurt), maar ik vind de laatste afslag voor het vliegveld een Ruby Tuesday. Dat vinden we allemaal een prima idee. Dus om 16:45 zitten we daar binnen (en we zijn zo’n beetje de enige …) en de mannen/Yvonne bestellen steak, ik ga voor de zalm, voor de afwisseling ;-) ! Het smaakt ons allemaal prima, valt echt niet tegen ! De mannen showen nog even hun Iphone covers (alsof je dat goed ziet) en als toetje nemen zij allebei Tiramisu; wat een stuk krijgen ze zeg !

IMG_5902

IMG_5903

IMG_5904

IMG_5906

Om 17:30 zitten we alweer in de auto. Yvonne wil eigenlijk naar het vliegveld, maar ik kan haar overtuigen om nog even naar een Dairy Queen te rijden, die 1,5mile verder zit. Deze zit echt in de ‘middle of ….ing nowhere’, je snapt niet dat ze hier business hebben … Het is ook helemaal niet druk, maar goed. Ik bestel hier nog een overheerlijke Blizzard met de chocolate covered strawberries en die is echt weer superlekker … Maar goed dat ze dit niet in Nederland hebben. Yvonne neemt nog een kleine Blizzard en kort daarna gaan we dus op weg naar het vliegveld.

IMG_5907

Precies om 18uur zijn we bij de check-in, waar we de bagage uitladen en Yvonne met de mannen alles naar binnen brengt, terwijl ik de auto terugbreng naar Alamo. Dit alles kost me echt maximaal 15min, inclusief de terugrit met de metro naar het vliegveld. Het vliegveld is wel groot, moet wel even goed kijken waar ik nu heen moet, maar al snel vind ik ze weer. Ik ga even mijn lange broek aandoen en dan kunnen we inchecken. We hebben 3 koffers, 3 Samsonite tassen en een golftas. Daarnaast nog 2 trolleys en 2 kleine tassen (met de breekbare spullen/kado’s onder andere). Mijn trolley wordt zelfs op het formaat getest ! Dat heb ik dus werkelijk waar nog nooit meegemaakt (en ik heb al aardig wat gevlogen), maar gelukkig mag die mee. Matt moet alleen de golftas even bij een andere balie afgeven en dan kunnen we door de controles.

IMG_5908 

IMG_5910

En aangezien we vrij laat vliegen (denk ik), is het super-rustig bij de controles. We kunnen overal zo doorlopen, alle diabetes-spullen mogen zonder controle weer mee (ik blijf me verbazen) en al snel zitten we dus in de ‘trein’ naar onze gate E, precies om 19uur. Als we bij gate E aankomen, zien we direct een groot KLM toestel door het raam. Dat kon haast niet missen, dat is ons vliegtuig, aan de eerste gate (handig). Maar goed, we hebben nog 2,5uur, dus we gaan nog even in de lounge zitten. Hier werk ik de weblog helemaal bij, zit Yvonne aan Sudoku en de mannen spelen met de Iphone.

IMG_5913

Om 20:15 heb ik de weblog weer helemaal bijgewerkt (en voel me nog steeds niet helemaal top, helaas) en besluit hem maar alvast in te laden. Om 20:30 willen we richting de gate lopen want om 21:35 zouden we moeten vliegen. Als afsluiting van deze geweldige vakantie, vliegen we ook nog eens Business Class terug, al zullen we hopelijk een groot deel van de vlucht slapen. We kunnen wel weer wat KLM huisjes toevoegen aan de verzameling (alleen, omdat ik haast nooit meer BC vlieg, ben ik mijn lijstje met huidige huisjes vergeten … dus we krijgen wellicht dubbele deze keer …). Hopelijk gaat alles lekker op tijd, en kunnen we morgen onze honden en katten weer begroeten ! Morgen dus weer een update met onze thuisreis ;-) !

7 reacties:

Marja zei

Toch nog een mooie volle dag er van gemaakt,en wat zijn de foto's mooi geworden van dat aquarium zeg, juist erg duidelijk en ook erg leuk die kruipgang bij de pinguïns.

Veel succes in Nederland met de jetlag

Sonja zei

Jullie hebben tot de laatste minuut genoten van de vakantie. En zelfs na 31 dagen wil je nog niet naar huis. Maar wat zullen de beesten weer blij zijn om jullie te zien. Ik denk dat jullie nog heel lang en heel veel over deze geweldige reis zullen napraten. Ik vond het wederom enig om je blog te volgen en verheug me natuurlijk nog op het slotverhaal. Ik hoop dat jullie een rustige vlucht terug hebben en snel weer in het Nederlandse ritme kunnen komen.
Groet Sonja

Alex zei

welkom thuis !!

We hebben genoten van je verhalen. Super dat je die met ons wil delen.

Alex

Jenn zei

Wat hebben jullie een schitterende reis gemaakt! Alle ingredienten waren aanwezig: Bruisende steden, natuur, cultuur, shoppen, lekker eten, en als klap op de vuurpijl een sprookjesbruiloft in WDW! Het plezier en geluk spat van iedere foto af en de verslagen zijn een genot om te lezen! Een vakantie om nooit meer te vergeten.

Een hele goede reis terug gewenst, en dank jullie wel voor het delen van deze geweldig mooie reis!

Agnes zei

Nou, nog ruim 3uur en jullie zijn weer op ned. bodem.... dat zal weer wennen zijn,maar meestal is dat binnen paar uur voor elkaar...... Ik hoor je wel. en leuke weblog vandaag hoor, met al die visen...........Liefs

Roberto en Wendy zei

die laatste dag hebben jullie toch ten volle kunnen benutten. Ziet er ook tof uit dat aquarium :) foto's zijn zelfs niet slecht vind ik.

Ik ben te laat maar ik hoop dat je vlucht veilig en comfortabel geweest is ! :)

famscheepensgoesorlando zei

welkom thuis en bedankt dat we mee mochten genieten van jullie gweldig mooie vakantie met als kers op de slagroom jullie huwelijk...
thanks
marij